۱ ۶ , ۸ ۸ ۴
آشنایی با مراکز بهداشتی درمانی مؤسسات
آشنایی با مراکز بهداشتی درمانی مؤسسات
يکشنبه ۲۵ مهر ۱۳۹۵
تعداد مشاهده :‌ ۱۱۹۰
print
ساخت مراکز بهداشتی در سال ۱۹۸۵ و با میانگین احداث یک مرکز در هر سه سال آغاز شد. هم‌اکنون شبکۀ مراکز بهداشتی به همۀ امور بهداشتی بخش‌های نبطیه و جنوب، در روستاهای جل البحر و صدیقین و شهابیه و دردغیا و عنقون و کفر حتی و عیتاالشعب و دیر سریان رسیدگی می‌کند.
مؤسسات امام موسی صدر جمعیتی است غیردولتی، غیرانتفاعی که از اوایل دهۀ شصت میلادی خدمات اجتماعی و فرهنگی خود را آغاز کرد. 

امام موسی صدر با تأسیس نهادهایی برای سامان‌دهی به اوضاع محرومان لبنان، نخستین سنگ بنای تشکیل این جمعیت را گذاشت که بعد‌ها به صورت رسمی با نام «جمعیت مؤسسات امام موسی صدر» تحت مدیریت سرکار خانم رباب صدر، خواهر امام موسی صدر، آغاز به کار کرد. 

پنجاهمین سالگرد آغاز به کار این مؤسسات خیریه که شامل بخش‌هایی همچون «مدرسۀ پرستاری»، «مهد کودک و خوابگاه»، «دبستان» و... است، بهانه‌ای است برای معرفی بیشتر این نهاد و آشنایی بیشتر با آن، که ثمره‌ای از ثمرات حضور و فعالیت امام موسی صدر در لبنان است.

***


مؤسسات بهداشتی، خدمات مطلوب بهداشتی و اجتماعی را به روستانشینان، به‌ویژه آن‌هایی که از مزایای بیمۀ درمانی برخوردار نیستند، عرضه می‌کند. این خدمات بر پایۀ مفهوم جهان‌شمول و رشدیابندۀ بهداشت (رویکرد کلی نگر holistic approach) که سازمان بهداشت جهانی آن را تعریف کرده و به منظور اجرای راهبردهای ملی وزارت بهداشت عمومی و با همکاری شرکای داخلی و خارجی، سامان می‌یابد. 


سیاست‌های برنامه‌ریزی و خدمات‌رسانی بهداشتی

ـ نهادینه کردن دستورالعمل‌های کیفیت و اجرای آن در کلیۀ مراکز بهداشتی؛ 
ـ تقویت سیاست بهداشت و پیشگیری با برنامه‌های بهداشت اجتماعی؛ 
ـ راه‌اندازی بهداشت مدارس در مجتمع فرهنگی؛ 
ـ مدیریت اطلاعات بهداشتی و اجتماعی بیماران با استفاده از سامانه اطلاعاتی در همۀ مراکز بهداشتی؛ 
ـ شبکه‌گستری با بیمارستان‌های دولتی و خصوصی و افزایش خدمات بهداشتی برای فراهم‌آوری بیشترین خدمات. 

ساخت مراکز بهداشتی در سال ۱۹۸۵ و با میانگین احداث یک مرکز در هر سه سال آغاز شد. هم‌اکنون شبکۀ مراکز بهداشتی به همۀ امور بهداشتی بخش‌های نبطیه و جنوب، در روستاهای جل البحر و صدیقین و شهابیه و دردغیا و عنقون و کفر حتی و عیتاالشعب و دیر سریان رسیدگی می‌کند. همچنین درمانگاه‌های سیار عمومی و تخصصی به روستا‌ها و بخش‌های دورافتاده می‌روند. شمار مراجعان در سال به هتفاد هزار تن می‌رسد. 

به هنگام بحران و وضعیت‌های اضطراری، نیاز به خدمات این مراکز افزایش می‌یابد. خدمات در شرایط عادی به شش دستۀ اصلی تقسیم می‌شود: 

بهداشت پیشگیری:
این بخش شامل آگاهی‌بخشی و فرهنگ‌سازی، واکسیناسیون، تشخیص زودهنگام، آزمایش و معاینات دوره‌ای می‌شود. 

بهداشت اولیه و زایمان:

ویژۀ زنان و کودکان در امور بهداشت عمومی و بهداشت مادر و کودک

درمان بیماری‌های مزمن:
برنامۀ پخش دارو بر اساس جدول‌های زمان‌بندی بازدید از ده‌ها روستا انجام می‌شود تا بیماران تحت مراقبت منظم و دائم قرار گیرند. 

کمک‌های درمانی:
در این زمینه، مؤسسات با کمک کردن و همراهی و رعایت جنبه‌های مالی و انسانی، وضعیت‌های ویژه را زیر پوشش می‌گیرد. 

خدمات آزمایشگاهی و تخصصی: 
این خدمات، یا در آزمایشگاه‌های مؤسسات و یا بر اساس قرارداد با مراکز تخصصی در بیرون عرضه می‌شود و شامل خدمات تخصصی دندان‌پزشکی و چشم‌پزشکی نیز می‌شود. 

بهداشت روان:
این برنامه با همکاری هیئت بین‌المللی پزشکی (IMC) و در پیروی از مفهوم بهداشت همه‌جانبه در دو بُعد جسمی و روانی اجرا می‌شود. گروهی از افراد خبره در برنامۀ ویژۀ آموزش کار‌شناسان سلامت روان با همکاری نورواک (از سال ۲۰۰۸) در انجام این مهم سهیم هستند. 
  نظرات

نظری وجود ندارد. اولین فردی باشید که نظر می‌دهد.
نظر جدید
نام
پست الکترونیکی
وب سایت
عنوان
نظر
CAPTCHA image
عبارت بالا را وارد کنید. (به حروف کوچک و بزرگ حساس است.)