بعد از فوت دکتر شریعتی در انگیس امام موسی صدر تلفنی یک ربع ساعت با من صحبت کرد و اظهار تاسف کرد که ما همچین عنصری را از دست دادیم. همچین فیلسوفی که میتوانست دنیایی را و اسلامی را زنده نگه دارد، از دستمان رفت. ولی من به شما توصیه میکنم مقاومت کنید و این راه را ادامه بدهید و کوتاه نیایید. من تا هرجا که بشود با شما هستم و شما را حمایت میکنم.
ما از کتابها و نشریات دکتر شریعتی برای امام موسی صدر میفرستادیم که هم خودشان استفاده کنند و هم دکتر چمران و این باعث شد که این کتابها را به زبان عربی ترجمه کنند.
تا جایی که یادم میآید یکی کتاب حج دکتر شریعتی بود که زیر نظر دکتر چمران ترجمه شده بود و طبق گفتههای دکتر چمران یکی هم کتاب کویر بود. که دکتر چمران در سخنانش سر مزار شریعتی ذکر میکرد که من کتاب کویر را در پناهگاههای تلالزعتر و شبها زیر رگبار گلوله خواندهام و صبح با یک دنیا حماسه برمیخاستم و به جنگ اسرائیلیها که علیه مردم فلسطین به پا کرده بودند میرفتم.
چون امام موسی صدر آثار دکتر شریعتی را به دقت خوانده بود و خودش هم به تجربه پرداخته بود، نسبت به دکتر مرحوم شریعتی خیلی علاقهمند بود.
بعد از فوت دکتر شریعتی در انگلیس، امام موسی صدر تلفنی یک ربع ساعت با من صحبت کرد و اظهار تأسف کرد که ما چنین عنصری را از دست دادیم. چنین فیلسوفی که میتوانست دنیایی را و اسلامی را زنده نگه دارد، از دستمان رفت. ولی من به شما توصیه میکنم مقاومت کنید و این راه را ادامه بدهید و کوتاه نیایید. من تا هرجا که بشود با شما هستم و شما را حمایت میکنم.
آن زمان هم ایشان مقامی داشتند و اثرات هم داشت واقعاً. بنابراین این یک ربع ساعت تمام مدتش اظهار تأسف و نگرانی از این حادثهای بود که رخ داده بود و در عین حال هم به ما توصیه میکردند که میدانم که مؤثری و همۀ کارها به دست تو شده. تو میتوانی این راه را ادامه بدهی.
منبع: مصاحبۀ گروه تاریخ شفاهی مؤسسۀ امام موسی صدر با مرحوم ناصر میناچی