امام موسی صدر معتقد بود که باید دروس حوزوی را به اندازهای خواند که احکام شرعی مشخص شود و باید در کنار درس خواندن، طرحی جامع ارائه و به دنبال آن حرکت کنیم. منفی بافی کاری مثبت به حساب نمیآید و هنر نیست.
... مدتی را به عنوان مهمان در حجرۀ برخی طلبههای اصفهانی در مدرسه حجتیه اقامت گزیدیم. از آقایان بزرگواری که در آنجا رفت و آمد داشتند، جناب امام موسی صدر بود که اگر زنده هست، خدا او را حفظ کند و سالم بدارد.
امام موسی صدر در درس فقه مرحوم آیت الله محقق داماد نیز شرکت میکرد. ایشان برخی روزها که به حجره دوستان خود در مدرسه حجتیه میآمدند، در ملاقات با آنها سخنان زندهای میگفتند و معلوم بود که میتواند مصلح، مجری و خدمتگزاری جامع باشد. در آن زمان که نزدیک پنجاه سال از آن میگذرد، فرمودند: طلاب حوزه علمیه، اکنون در باره دمای ثلاث حیض، نفاس و استحاضه بحث میکنند که این مسائل چندان محل ابتلا و نیاز نیست؛ این آقایان طلاب در صدد ارائه طرحی جامع و نقشه پیشنهادی عملی برای حل مشکلات سیاسی اجتماعی مردم مسلمان نیستند و فقط منفی بافی میکنند.
امام موسی صدر معتقد بود که باید دروس حوزوی را به اندازهای خواند که احکام شرعی مشخص شود و باید در کنار درس خواندن، طرحی جامع ارائه و به دنبال آن حرکت کنیم. منفی بافی کاری مثبت به حساب نمیآید و هنر نیست؛ دست کم در کنار این درس و بحث، مسائل مستحدثه را ارزیابی و شناسایی و احتیاج روز مراکز علمی و مردم مسلمان را برآورده کنیم و به پرسشهای آنها پاسخ دهیم یا در بخشهای نظری دیگر، طرح مخصوصی ارائه کنیم. ایشان در همان وقت، در زمینه مسائل اقتصادی تحقیق و در مجله مکتب اسلام چاپ میکرد.
کتاب مهر استاد، ص۱۸۷