امام موسی صدر در درس فقه مرحوم آیت الله محقق داماد نیز شرکت میکرد. ایشان برخی روزها که به حجره دوستان خود در مدرسه حجتیه میآمدند، در ملاقات با آنها سخنان زندهای میگفتند ومعلوم بود که میتواند مصلح، مجری وخدمتگزاری جامع باشد.
... پیشتر گفتیم که مدتی را به عنوان مهمان در حجره برخی طلبههای اصفهانی در مدرسه حجّتیه اقامت گزیدیم. از آقایان بزرگواری که در آنجا رفت وآمد داشتند، جناب امام موسی صدر بود [۱] که اگر زنده هست، خدا او را حفظ کند و سالم بدارد.
امام موسی صدر در درس فقه مرحوم آیت الله محقق داماد نیز شرکت میکرد. ایشان برخی روزها که به حجره دوستان خود در مدرسه حجتیه میآمدند، در ملاقات با آنها سخنان زندهای میگفتند ومعلوم بود که میتواند مصلح، مجری وخدمتگزاری جامع باشد. در آن زمان که نزدیک به پنجاه سال از آن میگذرد، فرمودند:
طلاب حوزه علمیه: اکنون درباره دمای ثلاث حیض، نفاس واستحاضه بحث میکنند که این مسائل چندان محل ابتلا ونیاز نیست؛ این آقایان طلاب در صدد ارائه طرحی جامع ونقشه وپیشنهادی عملی برای حل مشکلات سیاسی- اجتماعی مردم مسلمان نیستند وفقط منفی بافی میکنند.
امام موسی صدر معتقد بود که باید دروس حوزوی را به اندازهای خواند که احکام شرعی مشخص شود وباید در کنار درس خواندن، طرحی جامع ارائه وبه دنبال آن حرکت کنیم. منفی بافی، کاری مثبت به حساب نمیآید وهنر نیست؛ دست کم در کنار این درس وبحث، مسائل مستحدثه را ارزیابی وشناسایی واحتیاج روز مراکز علمی ومردم مسلمان را برآورده کنیم وبه پرسشهای آنها پاسخ دهیم یا در بخشهای نظری دیگر، طرح مخصوصی ارائه کنیم. ایشان در همان وقت در زمینه مسائل اقتصادی تحقیق ودر مجله مکتب اسلام چاپ میکرد....
[۱] عالم روشن ضمیر وبیدارگر، آیه الله سید موسی صدر مشهور به امام موسی صدر، فرزندمرحوم آیه الله العظمی سید صدرالدین صدر در تاریخ ۱۴/۱۲/۱۳۰۷ شمسی در شهر مقدس قم متولد شد. دوران تحصیلات حوزوی را در حوزه قم نزد اساتید بزرگ وعلمای برجسته آن واز جمله والد عظیم الشان خود ادامه دادند وهمزمان در دانشکده حقوق دانشگاه تهران به تحصیل پرداختند و به اخذ درجه لیسانس حقوق اقتصادی نایل آمدند. امام موسی صدر همان طور که حضرت استاد در متن فرمودند واقعاً مصلح واحیا گر بزرگ سیاسی- اجتماعی اسلام بودند؛ چنان که خود میفرمود: من کوششهای اجتماعی وفعالیتهای سیاسی خویش را چیزی جز بعدی از ابعاد رسالت ومسوولیتهای اسلامی خود نمیدانم. او برای اجرای اهداف اصلاح گرانه ونجات بخش خویش به لبنان رفت ودر جنوب لبنان فعالیتهای اصلاحی زیادی انجام داد و اوضاع نابه سامانی وآشفته مسلمانان لبنان، به ویژه شیعیان جنوب آن را سروسامان بخشید؛ تا اینکه در تاریخ نهم شهریور ماه سال ۱۳۵۷ (هـ. ش) مصادف با ۲۵ رمضان ۱۳۹۸ (هـ. ق) که بنا به دعوت سرهنگ قذافی رهبر لیبی در آن کشور به سر میبرد، ناپدید شد وهنوز خبری از او نیست. گفته میشود با توجه به خصومت شدید سرهنگ قذافی با او، شخص سرهنگ قذافی مسوول مفقود شدن اوست. ر. ک امام موسی صدر، امید محرومان، عبدالرحیم اباذری، به ویژه صص ۱۷-۱۸-۴۵-۴۷ وص ۱۸۹-۱۹۱ نشر سازمان تبلیغات اسلامی.