بسیاری معترف هستند که بسیار از آیاتی که حفظ کرده اند در نتیجه این فعالیت بود. امام صدر هدف داشت و نمی خواست که وقت ما تلف شود و اصرار داشت که از هر دقیقه وقتمان استفاده کنیم.
به گزارش روابط عمومی مؤسسۀ فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر، روز شنبه، پنجم دی ۱۳۹۴، میهمانانی از لبنان که برای شرکت در کنفرانس وحدت اسلامی به ایران آمده بودند، در مؤسسۀ فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر حضور یافتند و با شرکت در جلسۀ آموزشی «شناخت لبنان معاصر» که دکتر محمدعلی مهتدی استادی آن را بر عهده دارد، به ذکر خاطرات و مطالبی دربارۀ امام موسی صدر و لبنان پرداختند و جلسۀ هفتم این دوره، به گونهای متفاوت برگزار شد.
این میهمانان، عبارت بودند از: ایوب حمید، خلیل حمدان، خانم نهاد الحسینی، شیخ حسن مصری، عادل عون و صلاح فحص از جنبش امل لبنان و خانم ملیحه صدر دختر امام موسی صدر و مدیر مرکز اسیل در لبنان.
در بخشی از این جلسه محمد علی مهتدی به معرفی شیخ حسن مصری پرداخت و گفت: باید اشاره کنم که شیخ حسن مصری شاعر بسیار بزرگی است. اشعاری که ایشان سروده بسیار جالب است و حتی هنگام عادی صحبت کردن نیز بسیار شعرگونه سخن میگوید در نتیجه ترجمة سخنان ایشان برای من مشکل خواهد بود.
سپس شیخ حسن مصری گفت: سخن از امام صدر طولانیست. امام موسی صدر چشمة آب گوارایی بود که هر چه از این چشمه مینوشیدیم باز هم احساس تشنگی میکردیم و میخواستیم بیشتر بیاشامیم. سالهای بسیاری نزد ایشان شاگردی کردیم و چیزهای بسیاری از ایشان آموختیم؛ اما عطش ما برای یادگیری از ایشان پابرجا بود. تعارف نیست اگر بگویم، وقتی امام صدر در لبنان شروع به فعالیت کرد ما هیچ نمی دانستیم.
وی افزود: باز آنجایی که شعر میگفتم و شعر را دوست داشتم برای جوانان روستای خود جلساتی داشتم که به آنها شعر آموزش می دادم. اینکه چگونه شعر را بفهمند یا وقتی مصرع اول شعر را میگویند باید از پیش تصور کنند که چه مفهومی را میخواهند برسانند. روستای من در منطقة بقاع در شرق لبنان بود؛ بنابراین روش آموزش شعر را نه فقط در روستای خودم؛ بلکه در بسیاری از شهرها و روستاها گسترش دادم.
مهتدی در این میان گفت: البته من اضافه کنم که مردم در جبل عامل به شعر علاقة بسیاری دارند و لبنان شاعران بسیاری در طول تاریخ داشته و امروز نیز دارد. بسیاری از علما اهل شعر هستند.
امام موسی صدر در سفری به روستای ما آمدند و حال و احوال کردند و از برنامههای ما سؤال پرسیدند و من به ایشان توضیح دادم که جلسات شعر برگزار میکنم. از آنجا که امام موسی صدر طرح بسیار عظیمی در دست داشتند، گفتند که اساس کار ما ایمان به خدا و قانون اساسی این حرکت قرآن کریم است. به همین دلیل در آن جلسه پیشنهاد دادند که روشی که برای شعر به کار میبرید برای قرآن اجرا کنید. به این شکل که یک نفر قرآن بخواند و سختترین کلمات را انتخاب و وزنش را با عین و ف و لام (فعل) بگویید تا طرف مقابل حدس بزند که چه کلمهای است و بعد از آن امتیازات را جمع کنید و کسی که امتیاز بیشتری بیاورد جایزه بدهید؛ مثلاً کلمة «کَصَیِّبٍ» در آیة «أَوْ کَصَیِّبٍ مِّنَ السَّمَاء فِیهِ ظُلُمَاتٌ وَ رَعدٌ وَ بَرْقٌ» من اینگونه می خوانم ؛ «او کفعِّلِ مِّنَ السَّمَاء فِیهِ ظُلُمَاتٌ وَ رَعدٌ وَ بَرْقٌ». اگر طرف مقابل با قرآن مأنوس باشد سریع متوجه تغییر کلمه خواهد شد و همچنین کلمات دیگر که بسیار کم به کار رفته است یا سورة انعام را بخوانید تا بقیه گوش دهند و کلمات سخت را انتخاب کنید و به شنوندگان امتیاز و در پایان جایزه دهید. جلسات شعری ما کمکم به جلسات تفعیل قرآنی تبدیل شد. و می دیدیم چگونه توجه مردم به قرآن بیشتر شد.
بسیاری معترف هستند که بسیار از آیاتی که حفظ کرده اند در نتیجه این فعالیت بود. امام صدر هدف داشت و نمی خواست که وقت ما تلف شود و اصرار داشت که از هر دقیقه وقتمان استفاده کنیم.
شیخ حسن مصری در پایان افزود: سخن از امام موسی صدر پایانناپذیر است و قسم میخورم؛ اگر بخواهم دربارة امام موسی صدر سخن بگویم شاید بتوانم سه روز متوالی صحبت کنم؛ اما باید بگویم که در لبنان هر چه داریم از شخصیت، کرامت، عزت، مقاومت در مقابل اسرائیل و فهم درست اسلام و وحدت ملی و وحدت اسلامی همه وهمه را از امام موسی صدر داریم.