در اندیشه امام موسی صدر هیچ تفاوتی میان زن و مرد قائل نبود و آنان را یک انسان می دانست و مأموریتهایی که به مردان محول میکرد به زنان نیز محول میکرد. تنها فرقی که میان زن و مرد بود فرقی است که خداوند متعال در خلقت انسانها بین زن و مرد قرار داد و غیر از آن همه انسانها اعم از زن و مرد در اندیشه امام برابر بودند.
به گزارش روابط عمومی مؤسسۀ فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر، روز شنبه، پنجم دی ۱۳۹۴، میهمانانی از لبنان که برای شرکت در کنفرانس وحدت اسلامی به ایران آمده بودند، در مؤسسۀ فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر حضور یافتند و با شرکت در جلسۀ آموزشی «شناخت لبنان معاصر» که دکتر محمدعلی مهتدی استادی آن را بر عهده دارد، به ذکر خاطرات و مطالبی دربارۀ امام موسی صدر و لبنان پرداختند و جلسۀ هفتم این دوره، به گونهای متفاوت برگزار شد.
این میهمانان، عبارت بودند از: ایوب حمید، خلیل حمدان، خانم نهاد الحسینی، شیخ حسن مصری، عادل عون و صلاح فحص از جنبش امل لبنان و خانم ملیحه صدر دختر امام موسی صدر و مدیر مرکز اسیل در لبنان.
در انتهای جلسه محمد علی متهدی به معرفی نهاد الحسینی پرداخت و گفت: خانم نهاد از کادرهای بسیار قدیمی در گروه دختران جنبش امل هستند و آموزشهای عقیدتی و نظامی دیدهاند. پدر ایشان مرحوم ابواحمد الحسینی مبارز در حومة جنوبی بیروت بود یکی از برادران ایشان نیز در لبنان شهید شد. همة خانوادة ایشان منشأ خیر و مبارزه و مقاومت بودند. ایشان همسر دکتر ایوب هستند.
سپس نهاد الحسینی دربارۀ امام موسی صدر گفت: قصه ما با امام موسی صدر شروع دارد؛ اما هرگز پایانی ندارد؛ بنابراین به مطالبی که برادرانم اشاره کردند، اشاره نمیکنم و به موضوع دیگری میپردازم. دریافتم که اینجا (موسسه فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر) کلاسهایی برگزار و کتاب سیره و مسیره امام موسی صدر را بررسی میکنند. میخواهم تأکید کنم که این سیره و مسیره پایانی ندارد؛ بلکه ادامه دارد و این همان سیره و مسیرهای است که رسول اکرم (ص) و اهل بیت (ع) طی کردند و ما نیز به عنوان پیروان ایشان همین مسیر را ادامه میدهیم و این را از امام موسی صدر و شهیدچمران آموختیم.
وی افزود: هرگاه نامی از امام موسی صدر و جنبش امل برده میشود باید حتماً نام شهید دکتر مصطفی چمران و نقش بسیار مهم او در این مسیر را بیان کنم و امیدوارم که خداوند به ما و شما توفیق دهد که در این مسیر حرکت کنیم و این راه بیپایان را همراه شما ادامه دهیم، راهی که پیامبر و اهل بیت آغاز کردند.
وی در بخش دیگری از سخنانش به موضوع زن در اندیشة امام موسی صدر صحبت و تأکید کرد که ایشان در اندیشة خود هیچ تفاوتی میان زن و مرد قائل نبود و آنان را یک انسان میدانست و مأموریتهایی که به مردان محول میکرد به زنان نیز محول میکرد. تنها فرقی که میان زن و مرد بود فرقی است که خداوند متعال در خلقت انسانها بین زن و مرد قرار داد و غیر از آن همة انسانها اعم از زن و مرد در اندیشه امام برابر بودند.
در آغاز تشکیل هستههای مقاومت کلاسهای درس عقیدتی و همچنین آموزشهای مربوط به مقاومت داشتیم. امام از زنان و مردان دعوت کرد و هیچ تفاوتی میان دختران و پسران و زن و مرد نمیگذاشت و همه این آموزشها در یک کلاس و در یک جلسه تحت نظر و به دستور امام موسی صدر اجرا میشد و در آن دوره بخش زنان جدا نبود و هیچ تفاوتی میان این دو نبود؛ البته بعدها با گسترش حرکت المحرومین و مقاومت بخش ویژة زنان در جنبش مقاومت ایجاد شد و علاوه بر مسئولیتهای مشترک، مأموریتهایی را اختصاصاً زنها انجام میدادند. همه فعالیت میکردیم برای حفاظت از انسان و حفظ کرامت و عزت او.
مقاومت صرفاً حمل سلاح در برابر دشمن نبود؛ بلکه مفهوم گستردهای داشت و زمینههای بسیاری را دربر میگرفت؛ حتی وقتی یک زن در خانة خود فعالیت و فرزند خود را بزرگ میکند و به فرزند خود آموزش میدهد در حال مقاومت است؛ او با جهل و ظلم مقاومت میکند و علم و آگاهی و محبت را منتشر میکند. دانش بخشی از مقاومت است و زمینههای بسیار گستردهای را در بر میگیرد. این مقاومتی بود که امام موسی صدر دنبال میکرد و همة ما در این چارچوب عمل میکردیم. امام صدر به ما یاد داد که با دشمن داخلی قبل از دشمن خارجی مبارزه کنیم. اینگونه است که قدرتمند خواهیم بود. زمانیکه بتوانیم بر نفس خود غلبه کنیم قدرت پیروزی را بر دشمن کوچکتر و یا خارجی که اسرائیل است خواهیم داشت.
در پایان صحبت خانم الحسینی، آقای مهتدی با ذکر خاطرهای جلسه را به پایان برد و گفت: اولین بار شهید چمران در دهة ۷۰ به خانه من آمد. آن زمان ساواک و بسیاری از اسرائیلیها دنبال ایشان بودند تا او را ترور کنند. ایشان گفت که من بادی گارد دارم و گفتم بادی گارد شما کیست؟ گفت؛ این خانم یعنی خانم نهاد الحسینی و بعد مشخص شد که این خانم اسلحة خود را در جوراب مخفی کرده و اینقدر آموزش دیده که بتواند ظرف چند ثانیه شلیک کند.