در گزارش سال ۲۰۰۲ سازمان عفو بینالملل به ربودن امام موسی صدر در لیبی اشاره شده و لیبی متهم اصلی این جنایت شناخته شده است.
سازمان عفو بین الملل سازمانی غیردولتی است که در سال ۱۹۶۱ با تلاش جمعی از حقوقدانان و سیاستمداران در لندن تاسیس شد و بعدها به کشورهای دیگر گسترش یافت. بودجۀ این سازمان از محل کمک های داوطلبانه تأمین می شود. سازمان عفو بین الملل ۳۱ اوت هر سال، همزمان با «روز جهانی ناپدیدشدگان اجباری»، گزارش سالانه ای دربارۀ وضعیت حقوق بشر در کشورهای مختلف منتشر می کند. در گزارشهای سازمان عفو بینالملل در حدفاصل سال های ۲۰۰۱ تا ۲۰۰۵ به ربودن امام موسی صدر در لیبی اشاره شده است. اين سازمان در گزارش هاي خود اتهام ربودن امام صدر را مستقيماً متوجه ليبي كرده است.
سال ۲۰۰۲ (۱۳۸۱)
در گزارش سال ۲۰۰۲ این سازمان و در بخش مربوط به لیبی آمده است: «قذافی، در سخنرانی سالیانۀ خود در روز اول سپتامبر ۲۰۰۲، رسماً اعتراف کرد که امام صدر در جریان سفری در سال ۱۹۷۸، در لیبی ناپدید شده است. .... دهها زندان سیاسی از زندانها آزاد شدهاند، اما صدها نفر دیگر هنوز زندانی هستند که در میان آنان، افرادی که احتمالا به سبب اظهار عقیده دستگیر شدهاند و بسیاری دیگر که بدون جرم و بیمحاکمه زندانی هستند، به چشم میخورند. برخی از آزادشدگان، ۳۱ سال در زندان به سر برده و بخشی از این مدت را در بازداشتگاه انفرادی سپری کردهاند.... هنوز از سرنوشت برخی از افرادی که در سالهای گذشته ناپدید شدهاند، اطلاعی در دست نیست. ازجملۀ آنان، امام سید موسی صدر است که در جریان دیدار از لیبی در سال ۱۹۷۸ میلادی ناپدید شد و نزدیکان وی در این خصوص شکوائیهای نیز، علیه سران حکومت لیبی به دادگاه لبنان ارائه کردهاند.»