سازمان عفو بین الملل ۳۱ اوت هر سال، گزارشی دربارۀ وضعیت حقوق بشر در کشورهای مختلف منتشر می کند. این سازمان در گزارش سال ۲۰۰۱ به ربودن امام موسی صدر در لیبی اشاره و اتهام ربودن ایشان را مستقيماً متوجه ليبي كرده است.
سازمان عفو بین الملل سازمانی غیردولتی است که در سال ۱۹۶۱ با تلاش جمعی از حقوقدانان و سیاستمداران در لندن تاسیس شد و بعدها به کشورهای دیگر گسترش یافت. بودجه این سازمان از محل کمک های داوطلبانه تامین می شود. سازمان عفو بین الملل ۳۱ اوت هر سال، همزمان با «روز جهانی ناپدیدشدگان اجباری»، گزارش سالانه ای درباره وضعیت حقوق بشر در کشورهای مختلف منتشر می کند. در گزارشهای سازمان عفو بینالملل در حدفاصل سال های ۲۰۰۱ تا ۲۰۰۵ به ربودن امام موسی صدر در لیبی اشاره شده است. اين سازمان در گزارش هاي خود اتهام ربودن امام صدر را مستقيماً متوجه ليبي كرده است.
سال ۲۰۰۱ (۱۳۸۰)
«طی دهههای گذشته، صدها نفر در خاورمیانه و شمال آفریقا ناپدید شدهاند.... امام موسی صدر از علمای برجسته شیعیان بود که در ایران متولد شده است. وی در روز ۳۱ آگوست ۱۹۷۸ [۹ شهریور ۱۳۵۷] برای آخرین بار به همراه شیخ محمد یعقوب و عباس بدرالدین در طرابلس در لیبی مشاهده شد و از آن تاریخ تا کنون، آنان ناپدید شدهاند. قرار بود امام موسی صدر که در آن زمان ۵۰ سال داشت، در روز ناپدید شدنش با سرهنگ معمر قذافی دیدارکند. حکومت لیبی مدعی شده که موسی صدر، [لیبی را] به مقصد ایتالیا ترک گفته است، اما این ادعا، با تحقیقات انجام شده از سوی دولت ایتالیا – که توسط دیوان عالی این کشور نیز تأیید شده – در تعارض است.
در پایان گزارش، سازمان همۀ کشورها را به انجام تحقیقات پیگیر و منطبق با معیارهای بین المللی در خصوص موارد «ناپدیدشدگی اجباری» به منظور محاکمه عادلانه مسئولان و متهمان این قبیل وقایع فراخوانده است.