۲۱ شهریور ۱۳۵۷ کنفرانس پایداری با حضور سران عرب در دمشق برگزار شد. قذافی از شرکت کنندگان کنفرانس بود. با اطلاع از این موضوع لبنانیها به سوی دمشق به راه افتادند تا جویای سرنوشت امام موسی صدر و دو همراهش از قذافی و سایر سران عرب شوند.
پنجشنبه دوازدهم سپتامبر ۱۹۷۸ (۲۱ شهریور۱۳۵۷) پایتخت سوریه محل برگزاری کنفرانس پایداری بود. لبنانیها در پی آزادسازی امام موسی صدر وقتی که دریافتند قذافی هم در این کنفرانس شرکت میکند به سوی دمشق به راه افتادند.
بنا به دعوت مجلس اعلای اسلامی شیعیان برای اعتراض به ناپدید شدن امام موسی صدر و درخواست از سران عرب که برای بررسی این مسئله در دمشق گرد آمدهاند، راهپیمایی بزرگی با شرکت شش هزار اتومبیل که بیش از هشتصد هزار لبنانی را از جبل عامل، بقاع و دیگر مناطق لبنان جابه جا میکرد، برگزار شد.
از نکات جالب توجه در این کنفرانس این بود که حافظ اسد مرز سوریه را گشود تا لبنانیها وارد دمشق شوند. پس از ورود، از تظاهرات فیلم برداری و با نام حمایت از رهبر سوریه از تلویزیون دولتی آن کشور پخش کردند!
انبوه راهپیمایان در میدان نمایشگاه بین المللی دمشق در برابر هتل شرایتون، محل برگزاری کنفرانس سران، توقّف کردند. هیئتی به نمایندگی از آنان و عضویّت شیخ عبدالامیر قبلان، مفتی ممتاز شیعیان، شیخ عبدالحلیم زین مفتی شیعیان نبطیه و شیخ خلیل شقیر قاضی شرع دادگاه شرعی سنی در صیدا با سران عرب از جمله حافظ اسد، رئیس جمهور سوریه، هواری بومدین، رئیس جمهور الجزایر، علی ناصر محمد، رئیس جمهور یمن، معمر قذافی رهبر لیبی و یاسر عرفات، رهبر سازمان آزادیبخش فلسطین دیدار کردند.
شیخ عبدالامیر قبلان در برابر سران عرب گفت:
«به نمایندگی از راهپیمایان، به نام اسلام و به نمایندگی از همه طوایف لبنان، از سران حاضر در این کنفرانس درخواست میکنیم مسئلهی امام موسی صدر را بررسی کنند.»
وی سپس یادداشتی کتبی تسلیم آنان کرد که در آن آمده است:
«ما حق داریم که مسئولیت روبه رو شدن با مسئله ربودن امام مجاهد موسی صدر، رهبر بزرگ مسلمانان که خود را وقف رویارویی با خطرهایی کرد که امروز به خاطر مقابله با آن گرد هم آمدهاید، بر دوش شما بگذاریم. قطع تماس با امام صدر وجدان مسلمانان را به لرزه درآورده و یکپارچگی ملّ را در لبنان و بخشهای بزرگی را از جهان عرب و اسلام به مخاطره انداخته است. نگاهها را از توطئههایی که در سرزمینمان انجام میگیرد، منحرف میسازد و فرصت مقابله با آن را بر باد میدهد. این راهپیمایی که نمایانگر اراده میلیونها مسلمان است، امروز غم بزرگی بر دوش خود حس میکند و انتظار دارد که به یاری خدا آن را برطرف سازید. باشد که به خواست خدا این خطر بزرگ را دفع کنید. والسلام علیکم و رحمةالله و برکاته.»
پس از آن حافظ اسد طی سخنان کوتاهی برای انجام هر گونه تلاش برای یافتن امام صدر اعلام آمادگی کرد. سپس اعضای هیئت، سالن جلسات را ترک کردند. زمانی که به در ساختمان هتل رسیدند، عبدالسلام التریکی وزیر خارجه وقت لیبی به آنان گفت: «برادر سرهنگ قذافی مایل است جداگانه با شما دیدار کند» و اعضای هیئت به این دعوت پاسخ مثبت دادند.
پنجشنبه دوازدهم سپتامبر ۱۹۷۸ (۲۱ شهریور۱۳۵۷) پایتخت سوریه محل برگزاری کنفرانس پایداری بود. لبنانیها در پی آزادسازی امام موسی صدر وقتی که دریافتند قذافی هم در این کنفرانس شرکت میکند به سوی دمشق به راه افتادند.