سرانجام در پى تعلل و بی مسئوليتی مقامات ليبى و تلاش آنان براى سناريوسازى و نه کشف حقيقت، خانواده امام موسى صدر در نامهاى به رئيس جمهور از ايشان خواستند تا مذاکرات را قطع کنند تا بتوان پيگيرى را از راههاى ديگرى چون راه حل قضايى ادامه داد.
در دولت حجت الاسلام سید محمد خاتمی کميتهاى زير نظر مستقيم رئيس جمهور و به رياست رئيس دفتر رئيس جمهور، محمدعلى ابطحى، براى پيگيرى مسئله تشکيل شد. ايشان مجموعاً نه بار با مقامات ليبيايى ديدار کرد. وى سه بار به ليبى رفت و با معمر قذافى در اين مورد ملاقات کرد، دوبار مسئولان مربوطه از ليبى به ايران آمدند و چهار بار هم در کشورهاى ثالث صحبتکردند. بهگفته ابطحى مذاکرات صريح و جدى بود اما دستاندرکاران اين پرونده در ليبى خيلى غير مسئولانه و با تعلل فراوان و غيرمتعهد به تعهداتشان رفتار کردند. [1]
با وجود اينکه پس از سال ها سيفالاسلام قذافى، فرزند حاکم ليبى، در ديدار با مقامات ايرانى اعتراف کرد که امام موسى صدر و دو همراهش به سبب شرايطى که آن زمان در ليبى حکمفرما بوده، ربوده شده و حتی خود قذافى در سخنرانى سال ۲۰۰۲ به اين مطلب اشاره کرد، اما آنان تلاش مىکردند شخص قذافى را مبرا سازند و مسئوليت را به دوش برخى افراد خود سر و يا افراد غير ليبيايى افکنند. آن ها حتی تلاش کردند با پرداخت پول، قضيه را فيصله دهند.
بالأخره، در پى تعلل و مسئوليت نپذیرفتن مقامات ليبى و تلاش آنان براى سناريوسازى و نه کشف حقيقت، خانواده امام موسى صدر در نامهاى به رئيس جمهور از ايشان خواستند تا مذاکرات را قطع کنند تا بتوان پيگيرى را از راههاى ديگرى چون راه حل قضايى ادامه داد.
[1] وبلاگ حجتالاسلام سيدمحمّدعلى ابطحى۱۳۸۴/۶/۱۲