مهدی فیروزان، خواهرزاده امام موسی صدر که سفری به لبنان داشته است با اعلام این خبر و با اشاره به تحولات اخیر در لیبی پس از کشته شدن قذافی و سقوط کامل حکومت ۴۲ ساله وی، اظهار کرد: شرایط جدید در لیبی باید با استراتژی، رویکردها و سلسله اقدامات دیگری از سوی خانواده و دولتهای ایران و لبنان همراه میشد؛ بنابراین جلساتی در لبنان تشکیل شد و اعضای خانواده امام موسی صدر و وکلای ایشان و کارشناسان در این جلسات شرایط پیش رو را بررسی کردند.
مهدی فیروزان، خواهرزاده امام موسی صدر که سفری به لبنان داشته است با اعلام این خبر و با اشاره به تحولات اخیر در لیبی پس از کشته شدن قذافی و سقوط کامل حکومت ۴۲ ساله وی، اظهار کرد: شرایط جدید در لیبی باید با استراتژی، رویکردها و سلسله اقدامات دیگری از سوی خانواده و دولتهای ایران و لبنان همراه میشد؛ بنابراین جلساتی در لبنان تشکیل شد و اعضای خانواده امام موسی صدر و وکلای ایشان و کارشناسان در این جلسات شرایط پیش رو را بررسی کردند.
وی همچنین از ملاقات سید صدرالدین صدر و رباب صدر با نخست وزیر و رئیسجمهور لبنان خبر داد و گفت: حاصل گفتوگوها و مذاکراتی که در لبنان انجام شد، اقداماتی است که در آینده درباره آنها اطلاعرسانی خواهد شد.
خواهرزاده امام موسی صدر ادامه داد: هیئتهای رسمی از لبنان به لیبی اعزام شدهاند و در حال انجام مذاکراتی با مقامات لیبیایی هستند. در گفتوگوهایی که انجام شد حسن نیتی در مقامات لیبیایی دیدیم. آنها حاضرند برای این موضوع همه امکانات اطلاعاتی خود را بسیج کنند و این مسئله را به صورت جدی پیگیری کنند. اولین هیئت از سوی دولت لبنان اقداماتی و مذاکراتی انجام داده است و گزارشهای آنها بررسی شد که شرایط و زمینه را برای جستجو و همکاریهای مشترک فراهم کرده است.
فیروزان تصریح کرد: مجلس شیعه لبنان و مجلس شورای لبنان و سایر نهادهای رسمی این کشور در جلساتی که اخیرا با حضور خانواده برگزار شد راهکارهای جدیدی را اتخاذ کرده و فعالیت خود را در اینباره انجام میدهند. در ایران نیز فضای خوبی برای پیگیری وجود دارد و اقدامات مفیدی صورت گرفته است که نتیجه آن اعلام خواهد شد. برای همه مهم است که هرچه زودتر اطلاعات بیشتری در مورد محل زندانی شدن امام یافته شود و ایشان را پیدا کنیم.
وی همچنین با اشاره به جلسات مقامات لبنانی با برخی از مسئولان کشور لیبی گفت: در دیدار دو ساعتهای که با بلحاج، یکی از مقامات امنیتی شورای انتقالی لیبی انجام شد درباره اظهارات اخیرش در مورد امام موسی صدر گفتوگو شد. وی در این جلسه به عنوان نماینده مجلس انتقالی که مسئولیت امنیت شهر بزرگی مانند طرابلس را بر عهده گرفته است، با بررسی دلایل حیات امام موسی صدر پذیرفت که همکاریهای لازم را برای یافتن محل نگهداری امام و نجات ایشان انجام دهد.
خواهرزاده امام موسی صدر اضافه کرد: اطلاعاتی که خانواده امام موسی صدر جمعآوری کرده بود، همواره مستندتر از اظهاراتی است که مطرح میشود. امروز هم وقتی با برخی مقامات لیبیایی که از پیگیری سرنوشت امام موسی صدر ناامید هستند صحبت میکنیم نظرشان عوض میشود.
فیروزان با بیان اینکه حکومت لیبی حکومت پیچیده امنیتی بود، یادآورشد: سیستم امنیتی در حکومت قذافی لیبی اجازه نمیداد اطلاعات مکتوب شود. مدارک از بین رفته سرنخهای اطلاعاتی بسیار محدود است. حتی کسانی که عامل یک سری فعالیتها بودهاند کشته میشدند؛ بنابراین هر خبری که اعلام میشود باید از صافی ارزیابی و تحلیل بگذرد و سپس مورد توجه قرار گیرد.
وی با اشاره به تلاش انقلابیون برای ایجاد نظام سیاسی جدید در این کشور اظهار کرد: برای ساماندهی یک نظام جدید برای اداره کشور حجم وسیعی از اقداماتی وجود دارد که لازم است در لیبی انجام شود. در این فاصله گفتهها و شنیدههای زیادی درباره امام موسی صدر منتشر میشود که به فاصلهای تکذیب میشود. ما به عنوان خانواده ایشان اعلام میکنیم که هر خبری که منتشر میشود تا زمانی که ارزیابی درستی از آن صورت نگیرد و در کنار اخبار دیگر سنجیده نشود قابل اتکا نیست.
این عضو خانواده امام موسی صدر با بیان اینکه «شرایط اخیر امیدواری را بیشتر کرده است» تصریح کرد: علاوه بر راهکارهای قضایی، سیاسی و اطلاعاتی گذشته، امروز فرصت این را داریم که با مقامات لیبیایی گفتوگو کنیم و با کمک مردم، زندانیان و مقامات حکومت جدید این کشور اقداماتی انجام دهیم و بتوانیم امام و همراهانشان را پیدا کنیم.
فیروزان افزود: گرچه کشته شدن قذافی بسیار سریع رخ داد و اطلاعاتی که نزد او بود و شاید به تنهایی او از آن خبر داشت مدفون شد که البته این مانع و تهدید است و فرصت نیست اما از سوی دیگر همکاران و همدستان قذافی امروز میتوانند بدون ترس جان و واهمه با ما همکاری کنند و اطلاعاتشان را در اختیار ما بگذارند و این فرصت جدیدی برای ما فراهم میکند و درهای دیگری را به سوی ما میگشاید. ضمن اینکه دولتهای عربی نیز تحفظ گذشته را ندارند و میتوانند امروز با حسن نیت برای جبران گذشته اقداماتی انجام دهند. ظرفیتهای جدیدی برای پیگیری به وجود آمده ضمن اینکه مجموعه اقدامات و رایزنیهای سیاسی در این باره در حال انجام است.
وی در عین حال از مردم لیبی خواست با توجه به پیروزی انقلاب در این کشور مراقب باشند که شادی و خوشحالیشان فضایی را ایجاد نکند که دستهای پنهانی نسبت به حذف فیزیکی برخی از مطلعان قذافی اقدام کنند و قبل از اینکه آنها تخلیه اطلاعاتی انجام شود، از بین بروند.
وی با تاکید بر «ضرورت ادامه گفتوگو با مقامات لیبی» گفت: ما متوجه هستیم که امروز انقلابیون در لیبی آنچنان مشغله و گرفتاری دارند و به خصوص برای سامان دادن به امور داخلی و وضع معیشتی مردم پس از جنگ هشت ماهه کارهای زیادی باید انجام شود، اما در گفتوگوهایی که انجام شد حسن نیتی در مقامات لیبیایی دیدیم. آنها حاضرند برای این موضوع وقت بگذارند و این مسئله را به صورت حضوری بررسی کنند. اولین هیئت از سوی دولت لبنان اقداماتی انجام داده است، گزارشهای آنها بررسی شد که زمینه را برای جستجوی گسترده فراهم کرده است.
فیروزان گفت: حسن نیتی بسیار بالایی از سوی مردم لیبی و مقامات این کشور دیدیم تا کمک کنند بتوانیم محل حبس امام را پیدا کنیم گویی آنها دوست دارند این ظلم ۳۳ ساله که از سوی حکومت قذافی انجام شد را جبران کنند.