روابط عمومی مؤسسه امام موسی صدر به دنبال سفر هئیت لبنانی به لیبی، برای پیگیری پرونده ربودن امام موسی صدر، اطلاعیه ای صادر کرد.
روابط عمومی مؤسسه امام موسی صدر به دنبال سفر هئیت لبنانی به لیبی، برای پیگیری پرونده ربودن امام موسی صدر، اطلاعیه ای به این شرح صادر کرد:
1. پس از ۳۳ سال عالیترین مقام لبنانی برای دیدار با مقامات لیبیایی به طرابلس رفتند. در این هیئت وزیر خارجه، نماینده قضایی دولت لبنان در مورد پیگیری ماجرای ربوده شدن امام موسی صدر و صدرالدین صدر حضور داشتند. به علت فشردگی برنامهها، در روزهایی اندک ملاقاتهای فشردهای صورت گرفت. ابتدا با عاشور بن خیال، وزیر خارجه سپس فوزی عبدالعال، وزیر کشور پس از آن با مصطفی عبدالجلیل، رئیس مجلس انتقالی و پس از آن اسامه الجویلی، وزیر دفاع و بعد عبدالرحمن الکیب، نخست وزیر دولت موقت و بعد با وزیر دادگستری لیبی دیدار شد.
2. از گفتار مقامات لیبایی احساس میشد که در مورد تلاش مشترک با هیئت لبنانی برای آزادی امام موسی صدر جدی هستند و این قضیه را قضیه ملی خود میدانند. در زمینه سیاست خارجی نیز وزیر خارجه لیبی گفت این مسئله اولویت اصلی ماست. یکی از وزرای لیبیایی هم گفت که من هم مانند خانواده از این قضیه متاثر هستم. برخی از این افراد از گذشته در جریان قضیه بودند و به رغم سانسور خبری علاقهمند بودند و آثار امام را خوانده بودند. از حیث یک حکومت تازه تشکیل شده، این ملاقاتهای پی در پی و گفتوگوهای صمیمانه و جدی برای پیگیری قضیه اهمیت داشت که نشانگر جدیت آن هاست.
3. وزیر دادگستری لیبی نیز از نظر اجرایی از طرف حکومت انتقالی انتخاب شده است تا کار مشترک میان دو کشور در حوزه او صورت گیرد. در دیدار با وزیر دادگستری چند نکته مطرح شدغ اول اینکه طرف لیبایی کار کرده است و در روزهای گذشته اطلاعات از سوی آنها جمع آوری شده است. با شاهدهای متعددی گفتوگو شده است و اسناد مختلفی جمعآوری شده است. درباره حیات امام هم بیان کردند که مناطقی از لیبی هنوز هست که حکومت انتقالی یا انقلابیون نتوانستهاند به آنها دست یابند. وزیر دادگستری و وزیر دفاع هم این نکته را تائید کردند.
4. وزیر دادگستری لیبی پس از دیدار با هیئت لبنانی در اقدامی فوری دستور داد تا دادستانی لیبی با قاضی حسن الشامی، فرستاده قضایی دولت لبنان ملاقات کند و در این ملاقات تبادل اطلاعات شد و اطلاعات مشترک مانند نامها و مکانها رد و بدل شد. قرار شد که دادستانی لیبی اطلاعات موجود را به سرعت تجمیع و نواقص را برطرف کند. و با جدیت و سرعت و به صورت مشترک پرونده بررسی شود.
5. هفته آینده هیئت لیبیایی به لبنان میآید و تحقیقات پیگیری میشود و اطلاعات به دست آمده دو طرف با یکدیگر تکمیل میشود. مکانیزم عملی همکاری در جلسه با دادستانی طراحی شده است.
6. پیشبینی اولیه هیئت لبنانی این بود که کسانی از این هیئت در لیبی بمانند. اما از آنجا که کمیته لیبیایی کارها را به خوبی پیش برده است، قرار شد در مرحله اول این کمیته نواقص خود را برطرف کند. نواقص موجود در حوزههای مختلفی است، از یک سو مناطقی آزاد نشده است و از سوی دیگر برخی از شاهدان بیرون از لیبی و عدهای هم در زندان دولت انتقالی هستند. گروهی نیز در اختیار انقلایبون هستند و هماهنگی برای گرفتن اطلاعات از این مراجع کار دشواری است. گاهی ممکن است مجرایی برای تبادیل اطلاعات به آسانی یافت نشود.