با امروز می شود11 هزار و 867 روز. این تعداد روزهایی است که از ربوده شدن او در لیبی می گذرد. این روزها لیبی در آتش و خون غرق است. قذافی مردمانش را موش خطاب کرده و قول داده است تک تک آنها را سلاخی کند، تا آخرین نفر و تا آخرین فشنگ!
اما حکایت باتلاق و دست و پا زدن است، فایده ای برایش نخواهد داشت. سقوط رژیم قذافی خیلی ها را خوشحال خواهد کرد ، اما شاید در این میان هیچ کس به اندازه خانواده امام موسی صدر در تب و تاب نباشد. امیدها برای آزادی و دیدار دوباره او زنده شده است. 11867 روز، کم نیست و شب های فراق ... شب فراق که داند که تا سحر چند است...
آنچه در ادامه می خوانید گزارشی از نشست خبری هفته گذشته خانواده امام موسی صدر است. حورا صدر(فرزند امام موسی صدر)، محمدعلی مهتدی و مهدی فیروزان(خواهرزاده و داماد امام موسی صدر) از مردی می گویند که 33 سال از غیبتش می گذرد و این روزها بوی آمدنش می آید.
حورا صدر: مجامع بین المللی 30 سال است به خواب رفته اند
شرایط امروز به گونه ای است که اقدام متفاوتی را نسبت به آنچه در گذشته بوده است می طلبد. شرایط نسبت به گذشته تغییر کرده است درخواست ها، انتظارات و توقعات ما از دولت نسبت به آنچه پیش از این بود، بسیار متفاوت است.
به هر حال در شرایط حساسی به سرمی بریم. همه انتظار زیادی کشیده ایم و همچنان در این ایام روزهای سختی می گذرانیم. 32 بلکه 33 سال است که ما از غیبت امام موسی صدر رنج می بریم.
33 سال است که امام موسی صدر از اینکه از صحنه فعالیت های خود در جهان اسلام و به دوش کشیدن مسئولیت های رهبری خود دور است رنج می برد. البته رنج ما کجا و رنج او کجا؟
33 است که امام در رنج است و از شرایط او هیچ اطلاعی نداریم. 33 سال است که ما در بی خبری هستیم. 33 سال است که حسرت می خوریم و هر روز بر بار افسوس مان افزوده می شود که اگر امام موسی صدر از لبنان ربوده نمی شد لبنان امروز و امروز خاورمیانه به گونه ای دیگر بود. 33 سال است که امام و دو همراهشان در زندان های قذافی اسیرند.
قذافی به شهادت تاریخ و دادگاه های لبنان، ایتالیا و اطلاعات منابع مختلف اطلاعاتی و امنیتی و از همه مهمتر به قضاوت وجدان های بیدار و آگاه جهان مسئول مستقیم ربودن امام موسی صدر است و آزادی و آزادگان، حقیقت و حق جویان را از حضور امام عقل وحقیقت محروم کرده است.
مستندات و احکام قضایی موجود در پرونده قضایی ربودن امام صدر نشان می دهد که قذافی چگونه ربودن امام را طراحی کرده است، برای تبرئه خود چه سناریوهایی را ساخته و پرداخته است چگونه اسناد و مدارک دروغی جعل کرده و چگونه شاهدان دروغی ساخته است. همه اسناد نشان می دهد چگونه قذاقی همواره در تحریف حقیقت و انحراف افکار عمومی کوشیده است.
نقطه عطف 30 سال ربودن امام موسی صدر در سال 2002 و در روز به اصطلاح ملی لیبی است که قذافی در سخنرانی خود به ربودن امام در لیبی اعتراف کرد و بر همه جعلیات و سناریوهای پیشین دستگاه حکومت لیبی خط بطلان کشید.
افسوس که برخی از محافظه کاری ها، تنبلی ها و بی مسئولیتی های برخی حکام اجازه نمی داد تا پیش از اعتراف قذافی به ندای استمداد خانواده امام و شیعیان لبنان پاسخ مثبت دهند.
امروز دومینوی منطقه و شرایط جهان اسلام در حال دگرگون شدن است و مردم مظلوم و مجاهد لیبی به فریاد آمده اند و اخبار آن را می بینیم و می شنویم. هرچند که ماهیت وحشیانه قذافی در این سال ها تدریجا روشن شده اما حوادث چند روز اخیر لیبی پرده های بسیاری از چهره او برداشته است. جای تاسف است که بگوییم چند روزی است که برخی ناگزیر به حقانیت و هشدارهای ما اعتراف می کنند.
همان گونه که ماجرای ربودن امام موسی صدر در تاریخ مناسبات سیاسی جهان بی سابقه است خانواده و شیعیان امام در لبنان اولین مجروحان وحشی گری های قذافی هستند. امروز در خدمت شما هستم تا درباره سؤال های بی شماری که علاقه مندان به امام موسی صدر در ایران، لبنان و عراق داند و همبستگی و همدلی ها و نگرانی های مردم گفت وگو کنیم.
امروز همه ما پیگیر و مراقب وضعیت لیبی هستیم و بسیار امیدوار به بازگشت عزیزانمان امام موسی صدر و شیخ یعقوب و عباس بدرالدین.
دعا می کنیم و با دعای آیت الله سیستانی همراه می شویم که گفتند همه مسلمانان دست به دعا شوند که چشم ما به جمال امام موسی صدر در نزدیکی نزدیک روشن شود.
مجامع بین المللی 30 سال است به خواب رفته اند و در این مورد هیچ کاری نکرده اند به هرحال امیدواریم و انشاءالله بهترین راه را به کسی که باید انجام دهد پیشنهاد می کنیم و امیدواریم که بهترین راه گزینش شود.
محمدعلی مهتدی :آیت الله بهجت می گفت امام موسی زنده است
زمانی در خدمت آیت الله بهجت بودیم. با توجه به جایگاه اعتقادی و تسلط وی به مباحث فوق مادی از ایشان در مورد امام موسی صدر پرسیدیم.ایشان تاکید کردند امام موسی صدر زنده است و حوادثی در آینده رخ خواهد داد و وی باز خواهد گشت.
آیت الله بهجت این جمله را گفتند که امام موسی صدر ذخیره الهی است و خداوند خواسته ایشان را در آنجا ذخیره کند تا زمانی برگردند و نقش مهمی در رابطه با مسائل جهان اسلام ایفا کنند.
شاهدان زیادی در طول این سالها تاکید کردند امام موسی صدر را دیده اند و شاید اولین فردی که پس از چند ماه از ناپدید شدن امام موسی صدر بر این موضوع تاکید کرد پزشک پاکستانی بود که در سفرش به لندن گفته بود در لیبی برای معالجه فردی به زندان کفری در منطقه صحرا و در جنوب شرق لیبی برده شده است. مشخصاتی که از آن بیمار می گفت کاملاهمان مشخصات امام موسی صدر بوده است.
از نظر ما فرض قریب به یقین این است که امام موسی صدر زنده است.
در حال حاضر وضعیت لیبی به هم ریخته است و دولت لیبی و پسرانش در منطقه کاخ خود در طرابلس محاصره هستند و بقیه کشور در دست مردم و انقلابیون است. این رژیم آخرین نفس های خود را به شکل مذبوحانه ای می کشد. در این شرایط هرج و مرج تنها کاری که می توان انجام داد درخواست از همه افراد لیبی و واحدهای ارتش و پلیس که به مردم پیوسته اند، است که در این شرایط مراقب زندگی امام موسی صدر و سایر زندانیان باشند.
ما اخباری داشته ایم که دستگاه های امنیتی قذافی بسیاری از زندانیان سیاسی را در چند روز گذشته در زندان ها کشته اند.اخباری نیز داشته ایم که بسیاری زندان ها باز شده اند و زندانیان فرار کرده اند در این شرایط شایعات هم زیاد است و ما نمی توانیم اطلاعات دقیقی به دست آوریم.
تماس هایی با افرادی که می توانند در این شرایط در داخل لیبی کمک کنند و فرماندهانی که از ارتش و پلیس به مردم پیوسته اند، بوده است تا مراقب وضعیت امام موسی صدر باشند. ما امیدواریم در ساعت های آینده یا روزهای آینده با روشن شدن وضعیت پیروزی انقلاب این مساله به خوبی و خوشی حل شود.
اگر امام موسی صدر در آستانه پیروزی انقلاب حضور داشتند نقشی منطقه ای می یافتند و بسیاری معتقدند علت ربوده شدن وی این بوده است که در این شرایط حساس در آستانه پیروزی انقلاب ،منطقه از چنین شخصیت و نقش وی محروم شود.
مهدی فیروزان :مجموعه اطلاعات امنیتی دال بر حیات امام موسی صدر است
کار آماری بر مجموعه اخبار مثبت و منفی در مورد حیات امام موسی صدر انجام شده است و مانند هر علم دیگری علم آمار به فعالیت های اطلاعاتی، امنیتی و پیگیری هایی که در حوزه های مختلف وجود دارد کمک می کند. مجموعه اطلاعات آشکار ، پنهان ، اطلاعات دستگاه های امنیتی، مسوولین و مقامات کشورهای عربی بررسی شده اند حتی زمانی که در اجلاس سران کشورهای اسلامی با ملک عبدالله پادشاه عربستان صحبت کردیم،وی اطلاعاتی را داشت و از جمله مجموعه اظهاراتی که مسوولان کشورهای دیگر گفتند مجموعا مسوولیت همه ما را در حفظ جان امام و آزادی وی صد چندان می کند. شاید به این دلیل که همواره امکانات پیگیری محدود بود ما نتوانسته بودیم با این استحکام صحبت کنیم که امام در قید حیات هستند و دلایل آن را ذکر کنیم.
مهمترین دلایل اظهارات مسئول دستگاه امنیتی لیبی است که در سال 87 از لیبی گریخت و در مصاحبه ای حیات امام موسی صدر را اعلام کرد و مکان زندان امام موسی صدر را مطرح کرد. پس از آن لیبی وی را وقتی که با حیله ای از لندن به مصر منتقل کردند دزدید و سرنوشت وی مشخص نیست.
مجموعه اطلاعات امنیتی که این سالها از جانب دستگاه های اطلاعاتی و مقامات کشورهای عربی در اختیار خانواده قرار گرفته است همه دال بر حیات امام موسی صدر است. معتقدم که در حال حاضر رژیم قذافی در حال سقوط است. جا دارد ایران مذاکراتش را که در زمان دولت گذشته با قذافی پیش می برد، منتشر کند زیرا در آن مذاکرات دولت قذافی مسئولیت ربودن امام را بر عهده گرفته بود.
معتقدیم بیش از حد احتمال یا اطلاع امروز در مورد حیات امام موسی صدر می توان برنامه ریزی و فعالیت کرد.
بازگشت امام موسی صدر یعنی بازگشت یک تصور جدید از خاورمیانه جدید. تصور یک تعریف جدید از مبانی دینی راهگشا و تصوری جدید از پیوند دین و زندگی. گفت وگوی اسلام و مسیحیت و گفت وگوی شیعه و سنی. اگر جهان امروز به شیوه ای که امروز در حال به دست آوردن شکلی نوین است که دقیقا مخالف آن خاورمیانه نوینی است که در ذهن آقای بوش می گذشت و قطعا تمام این حوادث معلول نارضایتی جهان اسلام از عملکرد بوش و صهیونیسم آن زمان است.
ما نیازمند تفکر و مکتب جدید در تعریف جدید جهان اسلام هم هستیم و از نظر تاریخی نیز جای امام موسی صدر خالی است و آمدنش می تواند این خلأ را پر کند.
لیبی احتیاج به بازسازی چهره خود داشت و فشار دستگاه های حقوقی بین المللی را پذیرفت و عده ای از زندانیان سیاسی اش را آزاد کرد. آنها بیشترین شان 30 سال در زندان قذافی بودند که حدود 300 زندانی سیاسی بودند. آنها از لیبی فرارکردند و در مصاحبه مطبوعاتی در پاریس مجموعه اتفاقات را بیان کردند که مکتوب شده است.
دیدن امام موسی صدر در سال 2002 در ماه رمضان و در زندان ابوسلیم نکته ای بوده است که آنها به آن تاکید کرده اند و اطلاعاتشان در مورد امام موسی صدر اطلاعات درستی است. پس از آن سازمان عفو بین الملل در گزارش سالانه خود مساله امام موسی صدر و ضرورت پیگیری این مساله را منتشر کرده است و یکی از اسنادی بود که برای سازمان عفو بین الملل سند محسوب شد.