در ماه اوت ۱۹۷۰ انتخابات رياستجمهورى لبنان در محل پارلمان برگزار شد و در مرحله نخست هيچيک از نامزدها حدنصاب لازم را براى تصدى اين مقام کسب نکردند، زيرا آراى نمايندگان بدينترتيب ميان نامزدها توزيع شده بود: جميل لحود: ۵رأى؛ الياس سرکيس: ۴۵رأى؛ سليمان فرنجيه: ۳۸رأى؛ پىير جُمَيّل: ۱۰رأى؛ و عدنان الحکيمِ مسلمان که در اعتراض به انحصار حق نامزدى براى رياستجمهورى در ميان مسيحيان مارونى کانديد شده بود.
در ماه اوت ۱۹۷۰ انتخابات ریاستجمهوری لبنان در محل پارلمان برگزار شد و در مرحلۀ نخست هیچیک از نامزدها حد نصاب لازم را برای تصدی این مقام کسب نکردند، زیرا آرای نمایندگان بدینصورت میان نامزدها توزیع شده بود: جمیل لحود: ۵ رأی؛ الیاس سرکیس: ۴۵ رأی؛ سلیمان فرنجیه: ۳۸ رأی؛ پییر جُمَیِّل: ۱۰ رأی؛ و عدنان الحکیم: ۱ رأی؛ عندنان الحکیم که مسلمانان و رئیس حزب نجاده بود، در اعتراض به انحصار حق نامزدی برای ریاستجمهوری در میان مسیحیان مارونی کاندید شده بود.
در مرحلۀ دوم، وجود یک برگ رأی اضافی و خروج صد برگ رأی (بهجای ۹۹ برگ)، موجب ابطال انتخابات شد. در مرحلۀ سوم، نمایندگان حامی پییر جمیل و عدنان حکیم از سلیمان فرنجیه حمایت کردند و او با اختلاف یک رأی بر رقیب خود، الیاس سرکیس، پیروز شد. [۱]
در پی انتخاب سلیمان فرنجیه به ریاستجمهوری لبنان، امام صدر در کاخ بیتالدین به دیدار وی رفت و انتخاب وی را تبریک گفت. بنابر نقل روزنامۀ الحیاة آن دو دربارۀ وضعیت جنوب لبنان گفتوگو کردند. [۲]
پس از ادای سوگند رئیسجمهور و سخنانی که او در مراسم تحلیف ایراد کرد، امام صدر دربارۀ آن سخنرانی چنین گفت:
در نخستین سخنرانیِ رئیسجمهور، جناب آقای سلیمان فرنجیه، که درواقع بیان برنامههای ایشان بود، مطالبی ارزشمند و حرکتآفرین مطرح شد. این سخنان که پیمانی مقدس و رسالتی است که با سوگند همراه شد، بر ضرورت قرار گرفتن عمل به جای سخن تأکید کرد. این سخنان تأثیر عمیقی در جان و دل همۀ شهروندان برجا گذاشت. اما اوج این سخنان آنجا بود که ایشان با اشاره به مشکلات جوانان و توجه به وضعیت جنوب لبنان، روزنۀ امید و خوشبینی به حال و آینده را در دلها گشود. مواضع جناب رئیسجمهور درخصوص جنوب و لحن پدرانۀ ایشان از رفع مشکلات و حل معضل بزرگ جنوب فراتر خواهد رفت و به تثبیت وحدت ملی و عدالت راستین و صیانت از گرانبهاترین و ارزشمندترین بخش وطن ـــ که در طی تاریخ همواره نگاهبان میهن بوده است ـــ منجر خواهد شد. دعای خیر و نیایش و نیروی ما پشتیبان و همراه این اهداف مقدس و بدرقۀ راه ریاست این دوران خواهد بود. [۳]
در تاریخ ۱۹۷۰/۱۰/۱۳، به مناسبت شروع به کار رسمی رئیسجمهور اعضای هیئت یاری جنوب به ریاست امام صدر برای عرض تبریک به وی با ایشان دیدار و گفتوگو کردند. در آن دیدار، امام صدر پس از تبریک به رئیسجمهور تصریح کرد:
رنج و بحران موجود در جنوب، اعضای این هیئت را برای ارائۀ خدمات بشردوستانه و کاستن از درد و رنج محرومان گرد هم آورده است. اما علاوه بر این، هیئت یاری جنوب به تجسم حقیقت لبنان و وجه تمایز لبنان در جهان تبدیل شده که همان همکاری و همزیستی کامل ادیان است. بیشک، این هیئت میتواند زبان گویای لبنان در خارج از مرزهای آن باشد و در امر حفظ و حراست از جنوب و سراسر میهن سهیم باشد و رشتهای برای وحدت ملی و نقطۀ آغازی بر خدمت به خداباوران باشد.
سلیمان فرنجیه، رئیسجمهور، نیز ضمن خوشامدگویی و تشکر از اعضای هیئت، از آنان خواست که برنامهها و فعالیتهای هیئت را به نحو گستردهتری به افکار عمومی بنمایانند و تأکید کرد که رسانههای دولتی بیشترین همکاری ممکن را با هیئت خواهند داشت.
همچنین، هیئتی از مجلس اعلای شیعیان به ریاست امام صدر در همان روز با رئیسجمهور دیدار کرد. [۴]
------
[۱]. تیموویف، ایگور، همان، ص ۳۵۱.
[۲]. الحیاة، ۱۹۷۰/9/10.
[۳]. لسانالحال، ۱۹۷۰/9/25.
[۴]. الجریدة، ۱۹۷۰/۱۰/۱4.