رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب گفت: هنوز بسیاری، حرفها و اقدامات و روابط امام موسی صدر با کلیسا و پیروان سایر ادیان و گفتوگوی ایشان با رهبران جهان را نمیپسندند.
به گزارش خبرنگار شفقنا در قم، حجت الاسلام والمسلمین ابوالحسن نواب در نشست علمی امکان، اخلاق و آسیبشناسی گفتوگوی ادیان اظهار داشت: امام موسی صدر الگوی ما برای تاسیس دانشگاه ادیان و مذاهب و به نوعی پدر معنوی دانشگاه ادیان و مذاهب است و به همین جهت زوایای زندگی ایشان را میشناسم.
او با بیان اینکه امام موسی صدر جلوتر از زمان خود بود اظهار داشت: ایشان پدیده و معجزهای بود و به عقیده من صد سال زودتر به دنیا آمد. او بسیار نو میاندیشید و بسیار جلوتر از زمان خود بود.
رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب با بیان اینکه هنوز برخی در حوزه علمیه رفتار امام موسی صدر را برنمی تابند تاکید کرد: هنوز بسیاری حرفها و اقدامات و روابط امام موسی صدر با کلیسا و پیروان سایر ادیان و گفتوگوی ایشان با رهبران جهان را نمیپسندند.
او اظهار داشت: امام موسی صدر یک تنه رفت و امروز انقلابیترین مرد لبنان _ یعنی سید حسن نصر الله _ میگوید که کیان، موجودیت و حیات سیاسی حزب الله و لبنان و همه هستی ما از امام موسی صدر است، گرچه افراد بزرگی همچون علامه فضل الله و شیخ محمدمهدی شمس الدین افراد بزرگی بودند و افکار و آراء و حرفهایشان کم نظیر بود.
نواب با اشاره به نقش تشیع لبنان در جهان خاطرنشان ساخت: از ونکوور کانادا و غربیترین نقطه آمریکا تا چین و شرقیترین نقطه دنیا تا چین خواهیم دید که شیعیان لبنان جمعیت کمی دارند ولی نقش بسیار مهمی ایفا میکنند که نشان دهنده معجزه امام موسی صدر است.
او در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به درصد کم طلاب ایران در مقایسه با دانشگاهیان کشور گفت: آنچه که توانسته حوزه را در کنار دانشگاه زنده نگه دارد، افرادی همچون شهید مطهری، شهید بهشتی و دیگر دانشمندان حوزوی بودند. در حوزه روحانیت شیعه و اهل سنت شاید ده دانشمند داشتیم که آمدهاند و خلا وجودی عددی نسبت به دانشگاهها را پر کردند.
رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب تاکیدکرد: شهید
سید محمدباقر صدر در عراق و امام موسی صدر در لبنان نقش مهمی در مسائل سیاسی، فکری، اجتماعی و علمی داشتند همانگونه که شهید مطهری نقش فکری بسیار مهمی در ایران داشت.