سومین دورۀ سیر مطالعاتی آثار امام موسی صدر سه شنبه، پانزده بهمن ۱۳۹۲ از ساعت ۱۸ تا ۲۰ در مؤسسۀ فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی مؤسسۀ فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر، این جلسه با حضور حورا صدر، فرزند امام موسی صدر و دکتر عادل پیغامی، راهنمای این دوره از سیر مطالعاتی آثار و اندیشههای امام موسی صدر و سخنرانی عبدالله صفی الدین، نمایندۀ حزب الله لبنان در ایران برگزار شد و در پایان جلسه، گواهینامۀ پایان دوره به شرکت کنندگان در سومین دوره از سیر مطالعاتی آثار و اندیشههای امام موسی صدر داده شد.
در این جلسه که علاوه بر شرکتکنندگان دوره، تعدادی از علاقهمندان امام نیز حضور داشتند، ابتدا دکتر پیغامی در سخنان کوتاهی گفت: از امام موسی صدر خواندهایم که دشمنان امام حسین دو گروه بودند: عدهای جسمشان را مورد تعرض قرار دادند و عدهای راه و اندیشۀ ایشان را. و آسیب گروه دوم بسیار سهمگینتر بود.
وی افزود: دشمنان اسلام نیز جسم امام موسی صدر را از ما دور کردهاند که ان شاء الله این دوری پایان یابد، اما امیدوارم ما از آنانی نباشیم که در هیاهوی دوران، اندیشۀ امام را فراموش کنیم. اندیشهای که به حق جزو قلههای جریان روشنفکری دینی سدۀ اخیر است. از شرکت کنندگان این دورهها تقاضا دارم اجازۀ فراموش شدن این آثار و اندیشه را ندهند و در هر جایی که میتوانند آن را اشاعه دهند.
در ادامۀ برنامه صفی الدین دربارۀ نقش و تأثیر امام موسی صدر در لبنان و منطقه صحبت کرد. وی امام موسی صدر را مردی الهی خواند که برای احیای جایگاه و هویت شیعۀ لبنان به آن کشور رفت و توانست چنان تأثیری در لبنان و منطقه بگذارد که امروز فرزندانش پیشگامان مبارزه با تفکر انحرافی و معرف تفکر صحیح اسلامی هستند.
وی تأکید کرد: امام در عین مبارزه برای احقاق حقوق محرومان و دفاع از آرمان فلسطین از گفتوگوی ادیان غافل نبود و بر اساس طرح و برنامه مشخصی عمل میکرد و به همین سبب، فشارها و حملات خللی در فعالیتهایش ایجاد نمیکرد.
نمایندۀ حزب الله لبنان در ایران گفت: در این جلسات و فعالیتها جدای از انجام وظیفه نسبت به این شخصیتها، برکات زیادی نهفته است. امیدوارم خداوند به ما این فرصت را بدهد که دربارۀ مباحث فکری این بزرگان دقیقتر و عمیقتر کار کنیم و حق این شخصیتها را ادا کنیم.
عبدالله صفی الدین سخنانش را با ذکر خاطرهای از امام موسی صدر به پایان برد: زمانی که امام ربوده شد، من پانزده ـ شانزده ساله بودم. آن زمان یکی از مسائل ما فلسطینیها بودند. امام موسی صدر بر دفاع از فلسطین و فلسطینیان تأکید میکرد و با وجود همۀ این حمایتها فلسطینیان به شیعیان و شخص امام آزار میرساندند.
وی ادامه داد: به یاد دارم که با تعدادی از جوانان در منطقۀ شیاح، در ضاحیۀ بیروت بودیم که شنیدم فلسطینیان خودروی امام را در اطراف شیاح متوقف کردند. آن هم در مسیر حضور در جلسهای که برای فلسطینیان بود. خبر این آزار و بیاحترامی به ما رسید. ما هم جوان بودیم. میخواستیم حرکتی کنیم و پاسخی بدهیم. امام موسی صدر متوجه شد. خودش با همان اتومبیل برگشت و به ما تذکر داد که حق ندارید کاری کنید. آنان هم فرزندان من هستند.
در انتهای برنامه گواهینامۀ پایان دوره به شرکت کنندگان داده شد.
دورههای سیر مطالعاتی آثار و اندیشه های امام موسی صدر، با هدف معرفی اندیشههای امام موسی صدر از فعالیتهایی است که مؤسسه امام موسی صدر در سال ۱۳۹۱ آغاز کرده است.
این سیر در سه سطح و از آسان به مشکل و به صورت موضوعی آماده شده است و شرکتکنندگان در این دوره هر هفته صفحاتی از آثار امام صدر را مطالعه میکنند و در جلسات هفتگی به مباحثۀ مطالب میپردازند.
چهارمین دوره از سیر مطالعاتی آثار امام موسی صدر نیز، از اواخر بهمن ماه ۱۳۹۲ آغاز خواهد شد و علاقه مندان میتوانند با ثبت نام در سایت مؤسسه مراحل ثبت نام در این دوره را بگذرانند.