مضمون نامه سفارت ليبی به مجلس اعلای شيعيان در تاريخ ۱۳۵۷/۷/۶با نامه ای که در همين تاريخ در پست ايستگاه مرکزی راه آهن رم گذاشته شده و خطاب به روزنامه ايتاليايی پايزی سييرا و با امضای «سازمان لبنانی های سکولار برای لبنانی يکپارچه و سکولار» نوشته شده، همزمان و همگون است و نشان می دهد این دو نامه ساخته یک اندیشه است.
مضمون نامه سفارت ليبی به مجلس اعلای شيعيان در تاريخ ۱۹۷۸/۹/۲۸ (۱۳۵۷/۷/۶) با نامهای که در همين تاريخ در پست ايستگاه مرکزی راه آهن رم گذاشته شده و خطاب به روزنامه ايتاليايی پايزی سييرا و با امضای «سازمان لبنانيهای سکولار برای لبنانی يکپارچه وسکولار» نوشته شده، همزمان و همگون است. در اين نامه آمده است:
«سازمان، امام صدر را در تاريخ ۱۹۷۸/۸/۳۱ (۱۳۶۷/۶/۹) بلافاصله پس از رسيدن به رم در جايی ربود که قرار بود با سه نفر ايرانی مخالف حكومت شاه ديدار کند. اين آدمربايی به لطف همکاری عباس بدرالدين که عضو سازمان و هم اکنون در آمريکايی جنوبی است، صورت گرفته است. شيخ محمد يعقوب که میخواست از زندان رم فرار کند، کشته شده است و به زودی محل دفن او را اعلام خواهيم کرد و صدر هم اکنون در آمستردام است و ربودن وی آغازی است بر درهم کوبيدن پايههای ارتجاعی که لبنان را ويران ساخته است، امام خيانتکار است و به زودی محاکمه و با داوری مردم روبهرو خواهد شد. بر کسانی که برای نجات امام میکوشند فرض است که به هتل ماريوت در آمستردام و هتل شرايتون در بروکسل و هتل هاليدی اين در رم بروند و در اين مورد تحقيق کنند....»
تحقيقات ايتاليا و لبنان نشان داده است که هيچ شخصی در اين هتلها در زمان اعلام شده وجود نداشته است. همچنان که تحقيقات ثابت کرده است که اين سازمان وجود خارجی ندارد و اين نامه، بافته خيالات کسانی است که امام را ربودهاند تا مسير تحقيقات را به بيراهه بکشانند. رئيس پليس آمستردام اعلام کرده است که گنجاندن نام اين شهر در اين مسئله تنها با هدف گمراه سازی صورت گرفته است.
بررسی اين نامه نشان میدهد که مضمون آن کاملاَ با مضمون نامه سفارت ليبی مورخ ۱۹۷۸/۹/۲ (۱۳۵۷/۷/۶) مبنی بر وجود سازمانی تروريستی در پس اين اقدام، همخوانی دارد و به خوبی نشان میدهد که اين دو نامه- که در تاريخ و مضمون همانند هستند- ساخته و بافته يک انديشه است.