امام خاطر نشان کرد که این جمعیت دو نوع فعالیت را بهطور همزمان دارد؛ نخست، ارائۀ خدمات عمومی و تلاش برای رفع مشکل فقر و بیماری و بیسوادی در شهر صور... دوم، اقدامات ویژهای همچون برپایی مراسم و ادارۀ امور موقوفات شیعیان.
جمعیت احسان و نیکوکاری
امام صدر در دوران اقامت خود در شهر صور با تلاش در راه تأمین نیازهای مردم، بهویژه محرومان و نیازمندان، در عرصههای مختلف اجتماعی حضور فعال داشت و برای تحقق اهداف مذکور در انجمنها و جمعیتهای مختلفی شرکت میکرد که در آن زمان برای خدمت به شهروندان تشکیل شده بود. در رأس آن مؤسسات جمعیت احسان و نیکوکاری شهر صور را میتوان نام برد.
در آغاز سال ۱۹۶۳ میلادی (۱۳۴۲ شمسی) امام صدر با صدور بیانیهای، ضمن اشاره به فعالیتهای دوسالۀ جمعیت احسان و نیکوکاری، دستاوردهای این جمعیت در عرصۀ خدمات عمومی و خاص و در زمینههای بهداشتی و معیشتی و تربیتی و دینی را تبیین کرد. امام در آن بیانیه از جمعیت احسان و نیکوکاری حمایت کرد و یادآور شد که ادارات رسمی کشور، این جمعیت را دارای ماهیت فرقهای و مخصوص یک گروه به شمار میآورند و این تصور در نزد برخی افراد وجود دارد. ولی امام خاطر نشان کرد که این جمعیت دو نوع فعالیت را بهطور همزمان دارد؛ نخست، ارائۀ خدمات عمومی و تلاش برای رفع مشکل فقر و بیماری و بیسوادی در شهر صور، که در این زمینه هیچ تفاوتی میان شهروندان قائل نمیشود؛ دوم، اقدامات ویژهای همچون برپایی مراسم و ادارۀ امور موقوفات شیعیان در شهر صور و رسیدگی به مساجد و مجالس سوگواری و بزرگداشت مناسبتهای مذهبی. [۱]
------
[۱]. مسیرة الامام السید موسی الصدر، ج۱، ص۶۸.