جمعیت احسان و نیکوکاری همواره به دعوت از مهاجران لبنانی برای همایش سالانۀ لبنانیان مقیم خارج از کشور همت میگمارد.
جمعیت احسان و نیکوکاری همواره به دعوت از مهاجران لبنانی برای همایش سالانۀ لبنانیان مقیم خارج از کشور همت میگمارد. در کنار این همایشها، نمایشگاه کارهای دستی و قالیبافی نیز برگزار میشد. همایش سوم در تاریخ ۱۹۷۲/۰۸/۰۶ با حضور وزیر نفت و صنایع، پییر حلو، به نمایندگی از رئیسجمهور برگزار شد. انور الخلیل، رئیس جامعۀ فرهنگی لبنانیان خارج کشور، و بسیاری از نمایندگان مجلس و سفرای خارجی نیز در همایش حضور داشتند. از جمله اهداف آن همایش گسترش صنایع دستی و تأکید بر توانایی اجرای طرحهای جدید همچون صنعت قالیبافی بود.
در آن همایش، امام صدر با تأکید بر اینکه حرفۀ قالیبافی علاوه بر ایجاد اشتغال و جذب نیروی کار، درآمد چشمگیری را برای خانواده ـــ آن هم در داخل خانه و با ابزار ساده ـ فراهم میکند، آغاز به کار هنرآموزان این رشته را در مدرسۀ جبل عامل و باحضور جنوبیان مقیم خارج از کشور و شخصیتهای کشوری اعلام کرد و افزود: «کارشناسان و اساتید هنر قالیبافی از ایران برای آموزش هنرجویان لبنانی دعوت شدهاند.»
امام در ادامه با بیان اینکه زیربنای اقتصاد جنوب لبنان را کشت تنباکو تشکیل میدهد، خاطرنشان کرد: «بررسیهای اولیه نشان میدهد که کارگران شاغل در این بخش باید ۱۳ ماه در سال کار کنند، بدینمعنا که در یکی از ماههای سال دوبرابر میزان معمول کار میکنند و در قبال این کار درآمد فردی بهطور متوسط، ماهانه هشتاد لیره است. اما در حرفۀ قالیبافی درآمد متوسط فردی به حدود دویست لیره در ماه میرسد. در حالی که مدت زمان کارکرد وی بسیار کمتر از ساعات کار یک کشاورز تنباکوکار است.»
در آن مراسم، امام صدر نخستین قالی دستباف لبنان را که تصویر درخت سدر (سمبل ملی لبنان) و جملۀ مشهور رئیسجمهور فرنجیه: «همیشه حق با وطنم است»، بر روی آن نقش بسته بود، به رئیسجمهور اهدا کرد. [۱]
------
[۱]. صوت العروبة، ۱۹۷۲/۰۸/۰۸.