مشخصات کتاب
مؤلف: امام موسی صدر
مترجمان: مهدی فرخیان و احمد ناظم
ویراستار: مهدی فرخیان
چاپ اول: ۱۳۹۱
بها: ۸۰۰۰۰ ریال
تعداد صفحه:۲۳۰
قطع: پالتویی
دربارۀ کتاب
این کتاب دربردارنده گفتارهای امام موسی صدر دربارۀ قیام عاشورا و ابعاد و نتایج و پیامدهای این نهضت است. امام صدر در این گفتارها تلاش میکند تا پیشزمینههای این واقعه و اهداف امام حسین را از این حرکت روشن کند. نقش و تأثیر حضرت زینب نیز در گفتارهایی از این کتاب بررسی شده است. امام صدر تلاش دارد که با درسآموزی از این واقعه مسائل جامعۀ لبنان و شیعیان را حل کند. به همین سبب، او این واقعۀ سال ۶۱ هجری را به تاریخ پیوند میزند و آن را یکی از حلقههای تقابل حق و باطل قلمداد میکند.
فهرست مطالب
سفر شهادت
حسین، وارث انبیا
پرتوهایی از انقلاب کربلا
به سوی خط حسینی
امام حسین و قداست جانفشانی
مناسبتهای ماه رجب و زیارت امام حسینع
امام حسین: پیشوای اصلاحگری
عطای حسینی در واقعه کربلا
از دریچه عاشورا
حسین (ع) چراغ هدایت و کشتی نجات
صلح، پیوند پاینده اسلام و مسیحیت
نامهای به مردم لبنان
شهادت چشمه جوشان تحول
زینب، شکوه شکیبایی (۱)
زینب، شکوه شکیبایی (۲)
رسالت حضرت زینب در عاشورا
یادداشت ناشر
بیشک، واقعۀ عاشورا در شمارِ مهمترین حوادثِ تاریخ اسلام است. این واقعه را توان از ابعاد مختلف بررسی کرد و از آن درسها آموخت. این پرسش که چرا امام حسین حج را نیمهتمام رها کرد و هدفِ او از حرکت به سوی عراق چه بود، یکی از مسائل مهمِ در خورِ پژوهش است.
مسلمانانِ شیعه هرساله به سوگ پیشوای سوم خود مینشینند و عزاداریها میکنند. این مراسم خود از شعائر شده است. این مسئله مطرح است که این شعیره چه رهاوردی برای امروز ما دارد.
اگر فرزند رسول حج را نیمهتمام نهاد و با زن و فرزند و خویشانِ عزیزِ خویش به استقبال مرگ رفت و صحنههایی قهرمانانه پدید آورد، ما امروز چگونه باید از این حرکت درس بیاموزیم؟ چگونه باید از آن برای دین و دنیا و عقبای خود بهره ببریم؟
حضور زنان نیز در واقعۀ عاشورا مسئلهای پراهمیت است. وقتی به مجموعۀ اقدامات حضرت زینب، پس از شهادت امام حسین مینگریم، نمیتوانیم از نقشِ بسزای او در ابلاغِ پیامِ عاشورا چشمپوشی کنیم.
کتابِ پیشِ روی شما حاوی سخنرانیها و پیامها و مقالاتِ امام موسی صدر دربارۀ واقعۀ عاشوراست. در این گفتارها امام موسی صدر به تبیین هدف امام از این حرکت پرداخته است. نیز به آسیبشناسی سوگواری و هدف از سوگواریها پرداخته و گفته است که چرا به سوگ مینشینیم.
امام موسی صدر از درسهای این واقعه برای حل مشکلات جامعه و انسانسازی و تربیتِ انسان بهرهها برده و از این فرصت و از این اقدامِ امامِ سوم درسآموزی کرده و از آن برای راست کردنِ کژیها استفاده کرده است.
همچنین، به نقشِ زنان و، به ویژه، حضرت زینب در این واقعه پرداخته است. در واقع، این گفتارها بررسیِ چهار مسئلۀ پیشگفته است. امام موسی صدر بارها به خطبۀ آتشینِ حضرت زینب در کاخ یزید اشاره کرده است. به همین سبب متنِ عربی و ترجمۀ این خطبه به پیوست کتاب آورده شده است.
خدا را شاکریم که توانستیم این مجموعه را آماده و به علاقهمندان تقدیم کنیم، باشد که حضرت حق از ما بپذیرد.
این مجموعه به همت تنی چند از همکاران فراهم آمده است. نخست سپاسگزار مترجمان این مجموعه هستیم: آقایان مهدی فرخیان و احمد ناظم. آقای مهدی فرخیان مترجمِ گفتارهای «سفر شهادت» و «حسین وارث انبیا» و «زینب شکوه شکیبایی۱» و «زینب شکوه شکیبایی ۲» است و آقای احمد ناظم گفتارهای «پرتوهایی از انقلاب کربلا» و «به سوی خط حسینی» و «امام حسین و قداست جانفشانی» و «مناسبتهای ماه رجب و زیارت امام حسین» و «امام حسین، پیشوای اصلاحگری» و «عطای حسینی در واقعۀ کربلا» و «از دریچۀ عاشورا» و «حسین چراغ هدایت و کشتی نجات» و «نامهای به مردم لبنان» و «شهادت، چشمۀ جوشان تحول» و «رسالت حضرت زینب در عاشورا» را ترجمه کردهاند. نیز سپاسگزار سرکار خانم زهرا بهرمن هستیم که با تلاشهای خود آمادهسازی و چاپ این اثر را سامان دادند. شایان ذکر است که خطبۀ حضرت زینب از کتاب لهوف و با ترجمۀ استاد محمد محمدیاشتهاردی در بخش پیوست آمده است.
مؤسسۀ فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر