دانشآموختگان سیزدهمین دوره سیر مطالعاتی آثار امام موسی صدر در سطح یک و دو گواهینامههای پایان دوره خود را دریافت کردند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی مؤسسه فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر، مراسم اختتامیه سیزدهمین دوره سیر مطالعاتی آثار امام موسی صدر در سطوح یک، دو و سه، عصر امروز سهشنبه 9 مرداد 1397 برگزار شد.
در این مراسم دکتر عادل پیغامی و مهدی فرخیان، مدرسان سطوح و همچنین حورا صدر، مدیر موسسه امام موسی صدر حضور داشتند و سخن گفتند. بخشی از این برنامه نیز به شنیدن سخنان شرکت کنندگان درباره کیفیت دوره و پیشنهادهای آنها برای بهبود روند برگزاری سیر، اختصاص پیدا کرد.
در پایان مراسم نیز گواهینامه پایان دوره به حاضران اعطا شد و حورا صدر نیز با اهدا کتاب «
آدم ربایی در لیبی» به شرکت کنندگان از آنان به دلیل حضور در این سیر تشکر کرد.
ما صرفا آغاز کننده مباحث هستیم
دکتر عادل پیغامی در این مراسم گفت: میگویند اگر میخواهی چیزی را کاملا فرابگیری، آن را تدریس کن، به همین دلیل من در این دورهها بیش از اینکه چیزی یاد بدهم مدام آموختم. به همه شرکت کنندگان عزیزی که از این دوره فارغالتحصیل شدند نیز توصیه میکنم که اگر میتوانند حتی برای دقایقی کوتاه آنچه را که آموختهاند برای دیگران تدریس کنند.
وی افزود: در این کلاسها ما صرفا شروع کننده هستیم و تا جایی که دانشمان اجازه میدهد به بحث ادامه میدهیم، اما به هیچ عنوان نمیتوان مطلب را تمام کرد. اندیشمندانی مانند امام موسی صدر وجودی بینهایت دارند و تمام شدنی نیستند و شاید حتی نتوان در چند جلسه به شرح یک جمله از آنها پرداخت. امیدوارم شما شرکت در سیرهای مطالعاتی را به مثابه تمرین سبک زندگی ببینید.
پیغامی ادامه داد: علاقه داریم تا شرکت کنندگان در سیرهای مطالعاتی در ادامه خود مدرس سیر شوند. اکنون بسیاری از شهرستانها از موسسه امام موسی صدر درخواست برگزاری سیرهای مطالعاتی را دارند و همچنین سازمان جهاد دانشگاهی نیز تقاضا کرده تا این سیرها را در دانشگاههای مختلف در سراسر کشور برگزار کنیم، اما امکانات ما محدود است و موسسه نیز فعلا چنین توانی ندارد، اما باید در آینده به دورههای محقق پروری فکر کنیم.
مدرس سیرهای مطالعاتی آثار امام موسی صدر همچنین به نحوه ارائه مطلب توسط امام صدر اشاره کرد و گفت: امام صدر بیشتر مباحث خود را در قالب سخنرانی بیان کرده است. او در سخنرانیهای خود ممکن بود در یک فرصت کم هفت یا هشت محور را باز کند، این شاید پراکندهگویی باشد، اما دلیلی بر تشتت نیست. ما باید بحث کنیم و بیندیشیم که چرا امام صدر این مباحث را انتخاب کرده است. در قرآن نیز شاهد این نیستیم که مثلا فصلی یا سورههایی صرفا به اقتصاد اختصاص پیدا کرده باشند.
اخلاص و صداقت امام صدر هنوز هم جوانان را جذب میکند
حورا صدر نیز در این مراسم ضمن تشکر از شرکت کنندگان در سیزدهمین دوره سیرهای مطالعاتی گفت: اینکه شما جوانان دغدغه شناخت دارید و به دنبال معرفت هستید، بسیار مهم است و پاسخی است برای کسانی که جوانان امروز را بیمبالات میدانند.
وی افزود: ویژگیهای شخصیتی امام موسی صدر همه را جذب میکند. من نمیدانم این جذابیت را چگونه میتوان تفسیر کرد؟ زمانی برای امام نشریهای را آوردند که عکس ایشان را روی جلد داشت و زیرش نوشته بودند که حامی او کیست که باعث اینهمه شهرت و محبوبیتش شده است؟ امام هم خطاب به حاضران گفت که چرا کسی نمیگوید که چون این شخص اخلاص دارد و وظیفه خود را درست انجام میدهد، همه دوستش دارند؟
صدر ادامه داد: این اخلاص را من متوجه میشوم، چرا که شاهد هستیم با گذشت 40 سال از غیبتش، امام صدر هنوز هم میتواند افراد را به سوی خود جذب کند. در یکی از مصاحبههای مطبوعاتی نیز خبرنگار از امام میپرسد که چرا شما اینقدر محبوبید؟ آن خبرنگار نوشته بود که امام صدر سعی کرد از پاسخ به این سوال طفره برود، اما در نهایت اینگونه جواب داد: اگر اینطور باشد که شما میگویید، دلیل آن صادق بودن من است و اینکه هیچگاه سعی نکردم نظر خودم را تحمیل کنم.
دورههای جدید مطالعاتی کتابمحور میشوند
مهدی فرخیان، مدرس دیگر سیرهای مطالعاتی نیز در این مراسم گفت: پس از برگزاری دورههای مختلف سیرهای مطالعاتی به این نتیجه رسیدیم که دورههای جدید را به صورت کتابمحور برگزار کنیم. اکنون ثبتنام دورههای جدید کتابمحور را برای کتابهای «سفر شهادت» و «انسان آسمان» آغاز کردیم که تا دو ماه آینده آنها را برگزار خواهیم کرد.
وی افزود: البته برگزاری این دورهها به صورت فعلی به طور کامل قطع نمیشود، چرا که به هر حال تعدادی سطح یک را گذراندهاند و باید به سطح دو بروند. در صورت آنکه تعداد شرکت کنندگان به حدنصاب برسد، سطوح دو و سه را نیز برای فارغالتحصیلان سطح یک در پاییز امسال برگزار خواهیم کرد.
دورههای سیر در دانشگاهها نیز برگزار شود
محورهای پیشنهادات و انتقادات دانشآموختگان که در این جلسه مطرح شد نیز به شرح زیر است:
*تاکنون همه سیرهای مطالعاتی درباره کارهای عملیاتی امام صدر در لبنان بوده و به شخصیت عرفانی او کمتر توجه شده است. دورهای را نیز به بررسی شخصیت عرفانی امام صدر اختصاص دهید.
*حجم تبلیغات شما برای برگزاری این سیرها اندک است و بسیاری متوجه برگزاری آنها نمیشوند. اگر تبلیغات بیشتر شود، تعداد شرکتکنندگان نیز بیشتر شده و در نتیجه اندیشه امام صدر در جامعه بیشتر گسترش پیدا میکند.
*مباحث در دورهها به صورت پراکنده مطرح میشد.
*دانشجویان تشنه شناخت امام موسی صدر هستند، اما شاید فرصت چندانی بیرون از دانشگاه نداشته باشند. این دورهها را در دانشگاهها نیز برگزار کنید.
*پس از پایان دورهها ارتباط دانشآموختگان با مؤسسه قطع نشود. شاید بتوان با طراحی پروژههایی عملی دانشآموختگان این دورهها را کماکان به صورت یک جمع نگه داشت.