آیتالله جوادی آملی در دیدار با حورا صدر گفت: كار بسيار خوبی برای حفظ
تراث امام موسی صدر انجام داديد فراموش نكنيد كه جامعه را علم اداره می كند
در صورتی كه به عمل برسد.
حورا صدر، مدیر مؤسسه امام موسی صدر در ادامه برنامه دیدارها با مراجع تقلید و علمای شیعه، ظهر دوشنبه 10 اردیبهشت ۱۳۹۷ با حضور در بنیاد بینالمللی علوم وحیانی إسرا با آیتالله عبدالله جوادی آملی دیدار و گفتوگو کرد. در این دیدار گزارشی از محتوا و همچنین روند ترجمه، آمادهسازی و انتشار مجموعه «گام به گام با امام» به این مرجع تقلید شیعه ارائه و یک دوره از آن به کتابخانه بنیاد اسرا اهدا شد.
آيت الله جوادی آملی در این دیدار گفت: بنده سال 1334 وارد حوزه علمیه قم شدم و در ابتدا حجرهای در مدرسه حجتیه به من دادند. از قبل در این مرسه سیدجلال طاهری و سیدمحمدعلی روضاتی دوتن از علمای بزرگ اصفهان ساکن بودند و امام موسی صدر گاهی به دیدن این آقایان میآمد و ما نیز ایشان را زیارت میکردیم. آقا موسی در درس آیتالله محقق داماد هم شرکت میکرد.
وی افزود: كار بسيار خوبی برای حفظ تراث امام صدر انجام داديد فراموش نكنيد كه جامعه را علم اداره میكند در صورتی كه آن علم به عمل برسد. بیان نورانیای از امام صادق(ع) هست كه یک دستور مستقیم و یک پیام غیرمستقیم دارد. دستور مستقیم این است كه حضرت به یكی از اصحاب فرمود: «فان مِتَّ فَوَرّث كُتبك بَنیک» تا نفس میكشید سواد؛ هرگز نگویید من بازنشست شدم یا فارغالتحصیل شدم، تا نفس میكشید به فكر فهمیدن و فهماندن باش، این دستور مستقیم امام است.
آیتالله جوادی آملی ادامه داد: امام صادق(ع) دستور مستقیم به مفضّل داد و فرمود بهگونهای زندگی كن كه در هنگام وفات چهار كتاب برای بچههایت به ارث بگذاری، آثار قلمی خودت را میراث خودت قرار بده. یعنی تو هم اهل قلم باش و میتوانی؛ این همه علوم را ذات اقدس الهی برای ما خلق كرده است. این دستور مستقیم امام صادق است به امام موسی صدر؛ اما پیام غیر مستقیمش به ورثه او این است كه شما وارث این تراث هستید و این را علماً و عملاً حفظ كنید.
مرجع تقلید جهان تشیع در ادامه به ناکافی بودن علم اشاره کرد و گفت: عالم بیعمل مشكل علم ندارد، اما مگر علم كار میكند؟ این دست و پا، مسئول عمل كردن است كه بسته است. كسی که علمی را میفهمد و برابر آنچه فهمید عمل میكند، مانند كسی است كه دست و پای و چشم و گوش او سالم است و مار و عقرب را میبیند و فرار میكند.
آیت الله جوادی آملی گفت: ما باید بدانیم كه با مرگ نمیپوسیم و از پوست به در میآییم، ماییم كه مرگ را میمیرانیم، ما مرگ را میمیرانیم، ما هستیم كه هستیم. اگر انسان بداند كه ابدی است و آنقدر مقتدر است كه مرگ را میمیراند، نه بیراهه میرود نه راه كسی را میبندد. غرض این است كه امام كه به یكی از اصحابش فرمود شما اگر زنده هستید باید میراث فرهنگی داشته باشید این دستور مستقیم است به آن شاگرد و غیرمستقیم است به وارثان آن شاگرد.