محمدعلی مهتدی در پنجمین جلسۀ دورۀ «شناخت لبنان معاصر» به فعالیت های امام موسی صدر در لبنان اشاره کرد و حضور امام موسی صدر در لبنان را به سه دهه تقسیم کرد
به گزارش روابط عمومی مؤسسۀ فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر، جلسۀ پنجم از دورۀ «شناخت لبنان معاصر بر اساس سیره و سرگذشت امام موسی صدر» روز شنبه، هفتم آذر، در مؤسسۀ فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر برگزار شد.
دکتر محمدعلی مهتدی در این جلسه گفت: حضور امام موسی صدر لبنان سه مرحله دارد، مرحله اول می خواهد خودش را در لبنان معرفی کند که شامل فعالیت های دینی؛ اجتماعی و فرهنگی است. اما در مرحله دوم امام موسی صدر با تشکیل مجلس اعلای اسلامی شیعی وارد فعالیت های سیاسی می شود. البته هیچ گاه امام موسی صدر وارد قدرت نشدند. فعالیت های سیاسی به معنی مذاکره با فعالان سیاسی و فراهم کردن زمینه برای ایجاد حقوق شهروندی برابر برای همه است. مرحله سوم جنگ های داخلی لبنان است که امام موسی صدر برای پایان دادن به جنگ های داخلی لبنان تلاش می کند و در نهایت در لیبی ربوده می شود.
سخنرانی های امام موسی صدر در لبنان برای مردم تازگی داشت، چرا که مردم معمولا از یک روحانی انتظار دارند که درباره نجس و پاکی یا مسایل دینی عادی صحبت کند؛ اما امام موسی صدر درباره موضوعاتی صحبت می کرد که از یک استاد دانشگاه انتظار می رفت. همین مساله خبرنگاران و رسانه ها را کنجکاو کرد که این چه کسی است. بنابراین سیل مصاحبه ها به سوی امام موسی صدر روان شد و امام موسی صدر نیز هیچ خبرنگاری را رد نمی کرد.
وی با اشاره به فعالیت های اجتماعی امام موسی صدر در لبنان گفت: امام موسی صدر برای زنان شیعه لبنانی بیت الفتاه را تاسیس کرد و سعی کرد که به آنان منزلت و شخصیت بدهد. او یک قالیباف را از کاشان به لبنان آورد تا به زنان لبنانی قالیبافی یاد بدهد.
گزارش تفصیلی از مطالب مطرح شده در این جلسه، بهزودی در صفحۀ «دورههای آموزشی و سیر مطالعاتی امام موسی صدر» در همین سایت منتشر خواهد شد.
------
آغاز دورۀ سیر مطالعاتی شناخت لبنان معاصر
بررسی تاریخ لبنان، در دومین جلسه از دورۀ «شناخت لبنان معاصر»
سومین جلسه از دورۀ شناخت لبنان معاصر برگزار شد
ورود امام موسی صدر به لبنان / جلسۀ چهارم شناخت لبنان معاصر