مؤسسات امام موسی صدر مراسم افطاری ویژۀ ایتام لبنان را در شهر صور برگزار کرد.
مؤسسات امام موسی صدر مانند هرسال، فعالیتهای متعدد و متنوع ماه مبارک رمضان را با برگزاری مراسم افطاری ویژهٔ ایتام لبنان پایان داد. در این مراسم که هفتهٔ گذشته در محل مؤسسات در صور برگزار شد کودکان و نوجوانان بیش از ۲۰ مؤسسهٔ اجتماعی سرپرستی ایتام شرکت کردند.
مهمانان دیگر این مراسم شخصیتهای سیاسی و آکادمیک، برخی سفرای کشورهای اروپایی و نیز افسران نیروهای سازمان ملل مستقر در جنوب لبنان «یونیفیل» بودند.
رباب صدر، رئیس مؤسسات امام موسی صدر در سخنانی در این مراسم گفت: «در آغاز باید گفت که ما نمیتوانیم اندوه و احساساتمان را نسبت به هموطنان خودمان در شهرک القاع محبوب، نادیده بگیریم. شهرکی که جایگاه ویژهای در خاطره و در جان ما دارد. بسیاری از شما به یاد دارید که امام صدر به اعتصاب غذایش در مسجد صفا پایان داد و به سوی القاع و دیرالاحمر شتافت تا محاصره آنها را در آغاز جنگ داخلی بشکند. امام صدری که در سوم ژوئیه سال ۱۹۷۵ در سخنانی گفت: به شما میگویم که هر تیری که به سوی دیرالاحمر یا القاع یا شلیفا شلیک شود، به خانهٔ من و به قلب من و به فرزندان من شلیک شده است.»
او افزود: «این حوادثی که بر ما مقدر شده است، به همهٔ ما انگیزهٔ بیشتری میدهد تا در کارمان و در زندگیمان و در گستردن امید در خودمان و گرامی داشتن همبستگی ملی و همکاریمان در مجامع و در مدارس و میدانهای مختلف و در سخنان و مواضعمان در سخنرانیها استمرار بیشتری داشته باشیم. باید بگویم که از دیدن این چهرههای پاک بر سر سفرهٔ پروردگار و در این خانهای که میخواهیم خانهای برای همه و کانونی برای همهٔ خانهها باشد، بسیار خوشوقت و سربلندم. چقدر این دستهگل، با تنوعی که از سنین و از اشخاص و شهرهای مختلف دارد، زیباست.»
رئیس مؤسسات امام موسی صدر در ادامه گفت: ارزش این مناسبت، از یک گردهمایی موقت فراتر است و قدرت تخیل را تا آیندهٔ عزیزان دانشجوی دختر و پسر آزاد میکند. شما امروز کودکان لبنان هستید و فردا جوانان آن و آیندهٔ لبنان از آنِ شماست. ایمان ما به تواناییهایمان و اعتماد متقابل ما به یکدیگر برای تقویت اعتماد دیگران به ما بسنده است. و حضور این جمع از شخصیتهای تأثیرگذار کشور در ابعاد مختلف اقتصادی و بانک داری و آموزش و پرورش و نیز سازمانهای بین المللی و شخصیتهای دیپلماتیک، دلیلی است بر اهمیت این مراسم و همچنین نماد شادکامی و امید است و به نوعی حمایت از این کشور و اعتماد به اینکه این وطن دردکشیده در تاریخ و جغرافیا، سرود رهایی است که بشر آن را سر میدهد تا به سوی آیندهای امن و موفق برود و این مسئله با درمان عقلانی مشکلات و به برکت اعتماد متقابل و همکاری سازنده به سرانجام میرسید.»
نجاد شرف الدین، مدیرعامل مؤسسات امام موسی صدر نیز در سخنانی در جمع شخصیتهای حاضر در مراسم دربارهٔ دیدگاه و فلسفهٔ مؤسسات درباب فعالیت اجتماعی و انسانی و مشکلاتی که بر سر راه مؤسسات جامعهٔ مدنی وجود دارد سخن گفت.
او در ابتدای سخنانش بر واقعه القاع تأکید کرد و گفت: «آنچه لبنان در شهرک القاع شاهد آن بود، چهره ای بسیار خشونتآمیز بر ضد انسانیت بود. ما در برابر این مسئله میایستیم و در پاسخ دستهایمان را به هم خواهیم داد و در این کوشش و اصرارمان بر فعالیت و زندگی با کرامت و با حفظ انسانیت، همهٔ ما برای لبنان هستیم.»
شرف الدین در ادامه درباره مؤسسات گفت: «مؤسسات امام صدر تنها یک مؤسسهٔ خیریه فعال در آموزش و پرورش و بهداشت نیست بلکه مؤسسهای است که همواره و در همهٔ زمانها به «انسان» اهتمام میورزد. از سال ۱۹۶۳ امام موسی صدر این مؤسسه و فعالیتهای انسانی آن را به خواهرش، رباب صدر سپرد و در طول ۵۳ سال، رباب صدر با همهٔ طیفهای جامعه برای خدمت به انسان در آن کوشید؛ صرف نظر از فرقهٔ آنها و رنگ آنها و میزان توسعه و مذهب و اعتقادشان.»
او با تأکید بر اینکه مؤسسات برای ارتقای تواناییهای زنان میکوشد، گفت: «ما امروز برای تقویت عدالت و کرامت انسان میکوشیم. ما در مؤسسات امام صدر به دخترانی که تحت حمایت مؤسسات هستند، به چشم مادران آینده مینگریم و این مادران هستند که امتی را میسازند و از این رو، ما در مسیر تربیت این نسل جوان فعالیت میکنیم، زیرا اینان مادران فردا هستند و در واقع، از این جهت که انسانهای صالح آینده را تربیت میکنند، خودِ وطن هستند. و آنان خود به نوبهٔ خود و از طریق تربیت کردنشان و فعالیتهایشان، بر مسیر انسانیتاند.»
این مراسم سالانه فضای مناسبی برای گردهم آمدن ایتام مذاهب و مناطق مختلف لبنان به ویژه در دورانهای سخت بحرانی فراهم میکند. در مراسم امسال نیز کودکان فرصت یافتند که مسائل و نیازهای خود را با مجموعهای از کارشناسان و فعالان حوزه توسعه و خدمت رسانی مطرح کنند.