مراجع عظام تقلید در قم، خانواده امام موسی صدر را به حضور پذیرفتند و با
این خانواده درباره پیامدهای پذیرش «سعد مجبر» فرستاده ویژه ژنرال قذافی
«رهبر کشور لیبی در ایران، گفتوگو کردند.
خانم صدر در گفتوگو با خبرنگار سرویس دیپلماتیک خبرگزاری کار ایران (ایلنا) با اعلام این خبر، گفت: خانواده امام موسی صدر، معمولاً در طول سال، چندین دیدار با مراجع عظام تقلید دارند که طی آنها، آخرین نتایج پیگیریهای سیاسی و قضایی مسأله ربودن امام صدر را به اطلاع میرسانند و از راهنماییها و رهنمودهای ایشان بهرهمند میشوند.
وی با بیان اینکه این بار، قضیه تفاوتهایی با دیدارهای پیشین داشت، گفت: جریان دادگاه ایتالیا که پس از ۲۵ سال بر اساس فشارهای اقتصادی و سیاسی لیبی حکم پیشین خود را کمرنگ کرد و همچنین شرایط کنونی که برخی مصلحتاندیشیها در ایران، اصول و ارزشهای گذشته را قربانی میکند و حضور» سعد مجبر «در ایران، موضوعاتی بود که باعث تفاوت این دیدار با دیدارهای قبلی شد.
خانم صدر با تأکید بر اینکه پس از انقلاب، هیچگاه یک مقام لیبیایی در این سطح تا این حد مورد استقبال مسؤولان ایرانی قرار نگرفته بود، خاطرنشان کرد: ما اینگونه اقدامات را خلاف مصلحت ایران و عزت اقتدار میدانیم.
وی ادامه داد: در سفر به شهر مقدس قم، با آیات عظام سید عبدالکریم موسویاردبیلی، محمد فاضل لنکرانی، ناصر مکارم شیرازی، یوسف صانعی و ابراهیم جناتی و سید جواد شهرستانی بهعنوان پل مسائل شیعه با آیتاللهالعظمی سیستانی دیدار کردیم و نقطهنظرات خود را مطرح کردیم.
خانم صدر با بیان اینکه در این دیدارها گفتیم که «محاسبه غلطی در سیاستخارجی اتفاق افتاده که به تصمیمات غلطی انجامیده است»، افزود: به مسؤولان گفتیم که به نظر میرسد گمانشده لیبی میتواند کمکی برای ایران در مسائل هستهای باشد اما موضوع هستهای ایران، اراده سر سختانهای در مقابل خود دارد که آمریکا آن را طراحی میکند و لیبی نمیتواند کاری کند و لذا امتیاز دهی ما به لیبی اشتباه است.
وی با اشاره به تأکید مراجع عظام تقلید بر ضرورت پیگیری مسأله ربودن امام موسی صدر گفت: آیات عظام، همگی نسبت که به سفر» سعد مجبر «فرستاده ویژه ژنرال» معمر القذافی «به جمهوری اسلامی ایران، ابراز نگرانی و نارضایتی کردند.
خانم صدر در توضیح این مطلب اعلام کرد: آیتالله موسوی اردبیلی گفتند که اگر لیبی میتوانست کاری کند برای خود میکرد. آیتالله صانعی نیز به عدم پذیرش مجبر از سوی حضرت امام خمینی (سلاماللهعلیه) اشاره کردند. آیت الله فاضل لنکرانی احساس همدردی و تعجب کردند که در چنین سطحی از یک مقام دست چندم لیبیایی استقبال شده و قرار شد که تذکرات لازم را بدهند. آیتالله مکارم شیرازی گفتند که شکایتی بنوسید و ما در گزارشی به ایشان، شرایط کنونی را شرح دادیم و قرار شد ایشان موضوع را با رئیسجمهوری در میان بگذارند.
وی ادامه داد: همچنین آیتالله مکارمشیرازی تصریح کردند که موضوع را با مقام معظم رهبری مطرح میکنند زیرا علاقه همه مراجع به امام موسی صدر، هیچ تردیدی در پیگیری قضیه ربودن ایشان باقی نمیگذارد. ایشان همچنین افزودند که عدم حضور ایشان خسارتهای فراوانی را به انقلاب زد و حضور امام صدر میتوانست تحولات منطقه را بهسویی دیگر سوق دهد و این از خساراتی است که دولت رباینده به ایران زده است.
خانم صدر همچنین با بیان اینکه قرار شد آقای سید جواد شهرستانی نیز موضوع را با آیتالله سیستانی در میان بگذارند، افزود: ایشان اعلام کردند که سفیر لیبی در عراق، بارها از آیتالله سیستانی درخواست ملاقات کرده اما ایشان حاضر به پذیرش وی نشدهاند.
همچنین آیتالله ابراهیم جناتی نیز در این باره گفتند که امام، شخصیت بینظیری است و جای ایشان بسیار خالی است و برای آزادی هرچه سریعتر ایشان دعا کردند.
وی تصریح کرد: حوزه علمیه قم، تأکید و اراده قویتری نسبت به دولت برای پیگیری قضیه امام صدر دارد.
خانم صدر افزود: متأسفانه برنامهریزی برای دیدار با بعضی از مراجع عظام نیز به علت فرصت کم، عدم حضور و کسالت، میسر نشد که ما موضوع را در نامهای برای آنها شرح دادیم.
امام موسی صدر، رهبر ایرانی شیعیان لبنان، روز نهم شهریور ماه سال ۱۳۵۷ در جریان دیداری از لیبی، به دست مزدوران ژنرال» معمر القذافی «ربوده شدند و بنا بر نتایج تحقیقات قضایی لبنان و ایتالیا و نیز گزارشهای دریافتی از پلیس بینالملل و نیز زندانیان آزاد شده از بند حکومت لیبی، همچنان زندهاند و در یکی از زندانهای این حکومت به سر میبرند.