کتاب «سید موسی صدر؛ هفت روایت خصوصی» سهشنبه دهم تیر ماه ساعت ۱۶:۳۰در موسسه فرهنگی شهر کتاب نقد و بررسی می شود.
به گزارش روابط عمومی مؤسسۀ فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر، در این نشست رضا امیرخوانی داستانویس معاصر و بلقیس سلیمانی نویسنده به نقد و بررسی این کتاب خواهند پرداخت.
حبیبه جعفریان با نثر و سبکی متفاوت و داستانی از زبان هفت راوی به روایت زندگی وی پرداخته است. این روایت ها هر کدام لحن و ویژگی متفاوتی از یکدیگر دارند. سه فرزندامام، همسر، خواهران، خواهر زاده و یک دوست خانوادگی راویان هفت بخش این کتاب هستند که هر کدام خاطرات و احساس خود را از روزهای بودن و نبودن او بیان می کنند. فرزند چهارم امام صدر نیز که در زمان ربوده شدن پدر تنها 7 سال داشت و خاطرات با پدر بودن را از آیینه سخنان دیگران بازشناخته است، با عنوان «روایتِ بعد» در این مجموعه سخن می گوید.
این کتاب شامل ۹ بخش است.: مقدمه؛ روایت بعد: ملیحه (کوچکترین فرزند امام)؛ روایت اول: پری خانم (همسر امام)؛ روایت دوم: صدری (صدرالدین صدر، فرزند ارشد امام)؛ روایت سوم: حورا (دختر ارشد امام)؛ روایت چهارم: علی صدر (برادر امام)؛ روایت پنجم: خواهرها (طاهره، فاطمه، ربابه و زهرا صدر)؛ روایت شش: خواهر هشتم (فاطمه صدرعاملی، خواهرزاده امام)؛ روایت هفتم: ام غیاث (دوست خانوادگی)
حبیه جعفریان تاکنون زندگینامه چند چهره مهم را تالیف کرده است. «همت به روایت همسر شهید»، «حبیب باکری به روایت همسر شهید»، «چمران به روایت همسر شهید»، «سیری در آثار شهید آوینی»، «تولستوی»، «زندگی سید محمد حسین طباطبایی»، «جلال آل احمد»، «بودن با دوربین؛ کاوه گلستان؛ زندگی، آثار، مرگ»، «انیشتین» و «ماری کوری»، «گاندی» و «سهراب سپهری» از جمله کتابهای منتشر شده جعفریان است.
نویسنده این کتاب درباره آشنایی اش با شخصیت امام موسی صدر پیش از نوشتن این روایت های می گوید: «شناخت خاصی نداشتم، شاید همان تصویری که خیلی از ما از ایشان داریم، من هم داشتم. یک روحانی خوش قیافه که گاهی هم با محمد باقر صدر که تصویر نقاشی شده اش را در دیواره بزرگراه دیده ایم، اشتباه می شد. فقط می دانستم که یک انسان دوست داشتنی است که بیشتر هم به اسطوره ها شبیه است. جزئیات زیادی درباره ایشان نمی دانستم و به واسطه این کار کنجکاوی هایم درباره زندگی و شخصیت ایشان شروع شد.»
جعفریان دربارۀ فرم کتاب «هفت روایت خصوصی» گفت: در ابتدای کار، فرم مشخصی تحمیل نشده بود بر کار، شروع به گردآوری اطلاعات کردم تا مشخص شود چه فرمی مناسب آن است و این بود که در نهایت کار تشخیص دادم که این فرم، یعنی کنار هم گذاشتن، چند روایت از آدمهای مختلف، دربارۀ آقای صدر مناسبتتر است.
جعفریان در پاسخ به سؤالی دربارۀ اینکه سختترین و شیرینترین بخش کار، در مراحل نوشتن کتاب «سید موسی صدر؛ هفت روایت خصوصی» چه بوده است، گفت: درواقع، سختترین بخش و شیرینترین بخش کار یکی بود و آن خود شخصیت آقای صدر و مواجهۀ من با چنین سوژهای است. از لحظهای که انجام دادن این کار را پذیرفتم و آغاز کردم، با خودم فکر کردم که واقعاً چه کار دارم میکنم و البته درگیریام با این سوژه را در مقدمۀ همین کتاب توضیح دادهام.
نویسنده کتاب «چمران به روایت همسر شهید» گفت: گاهی از من پرسیدهاند که شما که آدمی هستید آرام و حداقل در ظاهر، تودار و آرام هستید، چرا همیشه سراغ آدمهایی میروی که در زندگیشان و کاراکترشان ماجرایی دارند، چرا همیشه سراغ آدمهای «ناراحت» و «درگیر» میروی. و واقعاً برای من این کلنجار رفتن و این درگیر شدن با چنین انسانهایی هرچند سخت است، شیرین و جذاب هم هست، این بود که گفتم سختترین و شیرینترین بخش کار من یکی است.
«سید موسی صدر؛ هفت روایت خصوصی» تالیف حبیبه جعفریان، با شمارگان دو هزار و 200 نسخه، 176 صفحه، در قطع جیبی و بهای هفت هزار تومان از سوی انتشارات سپیده باوران وابسته به موسسه فرهنگی – مطالعاتی امام موسی صدر منتشر شده است.
نشست نقد و بررسی این کتاب در مرکز فرهنگی شهرکتاب واقع در خیابان شهید بهشتی، خیابان شهید احمد قصیر، نبش کوچه سوم برگزار میشود و ورود برای علاقهمندان آزاد است.