نبیه بری، رئیس پارلمان لبنان با خانم مارگریتا بونیفر، معاون وزیر خارجه
ایتالیا و هیئت همراه، با حضور سفیر ایتالیا در لبنان، دیدار کرد.
پس از این دیدار، خانم بونیفر اعلام کرد: در این دیدار رسمی بسیار مهم تعدادی از مسایل روز طرح شد که مهمترین آنها، طبیعتاً، تحقیقات در قضیه ربودن امام موسی صدر بود.
به من اطلاع داده شد که تحقیقات اخیر نشان داده است که امام موسی صدر وارد خاک ایتالیا شده. ولی با مسایل مطرح شده و با توجه به حساسیت قضیه ربودن این شخصیت روحانی و جایگاه والای آن، به اطلاع آقای بری رساندم که این مسأله را بدون شک طرح خواهم کرد. البته میدانید که دستگاه قضایی ایتالیا کاملاً مستقل است.
اما این مسأله را به طور حتم با وزیر خارجه ایتالیا آقای فرانکوفینی و وزیر دادگستری آقای کاشیلی طرح خواهم کرد. البته این اقدام من، فقط برای پاسخگویی به نگرانیهای آقای بری نیست بلکه از آن رو است که روابط میان لبنان و ایتالیا بسیار نزدیک و محکم است و ما میخواهیم این روابط را عمیقتر سازیم.
ایتالیا دوست لبنان است و هر نگرانیی که در لبنان طرح شود باید مورد توجه خاص و جدی دولت ایتالیا قرار گیرد. من هم این قضیه را پس از بازگشت طرح خواهم کرد.
از سوی دیگر، به گفته منابع آگاه، آقای نبیه بری، در این دیدار، پس از ارائه گزارش مختصری از شرایط سیاسی لبنان پس از ترور رفیق حریری به طور متمرکز به طرح قضیه ربودن امام موسی صدر و دو همراه وی پرداخت. آقای نبیه بری، به درخواست بازگشایی مجدد پرونده از سوی لیبی، پس از ۲۷ سال از اعلام حکم از طرف دادگاه ایتالیا اشاره کرد، حکمی که عدم ورود امام موسی صدر به ایتالیا و عدم خروج آنها را از لیبی به اثبات میرساند.
نبیه بری افزود: این پرونده قضایی بازگشایی شده، آن هم به بهانة وجود دلایل جدید که عبارتند از چند شاهد لیبیایی که قبلا هم یعنی ۲۷ سال پیش، در برابر دادگاه شهادت خود را داده بودند. این بازگشایی متأسفانه، بدون اطلاع خانواده امام صدر و طرفهای درگیر در این قضیه صورت گرفته است، علی رغم اینکه یک وکیل دادگستری این مسأله را در رم پیگیری میکند. در حکم اخیر قاضی تحقیق ایتالیا، که اعلام کرده است امام صدر وارد ایتالیا شده و از آن پس اطلاعی از او نیست، یک بازی سیاسی و جنایت بر علیه حقیقت به وضوح مشاهده میشود، و همچنین بوی معامله و رشوه از آن استشمام میشود.
منابع آگاه میافزایند که یک نسخه از حکم اخیر به معاون وزیر خارجه ایتالیا تسلیم شد که او به نوبه خود از اینکه بار مسؤولیت این قضیه، با تقلب وتزویر و پس از گذشت بیش از ربع قرن، بر دوش ایتالیا گذاشته شده اظهار شگفتی کرد.
خانم بونیفر قول داد تا قضیه را با وزیر خارجه و وزیر دادگستری کشورش طرح کند. گفتنی است که رئیس مجلس لبنان نامهای در این خصوص نیز به همتای ایتالیایی خود ارسال کرد و به اطلاع معاون وزیر خارجه ایتالیا رساند که او، جنبش امل و خانواده امام صدر در انتظار پاسخ روشنی هستند و حق درخواست بازگشایی مجدد پرونده را برای خود محفوظ میدانند بخصوص که رهبر لیبی، سه سال پیش، اعتراف کرد که امام موسی صدر و دو همراهشان در لیبی ربوده شدهاند.