رئیس پارلمان لبنان گفت: ایتالیا در ربودن امام موسی صدر و دو همراه ایشان دخالتی نداشته بلکه رژیم لیبی مسؤول این جنایت است.
به گزارش سرویس دیپلماتیک خبرگزاری کار ایران (ایلنا) به نقل از مؤسسه فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر، این موضع «نبیه بری» که در گردهمایی گروه پیشاهنگان رسالت اسلامی (کشافه الرساله الاسلامیه) سخن میگفت، به علت اطلاعات جدیدی است که به وی رسیده و شک و تردیدی هم در منابع این اطلاعات وجود ندارد.
به گزارش روزنامه الحوادث، این اطلاعات حاکی از آن است که لیبی از طریق گروههایی لبنان، تلاش میکند که دست نداشتن خود را در این قضیه ثابت کند و اعلام کرده که آمادگی دارد تا به هر راهحل منصفانهای پاسخ مثبت دهد به ویژه اینکه طرابلس ایتالیا را مسؤول ربودن امام صدر میداند.
در میان لبنانیهایی که در این تلاشها از آنها خواسته شده به لیبی کمک کنند، تعدادی از سیاستمداران و دیپلماتهای سابق و اصحاب رسانهها که روابط اقتصادی و تجاری با مسؤولان لیبی داشتهاند، دیده میشوند.
این روابط اقتصادی و تجاری، به ویژه در سایه آمادگی لیبی برای پیشرفت دوباره اقتصادی به سبب پایان انزوای این کشور پس از حلوفصل قضیه لاکربی است. پس از آنکه طرابلس در مقابل غرب از مواضع پیشین خود کوتاه آمد، دولتهای مختلف بار دیگر درهای کشورشان را به روی لیبی گشودند.
بر اساس این گزارش، کارشناسان آگاه انتظار دارند که موضوع امام صدر عامل فشاری باشد بر دولت، که نبیه بری آن را به کار میگیرد. این فشار بر پایه ضرورت حرکت دستگاه قضایی لبنان برای پیگیری تحقیقات جاری در ربودن امام موسی صدر است. شکایتی نیز در این باره پیش روی دستگاه قضایی لبنان است که به بیش از ربع قرن پیش باز میگردد. در این شکایت احکامی برای مسؤولان لیبی صادر شده است که معمر القذافی هم در میان آنهاست. اما پیگیری این پرونده مطابق قوانین و روال طبیعی انجام نشد.
در همین باره رئیس پارلمان لبنان گفت: ما فرصت میدهیم اما کوتاه نخواهیم آمد.
نبیه بری ادامه داد: حرکتهایی که در پیش داریم تا تلاشی دوباره برای زنده نگه داشتن این قضیه باشد، شامل علمای دینی مسلمان و مسیحی نیز میشود و با این وضع آیا معقول است که هیچ قرار قضایی در این باره صادر نشود؟
این گزارش میافزاید: گفته میشود که در سفر «سید محمد خاتمی» رئیسجمهوری سابق ایران به لبنان که به دعوت مرکز مطالعات و تحقیقات امام صدرانجام شد، مسأله ربودن امام موسی صدر مطرح شده و به ضرورت تحرک بیشتر در این باره اشاره شده است.
همچنین خاتمی در دیدارهای خود پیگیری دوباره این پرونده را تشویق کرد و اطمینان داد که در ایران نیز برای مراحل پیشرو به این پرونده اولویت داده خواهد شد.