دولت لبنان تصمیم گرفت تا موضوع ربودن امام موسی صدر رهبران شیعیان لبنان و یاران همراهش را پیگیری کند.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری فرانسه، دراین راستا فواد سنیوره نخست وزیر لبنان قرار است با خانواده امام موسی صدرو وکلای پیگیر مسئله ربودن وی دیدارکند، تا تصمیمات مقتضی برای روشن شدن سریع حقیقت موضوع گرفته شود. پنج وزیر شیعه در نشست کابینه که پنج ساعت طول کشید، شرکت نکردند که این افراد مشارکت خود را دوشنبه گذشته در مخالفت با تصمیم دولت که خواستار تشکیل دادگاه بین المللی برای محاکمه متهمان ترور رفیق حریری شد، به حال تعلیق درآوردند.
مجلس اعلای اسلامی شیعه به عنوان برجستهترین نهاد مرجعیت شیعه لبنان اعلام کرد: تصمیمات اخیر دولت مفهوم تفاهم ملی و شرکت در امور سیاسی را پشت سر گذاشته است و یک پیشینه خطرناک در دست کشیدن داوطلبانه از تصمیمات ملی و حاکمیت شکل داده است. این مجلس با رد درخواستها واقدامات براساس قاعده اقلیت و اکثریت در مسائل ملی بزرگ، آن را یک نوع کودتا بر ضد سند وفاق ملی دانست که در قرارداد طائف در عربستان سعودی به آن دست یافته است تا به جنگ داخلی لبنان درفاصله سالهای ۱۹۷۵ ۱۹۹۰ میلادی پایان دهند. مجلس اعلای اسلامی شیعیان لبنان همچنین رسما کوتاهی دولت لبنان را در پیگیری مسئله ربودن امام موسی صدر که در سال ۱۹۷۵ ربوده شده، تقبیح کرد.
این مجلس ازاینکه دولت لبنان درعمل هیچ راهکاری برای دستیابی به کشف حقیقت مسئله ربودن امام موسی صدر ارائه نکرده است، ابراز شگفتی کرد. امام موسی صدر۳ شهریور سال ۱۳۵۷ و در آخرین مرحله از سفر دورهای خود به کشورهای عربی، بنا بر دعوت رسمی معمر قذافی رهبر لیبی وارد این کشورشد اما در روز ۹ شهریور ربوده شد و از آن تاریخ تاکنون هیچ اطلاعی از سرنوشت وی بدست نیامده است. پس از این ماجرا حکومت معمر قذافی ادعا میکرد امام موسی صدر از لیبی خارج شده است، اما دستگاههای قضایی دولتهای لبنان و ایتالیا و همچنین تحقیقات انجام شده از سوی واتیکان، ادعای رژیم لیبی مبنی برخروج امام از آن کشور و ورود وی به رم را دروغ اعلام کرد.
مجموعه اطلاعات آشکار و پنهانی که طی دو دهه پیش بدست آمدند، همگی دال بر آن هستند که امام موسی صدر هرگز خاک لیبی را ترک نکرده است. آخرین خبر درباره پرونده امام موسی صدر، اقدام معمر قذافی رهبر لیبی در از بین بردن تمام مدارک و شواهد مرتبط با ربودن امام موسی صدر حکایت میکند که نشریه المنار چندی پیش از آن پرده برداشت، به نوشته این روزنامه قذافی تمام کسانی که با این پرونده مرتبط بودند را اعدام کرده است.
آخرین خبری که در ۱۳ اردیبهشت ۱۳۸۰ توسط سایت «جبهه نجات ملی لیبی» بر روی شبکه جهانی اینترنت منعکس شد، مدعی آن است که امام موسی صدر در اواخر سال ۱۳۷۶ توسط برخی زندانیان زندان ابوسلیم شهر طرابلس مشاهده شده و اندکی پیش از ماه رمضان گذشته به مکانی دیگر انتقال یافته است.