به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، آیین اختتامیه سومین دوره سیر مطالعاتی آثار امام موسی صدر امشب سهشنبه ۱۵ بهمنماه در مؤسسه امام موسی صدر برگزار شد. عادل پیغامی، مدرس دانشگاه و راهنمای دوره سیر مطالعاتی آثار امام موسی صدر و عبدالله صفیالدین، نماینده حزبالله لبنان در ایران از سخنرانان این نشست بودند.
بر اساس این گزارش، پیغامی به عنوان نخستین سخنران این نشست، ضمن روحافزا خواندن آثار امام موسی صدر حتی با تکرار در سومین دوره، گفت: هر بار مطالعه آثار امام، گویا دریچه نگاه جدیدی مبتنی بر بصیرت و روشناندیشی به روی انسان میگشاید.
وی با بیان اینکه به عنوان راهنمای این جلسات، از دیدگاه و پرسشهای دوستان استفاده کرده است، افزود: از امام موسی صدر یاد گرفتهایم که کسانی جسم امام حسین (ع) را مورد تعرض قراردادند و برخی دیگر راه و اندیشه اباعبدالله (ع) را و تعرض گروه دوم بسی سهمگینتر است.
وی افزود: بر این اساس، دشمنان امام موسی صدر جسم او را از ما گرفتند و ما باید بکوشیم اندیشه و فکر او را به غفلت نسپاریم.
پیغامی با بیان اینکه سیر مطالعاتی ابزاری برای طرح اندیشه امام است، گفت: او قله اندیشه روشنفکری دینی عصر حاضر و جانبخش بیداری اسلامی در سده اخیر به خصوص انقلاب اسلامی است. غفلت از این اندیشهها از انقلاب ما چیزی جز پوستهای باقی نمیگذارد. پس در اشاعه اندیشههای امام موسی صدر بکوشید.
فهم عظمت امام موسی صدر با مقایسه شیعیان لبنان از ۵۰ سال پیش تا به امروز
در ادامه این نشست، عبدالله صفی الدین ضمن تشکر از دختر امام موسی صدر به خاطر برگزاری این دوره و مراسم اختتامیه، اظهار کرد: آثار بزرگان نه فقط باید حفظ شود، بلکه باید به عنوان راه حل مشکلات و ترسیم راه آینده به کار گرفته شود.
وی افزود: امید است که شروع و تدوین این بحث و مذاکره و مباحثه در باب مشی امام موسی صدر بتواند به راهحلی برای اولا جهان اسلام و ثانیا کل جهان منجر شود.
نماینده حزبالله لبنان در ایران ادامه داد: اگر وضعیت شیعیان را در قبل از ۵۰ سال پیش در نظر بگیریم و آن را با وضعیت امروز مقایسه کنیم و ببینیم که به کجا رسیدهایم، عظمت امام را درک خواهیم کرد. در آن زمان امکان صحبت با غرب را نداشتیم، اما امروز این دیوار در حال برداشته شدن است.
وی با تأکید بر نیازمندی لبنان در ۵ دهه پیش از این، به مردی بزرگ و خدایی برای گذر از مشکلات، گفت: از جنگ جهانی دوم و پس از حکومت عثمانی، بلاد شام زیر فشار شدیدی بوددند و کمترین حقوق انسانی و بشردوستانه از آنان سلب شده بود و امام موسی چون بزرگ و دوراندیش بود، طراحی خوبی کرد و ارثی به جای گذاشت که میراث عظیمی برای اسلام و انسانیت بود.
پرچم اسلام واقعی در دست فرزندان امام موسی صدر
صفیالدین افزود: پرچم واقعی اسلام در دست ایران و لبنان است و نزدیکترین جوامع به فرهنگ و تفکر محمد (ص) به اذعان غربیها همین دو جامعه هستند و اگر امام موسی نبود، این روح در منطقه خاورمیانه نبود.
وی با تأکید بر اینکه معتقدیم امام موسی مرد بزرگ تاریخ است، اظهار کرد: دلیل این بزرگی آن است که او جامعه لبنان را به جایگاهی رفیع منتقل کرد. اکنون فرزندان امام موسی صدر در منطقه هستند که با تفکر انحرافی از اسلام مقابله میکنند.
نماینده حزبالله لبنان در ایران افزود: در مواجهه با منافق، اگر اعتقادات استواری وجود نداشته باشد، پیروزی در کار نیست؛ در این مواجهه به تقوا نیاز است و هوشیاری و زرنگی کافی نیست. خطر جدی القاعده و تروریسم در ۲۰ سال گذشته شکل گرفته و تا ظهور حضرت حجت (عج) ادامه دارد و تنها معتقدان حقیقی به اسلام و تقوامداران توان رویارویی با آن را دارند.
وی ادامه داد: باید بدانیم که از پس این فتنهها با جوامع جدیدی روبرو میشویم که جهت اصلی این رویارویی گفتوگو است. امام موسی صدر تز بزرگی داشت؛ او در حین مبارزه با سخن، تحریک مردم و تظاهرات، از گفتوگو با ادیان غافل نبود. مشکل اینجاست که برای فتنه بین ما و غرب اقدامات بسیاری انجام شده است. ما با آنها سخن داریم، اما نه با سلاح، بلکه معتقدیم اسلام عظیم است و باید گفتوگو کنیم.
دیگران اسلام منحرف خود را به جهان نشان دادند و تمام شدند
صفیالدین همچنین خاطرنشان کرد: آشنایی با امام، آمادگی برای آینده نه چندان دوری است که باید با منطق با آنان مواجه شویم. دیگران اسلام منحرف خود را به جهان نشان دادند و تمام شدند. اکنون ما فرزندان امام موسی صدر در میدان ماندهایم.
وی با بیان اینکه تفکر امام موسی صدر تفکری همیشه جاری است و میتوان تا عصر ظهور از آن بهره گرفت، گفت: استفاده و اشاعه اندیشه امام، اداء کردن حق این شخصیت تاریخی است که باید به عنوان اسوه در زندگی خودمان از آن استفاده کنیم.
بر اساس این گزارش، در پایان این نشست، گواهی پایان دوره به افرادی که در سومین دوره از سیر مطالعاتی آثار امام موسی صدر شرکت کرده بودند، اهداء شد.
یادآور میشود، چهارمین دوره از این سیر مطالعاتی از اردیبهشت ماه سال آتی، با یک درس گفتار در ماه برقرار میشود و به گفته برگزار کنندگان این دوره، شرایط بهتری برای برگزاری این دوره تدارک دیده شده است و علاقهمندان میتوانند برای ثبتنام به اینجا مراجعه کنند.