امام موسی صدر، در اثنای همایش «مجمع البحوث الاسلامیه» با مجله رادیو و تلویزیون القاهره در سال ۱۹۷۱ میلادی و مطابق با ۱۳۵۰ شمسی گفتوگویی کرده است. ایشان در این مصاحبه صحبتهایش را به منابع و کتابهایی مستند کرده تا شاید باب گفتوگوی منطقی و اصولی بین شیعیان و اهل سنت را بگشایند.
حورا صدر، فرزند امام موسی صدر، در روزنامۀ اعتماد نوشت:
گروه اندیشه روزنامه اعتماد به من لطف داشتهاند و از من خواستهاند تا چند کلمهیی درباره «وحدت فرق اسلامی» و ضرورت این بحث بنویسم. با خود اندیشیدم شاید بهتر باشد به جای اینکه از خودم چیزی بگویم، به نقل جملاتی ازپدرم بسنده کنم و به این بهانه، هم اندیشه ایشان را بیشتر مطرح کنم و هم از خوانندگان محترم درخواست کنم تابرای آزادی ایشان دعا کنند.
پدرم، امام موسی صدر، در اثنای همایش «مجمع البحوث الاسلامیه» با مجله رادیو و تلویزیون القاهره در سال ۱۹۷۱ میلادی و مطابق با ۱۳۵۰ شمسی گفتوگویی کرده است. ایشان در این مصاحبه صحبتهایش را به منابع و کتابهایی مستند کرده تا شاید باب گفتوگوی منطقی و اصولی بین شیعیان و اهل سنت را بگشایند.
متن کامل این مصاحبه در کتاب «ادیان در خدمت انسان»، از محصولات موسسه فرهنگی- تحقیقاتی امام موسی صدر منتشر شده است. در قسمتی از این مصاحبه که در ادامه خواهد آمد، برای وحدت و نزدیکی شیعیان و اهل سنت راهکاری پیشنهاد میدهند که امروز نیز برای ما قابل استفاده است.
خبرنگار از امام صدر میپرسد: دوست دارم درباره وظیفهتان بپرسم. وظیفه خودتان را در مقام رهبر شیعیان لبنان، بهویژه در گذر از شکاف موجود بین شیعه و سنی، چگونه ارزیابی میکنید؟
و امام صدر میگوید: هماکنون نزدیک به صد میلیون شیعه مسلمان، با همه تواناییها، مهارتها، کشورها، دانشگاهها و امکانات بشری دیگری که دارند، در برههیی طولانی، از سایر برادران مسلمان خویش طرد شدهاند، آن هم به دلایل و اسبابی که ارتباطی با دین ندارد. این منزوی ساختن آنها به نفع مسلمانان نخواهد بود، بلکه باعث میشود در شرایطی که نیازمند به تمام توان خویش هستند، دچار ضعف و تزلزل شوند.
تلاش من بر این است که از طریق روشن ساختن آرا و افکار ایشان و تبیین دیدگاههای آنها دو امر را بر تمام مسلمانان عالم مورد تاکید قرار دهم: اول اینکه هیچ دلیلی برای این طرد کردن و منزوی ساختن نیست و دوم اینکه شیعیان، مسلمانانی شایستهاند و اسلام با گذشت و سعهصدر تفاوتهای میان شیعیان و برادرانشان را تحمل میکند. همچنان که درباره اختلافات بین سایر مذاهب نیز اینطور است.
از این گذشته تفاوت بین مذاهب و اختلاف آنها باعث پیشرفت تفکر اسلام است و هر مسلمانی در ضمن این اختلافات میتواند حرکت کند. به همین دلیل بنده با تاکید فراوان آمادگی خود را برای دنبال کردن این گفتمان مقدس بین شیعه و سنی و جواب دادن به همه پرسشها و برطرف کردن و رد همه اتهامها و بالاخره هرگونه ابهام در مواضع شیعه و آرا و افکارش اعلام میدارم.
روزنامۀ اعتماد، شمارۀ ۲۸۷۶، شنبه ۸ دی ۱۳۹۲