در ادامهٔ تلاش برای روشن شدن سرنوشت امام موسی صدر رهبر ربوده شدهٔ شیعیان
لبنان، کمیتهٔ حقوقدانان این کشور روز شنبه نشستی برای پیگیری این پرونده
در شهر «صور» در جنوب لبنان تشکیل داد.
«میشل موسی» از حقوقدانان و نمایندگان مجلس لبنان در این نشست با تشریح جایگاه امام موسی صدر اظهار داشت که ربودن امام صدر برای از بین بردن برنامههای ملی وی بود که بر لزوم همزیستی و تسامح تاکید داشت.
موسی با قدردانی از تلاش کمیتهٔ حقوقدانان برای روشن شدن سرنوشت امام صدر از دولت لبنان خواست که برای زیر فشار قرار دادن دولت لیبی به منظور افشای این جنایت اقدام کند بویژه که نظام حاکم بر لیبی میکوشد خود را از این ماجرا تبرئه کند.
وی از جامعهٔ جهانی و اتحادیهٔ عرب خواست که به مسوولیت خود در این زمینه عمل کنند. «علی خریس» یکی دیگر از نمایندگان مجلس لبنان با تجلیل از خدمات ارزنده امام صدر به لبنان اظهار داشت: رهبر ربوده شدهٔ شیعیان لبنان با پشت سر گذاشتن قید و بندهای مذهبی و طایفهای برای بالا بردن ارزش و حرمت انسانها کوشید.
وی افزود: اقدام دولت لیبی در ربودن امام صدر در چارچوب توطئهای قرار داشت که برای تجزیه و تضعیف لبنان برنامه ریزی شده بود. این نمایندهٔ مجلس از دولت لبنان، نهادهای بینالمللی و عربی خواست که برای آزادی امام صدر و مجازات سردمداران نظام سیاسی لیبی اقدام کنند.
امام موسی صدر در سوم شهریور ۱۳۵۷خورشیدی ( ۲۵اوت ۱۹۷۸میلادی) برای دیدار رسمی از لیبی به همراه دو نفر از یارانش وارد این کشور شد و در ۳۱اوت همان سال (نهم شهریور (۱۳۵۷ربوده شد.
دولت لیبی ادعا کرده که امام موسی صدر سوار هواپیمایی شده که قرار بوده عازم ایتالیا شود و او به این کشور عزیمت کرده است اما دولت رم بارها اعلام کرده که وی وارد ایتالیا نشده است. مردم لبنان بویژه شیعیان معتقدند که دولت لیبی امام موسی صدر را ربوده و زندانی کرده است و «معمر قذافی» رهبر این کشور مسوول جان وی است.