هتل انقلاب تهران عصر روز سه شنبه محل برگزاری مراسمی به مناسبت بیست و
هفتمین سالگرد ربوده شدن امام موسی صدر رهبر شیعیان لبنان بود.
به گزارش خبرنگار ما در این مرا سم که با حضور خانواده امام موسی صدر و برخی از سفرای کشورهای عربی و دوستان این شخصیت برجسته شیعی برگزار شد، غلامحسین الهام، رییس دفتر رییس جمهور و سخنگوی شورای نگهبان، مهندس چمران، هادی خامنهای، سردار میرفصل باقرزاده، سردار ذوالقدر، سعید ابوطالب، مهدی کوچکزاده، حجت الاسلام اختری، غفوری فرد، سیدمحمد علی ابطحی، علی مطهری، استاد دوانی ازجمله میهمانان ایرانی این مراسم بودند.
بخش سرود ملی «جمهوری اسلامی»، «لبنان» و سرود «جنبش امل» آغازگر رسمی مراسم سالگرد ربوده شدن امام موسی صدر بود. عادل عون نماینده جنبش امل در تهران اولین سخنران این نشست بود. او به زبان عربی سخنرانی کرد اما متن تایپ شده سخنانش به فارسی روی میز میهمانان قرار داشت. وی در بخشی از سخنانش گفت: ما امید فراوانی به رهبران و ملت جمهوری اسلامی ایران که امام موسی صدر را خوب میشناسند، داریم.
امام صدری که ماه لبنان بود و هنوز ماهی است که در پشت شب مخفی شده است و حقا که این ماه نمایان خواهد شد و خواهد درخشید و تا ابد در فکر و قلبمان طواف خواهد کرد.
نماینده جنبش امل ادامه داد: امام موسی صدر به گروههایی که در معرض انحراف و گمراهی بودند، روی میآورد و برای اینکه آنها را اصلاح کند، مثل دیگر علمای دین فقط به موعظه هفتگی و مناسبتها و حسینیهها اکتفا نمیکردند، بلکه پا را فراتر نهادند و با تاسیس پروژههای خیریه که دست جوانان را بگیرد و به سوی کشتی نجات ببرد و از نابودی نجات دهد، پرداختند.
در ادامه این مراسم، مهندس مهدی چمران، رییس شورای اسلامی شهر تهران و برادر شهید چمران درمورد ربوده شدن امام موسی صدر گفت: امام موسی صدر و شیخ محمد یعقوب و بدرالدین عباس در ۲۷ سال قبل در چنین روزی به دعوت رسمی شخصی قذافی به لیبی رفتند و دیگر هرگز بازنگشتند، قزاقی آنها را برای شرکت در مراسم سالروز انقلاب لیبی دعوت کرده بود، امام موسی صدر و همراهانش با اتومبیل تشریفاتی، به کاخ قذافی رفتند و درست یک روز قبل از شروع جشنها، ناپدید شدند.
چمران رفتارهای غیرمتعارف قذافی را منحصر به این مورد نخواند و تصریح کرد: قذافی یک بار سعی کرده بود همین کار را با یاسر عرفات بکند و او را بطور مخفیانه دستگیر کند که موفق نشد. مسئولیت رسمی ربوده شدن امام موسی صدر و دو همراهش مستقیما برعهده قذافی است.
رییس شورای اسلامی شهر تهران درخصوص زمینههای ربودن رهبر شیعیان لبنان گفت: امام موسی صدر درست در آستانه پیروزی انقلاب اسلامی در ایران؛ ربوده شد، استعمار و استکبار احساس کردند که اگر امام خمینی در کشورهای عربی و اسلامی بازوان و دستهای قوی داشته باشد، انقلاب اسلامی خیلی زود به این کشورها سرایت میکند و به همین خاطر تصمیم گرفتند، این دستهای قوی را قطع کنند.
رییس شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: باید بدون تعارف قبول کنیم که تلاشهایی که از طرف ایران برای روشن شدن سرنوشت امام موسی صدر انجام شده، کافی و منصفانه نبوده است، این تلاشها حتی در حد آزادی یک فرد معمولی هم نبوده است چه برسد امام موسی صدر.
غلامحسین الهام رییس دفتر رییس جمهور سخنران بعدی مراسم بیست و هفتمین سالروز ربوده شدن امام موسی صدر بود. الهام تصریح کرد: شخصیت امام موسی صدر متعلق به همه جامعه بشری است، او فقط متعلق به ایران یا لبنان نیست، شخصیت امام صدر فراتر از مرزهای خاکی است، امام موسی صدر در خدمت رسانی به انسانهای محروم، کارنامه درخشانی دارد.
الهام در پایان سخنان کوتاهش گفت: انتظار این است که برای روشن شدن سرنوشت امام موسی صدر، تلاشهای جدی تری انجام شود.
آخرین سخنران این مراسم، صدرالدین صدر، فرزند امام موسی صدر بود که به شرح آخرین تحولات پرونده ربودن امام موسی صدر پرداخت. صدر گفت: امام موسی صدر و همراهانش بنا به دعوت رسمی قذافی در ۲۵ اوت ۱۹۷۸ وارد لیبی شدند و دیگر هرگز بازنگشتند، بعد از حدود ۲۴ سال، در اوت سال ۲۰۰۲ قذافی در اولین واکنش نسبت به ربوده شدن امام موسی صدر گفت: ایشان (امام موسی صدر) بنا به دعوت ما به لیبی آمدند، بعضیها به من گفتند که ایشان به ایتالیا رفتند ولی ممکن است ایشان در لیبی مفقود شده باشند، به هرحال بیایید کمک کنید تا ایشان را پیدا کنیم (!)
فرزند امام موسی صدر ادامه داد: دومین حرکتی که برای روشن شدن سرنوشت امام موسی صدر انجام شد، لایحهای بود که توسط دادستان کل لبنان مبنی بر مظنون بودن معمر قذافی و هفده نفر دیگر با شکایت خانواده امام موسی صدر و دولت لبنان به دادگاه عالی لبنان ارایه شد، ولی نه قذافی و نه آن هفده نفر و نه حتی نمایندهای از طرف ایشان در دادگاه حاضر نشد که این «عدم حضور» خود معنایی خاص دارد.
صدرالدین صدر در پایان سخنانش گفت: اخیراً تعداد زیادی از نمایندگان مجلس لبنان، عهد بستهاند که این پرونده را به پایان برسانند و آن را در برنامه دولت جدید لبنان هم گنجاندهاند و امروز خوشحالیم که برادرانمان در حزب الله لبنان و جنبش امل برسر موضوع امام موسی صدر و سایر مسایل به تفاهم و اتحاد رسیدهاند، امیدواریم آقای احمدینژاد هم کمک کنند که این پرونده به جایی برسد.