«علی حسن خلیل» از نمایندگان جنبش شیعی «امل» در مجلس لبنان از امام موسی
صدر رهبر شیعیان این کشور به عنوان یک شخصیت مهم و تاریخی یاد کرد و گفت:
اندیشهٔ امام صدر فراتر از مرزهای لبنان بود و مسایل مختلف فرهنگی، عقیدتی
و اجتماعی را شامل میشد.
خلیل امروز چهارشنبه در گفتوگو با خبرنگار «ایرنا» به مناسبت بیست و هفتمین سال ربوده شدن امام صدر اظهار داشت: امام صدر با فعالیت خود جایگاه سیاسی خاصی برای شیعیان لبنان کسب کرد و او پیش از جنگ داخلی لبنان در سال ۱۹۷۵میلادی به عنوان رییس مجلس اعلای اسلامی شیعه و در دورهٔ جنگ داخلی برای تقویت همزیستی و نزدیک کردن دیدگاههای مسلمانان و مسیحیان تلاش همه جانبهای انجام داد.
وی افزود که امام صدر با تحرک گستردهٔ خود در منطقه همچنین سبب شد که جهان اسلام و عرب توجه خاصی به اوضاع لبنان بخصوص در ارتباط با مبارزهٔ ضد صهیونیستی داشته باشند.
این نمایندهٔ جنبش امل در مجلس لبنان اضافه کرد: با آنکه ۲۷سال از ربوده شدن امام صدر میگذرد، وی همچنان حضور قوی در صحنهٔ داخلی لبنان دارد و مردم این کشور با بهرهگیری از اندیشه و خط وی به مبارزه و جهاد ادامه میدهند.
الخلیل تاکید کرد: مسوولیت بازگرداندن امام صدر و همراهانش از لیبی متوجه همهٔ ملتهای مسلمان است تا ایشان به نزد خانواده و طرفدارانش باز گردد و رهبری مردم لبنان را عهدهدار شود.
وی با ستایش از شخصیت امام صدر اظهار داشت که وی نه تنها طایفه شیعه را از انزوا خارج کرد بلکه زمینهای فراهم آورد که شیعیان مانند دیگر طوایف این کشور به مسوولیتهای ملی خویش عمل کنند.
به گفتهٔ این نماینده جنبش امل، امام صدر نمادی از وحدت میان مسلمانان و مسیحیان و همچنین تقریب مذاهب اسلامی بود و به همین دلیل مسوولیت بازگشت وی متوجه همه کسانی است که برای تامین حقوق آنها از هیچ اقدامی رویگردان نبود.
خلیل دربارهٔ ارتباط امام صدر با انقلاب اسلامی ایران اظهار داشت: بر کسی پوشیده نیست که وی در ابعاد مختلف جهادی، سیاسی و علمی با انقلاب ارتباط داشت و دکتر «مصطفی چمران» که از دستیاران نزدیک او بود پس از پیروزی انقلاب به ایران بازگشت و نقش مهمی در صحنه ایفا کرد و سرانجام در جبهه به شهادت رسید.
امام صدر روز ۳۱اوت ۱۹۷۸میلادی (نهم شهریور ۱۳۵۷خورشیدی) در جریان سفر رسمی به لیبی ربوده شد و از آن تاریخ از سرنوشت وی اطلاعی در دست نیست.