رئیس شورای شهر تهران در بیست و هفتمین سالگرد ربوده شدن امام موسی صدر
تلاشهای صورت گرفته در مورد وضعیت امام موسی صدر را جدی و منصفانه ندانست و
بر اقدامی اساسی در این زمینه تاکید کرد.
به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری فارس، مهدی چمران شب گذشته سهشنبه در مراسم بیست و هفتمین سالگرد ربوده شدن امام موسی صدر و دو همراه وی که از سوی دفتر جنبش امل لبنان در ایران در هتل انقلاب تهران برگزار شده بود با اشاره به همزمانی برگزاری این مراسم با شهادت حضرت امام موسی کاظم (ع) گفت: امام موسی کاظم سالها در زندانهای خلفا زیست و در بند اسارت به سر برد و امام موسی صدر نیز فرزند آن بزرگوار همچنان در بند اسارت خلیفهای از نسل همان خلفاست.
وی سالگرد ربوده و زندانی شدن امام موسی صدر را مسئله سادهای ندانست و با اشاره به گذشت سالها از این قضیه اظهار داشت: شاید بسیاری از کنار این مسئله به سادگی گذشتهاند و شاید همین به سادگی گذشتن باعث شده انسانهای دیگری به بند کشیده شوند و ربودن انسانها و زندانی کردن بیمورد آنها همچنان باقی مانده است. رئیس شورای شهر تهران با اشاره به ۲۷ سال پیش که امام موسی صدر به همراه شیخ محمد یعقوب و بدرالدین به دعوت دولت لیبی و شخص معمر قذافی رهبر لیبی به این کشور سفر و دیگر بازنگشت، خاطرنشان کرد: امام موسی صدر مردی بود که پای به لبنان گذاشت و شاهد شرایط نامساعد لبنان، شیعیان و مسلمان این کشور بود و تلاش برای احیای این وضعیت را آغاز کرد.
چمران با بیان اینکه در آن زمان شیعیان لبنان از اینکه خود را شیعه بدانند شرم داشتند و برای کسب کارت هویت با ارامنه و مسیحیان ازدواج میکردند، گفت: در این شرایط امام موسی صدر پای به لبنان گذاشت و اصلاحاتی در آنجا ایجاد کرد از جمله ساختن مدرسه برای دختران، بیمارستان، درمانگاه و... وی همچنین به اقدامات امام موسی صدر در دولت لبنان همچون تشکیل مجلس شیعیان لبنان اشاره کرد و افزود: امام موسی صدر تلاشهای خود را برای برقراری صلح در جنگهای داخلی لبنان آغاز و محور صلح طلبی و دوستی بین اقوام و قبایل این کشور بود به گونهای که جایگاه بالای وی باعث شهرتش در تمامی کشورهای عربی و خاورمیانه شد که در آن زمان دکتر چمران به آن پیوست که این دو توانستند برنامههای اصلاحی را به پیش برده حرکت محرومین را ایجاد که از میان آن حرکت امل بوجود آمد و کار به جایی رسید که نه تنها شیعیان لبنان از حالت شرم زدگی بیرون آمدند بلکه به جایی رسیدند که دیگران افتخار میکردند با شیعیان لبنان نشست و برخاست کنند.
رئیس شورای شهر تهران با بیان اینکه امام موسی صدر یکی از حامیان آزادی قدس و فلسطین بود، اظهار داشت: ولی کسی که عملا در این زمینه تلاش، ایستادگی و جان فشانی کرد امام موسی صدر بود و علیرغم بیانصافیهای فراوان به رسالت بزرگ خود ادامه داد به گونهای که فلسطینیها توانستند در لبنان مانده، زندگی کرده و قدرت بگیرند. وی با اشاره به انقلاب اسلامی ایران و ترس استکبار جهانی از قدرتمندی این انقلاب به تلاش استکبار برای قطع دستان انقلاب اسلامی در خاورمیانه عربی پرداخت و گفت: لبنان دروازه خاورمیانه است و آنجا میتوانست پایگاه بزرگ و بسیار جدی برای انقلاب اسلامی و امام خمینی باشد و این را استکبار به خوبی درک کرده بود. چمران با اشاره به شهادت سید محمدباقر صدر و ربوده شدن امام موسی صدر آن را برنامه بسیار خبیث دشمن دانست.
رئیس شورای شهر تهران در ادامه سخنرانی خود اشارهای به نحوه ناپدید شدن امام موسی صدر که برای ایجاد اتحاد بین مذاهب اسلامی و به دعوت معمر قذافی رهبر لیبی به لیبی سفر کرده بود، کرد و افزود: امام موسی صدر به همراه شیخ محمد یعقوب و بدرالدین به دعوت رسمی دولت لیبی و شخص قذافی به عنوان مهمان رسمی وارد این کشور شدند و یک روز قبل از برگزاری جشن در این کشور با شخص قذافی ملاقات رسمی داشتند و دیگر بازنگشتند.
وی اظهار داشت: اگر گفته شود امام موسی صدر لیبی را ترک کرده یک حرکت غیرقابل انتظار است و تمامی مباحثی که در این زمینه گفته شده ساخته و پرداخته توطئه آفرینان است؛ مسئولیت آن همانطور که به عهده دولت لیبی است به عهده شخص قذافی نیز هست و تاکنون آنها نتوانستهاند این اتهام شدید را خنثی کرده و از آن برهند. چمران اضافه کرد: این اتهام نیست بلکه یک واقعیت تاریخی است و در مقابل این واقعیت پاسخی منطقی و درست داده نشده است.
رئیس شورای شهر تهران با اشاره به مکتوم ماندن واقعیتها در این خصوص بر بازگو و تکرار شدن این واقعیتها تاکید کرد و گفت: باید حق خواسته شود، تا به نتیجه مثبت که بازیابی و بازگشت آن به دامان جامعه اسلامی، شیعیان لبنان و مسلمانان ایران و لبنان و دنیای انسانیت است نائل شویم. وی با بیان اینکه فردی موجب چنین ظلمی شده وظیفه همه انسانها دانست که برای رفع این ظلم بکوشند و افزود: چطور «ران آراد» خلبان اسرائیلی اسیر، زندانی و یا مفقود میشود و اینقدر برای مشخص شدن سرنوشت آن تلاش صورت میگیرد ولی یک عالم روحانی و رهبر شیعیان لبنان اینگونه در کشوری بعنوان مهمان رسمی زندانی میشود و کمتر از آن سخن به میان میآید؟
به گزارش خبرنگار ما، مهدی چمران در ادامه به فرازهایی از وصیتنامه دکتر مصطفی چمران خطاب به امام موسی صدر و همچنین یکی از دست نوشتههای وی پس از ربوده شدن امام موسی صدر اشاره و بخشهایی از آن را برای حاضران در جلسه قرائت کرد. رئیس شورای شهر تهران با اشاره به تلاشهای انجام شده از ناحیه شیعیان لبنان، خانواده امام موسی صدر و دولت جمهوری اسلامی ایران پوزش خواست و گفت: از کسانی که در این مسیر تلاش کردهاند پوزش میخواهم زیرا این تلاشها جدی و منصفانه و در حد یک انسان معمولی نبوده چه برسد به امام موسی صدر!
وی با بیان اینکه دولت لیبی تاکنون حاضر به ارائه پاسخی مستدل و منطقی در این زمینه نشده و با سخنانی سخیف و کوتاه از این مسئله گذشته است، بر انجام اقدامی اساسی در این زمینه تاکید کرد و افزود: باید سکوتی که سالیان سال ادامه داشته شکسته شود.
چمران افزود: همه تلاشها را ارج مینهم ولی این تلاشها در حد و شایسته چنین شخصیتی نبود و باید تلاش ارزنده و اساسی داشته باشیم؛ میتوانیم از طریق سازمانها و دادگاههای بینالمللی و حتی دادگاههای داخلی خود مسئله را پیگیری و نتایج آن را برای دنیا روشن و از کسی که باید پاسخ گوید، بخواهیم پاسخ دهد.
شایان ذکر است در این مراسم فرزندان امام موسی صدر؛ سفرای فلسطین، لبنان و سوریه؛ برخی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، غلامحسین الهام رئیس دفتر ریاست جمهوری و جمعی از دوستداران امام موسی صدر نیز حضور داشتند.