سید «صدرالدین صدر» فرزند امام موسی صدر گفت: قذافی یزید زمان است و با
وقتکشی و پروندهسازی از نتیجهبخشی تلاشها برای پیگیری سرنوشت امام
موسی صدر جلوگیری کرده است.
به گزارش خبرنگار سرویس دیپلماتیک خبرگزاری کار ایران، ایلنا، وی در مراسم سالگرد ربوده شدن امام موسی صدر توسط حکومت لیبی گفت: پس از ۲۷ سال اسارت شخصیتی چون امام موسی صدر در زندانهای یزید زمان دیگر چه میتوان در این باره گفت!؟
فرزند امام موسی صدر به سفر پدر خود و دو همراه وی به لیبی که به دعوت شخص قذافی برای مذاکره درباره اوضاع بحرانی لبنان انجام شد اشاره کرد و گفت: امام صدر به دعوت قذافی و بنابه پیشنهاد و وساطت رییس جمهور وقت الجزایر وارد لیبی شد و هرگز از آنجا خارج نشد و این امری است که هیچ کس خلاف آن را از قذافی نمیپذیرد.
وی با بیان اینکه قذافی پس از ۲۴ سال دروغ و سندسازی در ۳۱ اوت ۲۰۰۲ علنا اعلام کرد که امام صدر و همراهان وی به دعوت لیبی به این کشور رفتهاند و مفقود شدهاند، گفت: لایحهای توسط دادستان کل لبنان به بالاترین دادگاه لبنان ارایه شده و براساس آن معمر قذافی و ۱۷ تن از همراهان وی که به عنوان مضنونان پرونده شناخته میشدند به این دادگاه احضار شدند اما نه قذافی و نه هیچ نمایندهای از سوی وی در این دادگاه حاضر نشد و این خود یک موضعگیری و ترتیبات قانونی خاصی را در پی خواهد داشت.
صدر با اشاره به اعضای پارلمان لبنان گفت: بسیاری از اعضای مجلس لبنان خود را از فرزندان امام صدر میدانند و عهد بستند که این پرونده را دنبال کنند و زمانی نیز که دولت جدید لبنان مستقر شود پیگیریها در این خصوص جدیتر خواهد شد. وی به اشتراک مواضع حزبالله لبنان و جنبش امل اشاره کرد و گفت: ما از این اشتراک مواضع بسیار خوشحالیم زیرا به این ترتیب دست بسیاری از افرادی که کارشکنی میکردند، بسته خواهد شد.
فرزند امام موسی صدر با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران نیز از ابتدای تاسیس خود تاکنون این قضیه را دنبال کرده است، گفت: من به خود اجازه قضاوت درباره این اقدامات را نمیدهم اما از جمهوری اسلامی ایران بسیار متشکرم که همیشه این پرونده را دنبال میکرده است.
وی به اولین سفر شهید چمران به ایران پس از انقلاب اشاره کرد و گفت: شهید چمران داد مظلومیت امام صدر را با خود به ایران آورد و از آن روز تاکنون این قضیه از سوی جمهوری اسلامی ایران پیگیری شده است.
صدرالدین صدر ادامه داد: ما هیچگاه موضعگیری بنیانگذار جمهوری اسلامی را فراموش نمیکنیم که به قذافی اجازه سفر به ایران را ندادند و حتی کسانی که از سوی وی به ایران آمدند بدون اجازه امام بود.
وی افزود: در زمان خاتمی نیز وی نه به عنوان یک فرد از خانواده صدر بلکه به عنوان کسی که اعتقاد داشت حضور امام صدر برای لبنان ضروری است این قضیه را دنبال کرد و با پشتیبانی و پشتگرمی مقام معظم رهبری از هیچ فرصت و اقدامی در این باره کوتاهی نکرد.
فرزند امام موسی صدر تصریح کرد: خاتمی و ابطحی نماینده وی در کمیته پیگیری سرنوشت امام موسی صدر خطرات زیادی را پذیرفتند و نگذاشتند که تلاشهای قذافی درباره پروندهسازی برای ربودهشدن امام صدر به نتیجه برسد.
وی ابراز امیدواری کرد هماکنون که دولت جدید شروع به کار کرده راهی را که چمران شروع کرد و خاتمی ادامه داد دنبال شود تا به آزادی امام صدر و همراهان وی منجر شود.