پس از اعلام خبرهایی از سوی اینترپل (پلیس بین الملل)، دادگاههای لبنان و
ایتالیا مبنی بر زنده بودن امام سید موسی صدر و همراهانشان در زندانهای
حکومت لیبی، رسانهها و پایگاههای اطلاع رسانی منطقه و جهان از سال گذشته
بر حجم فعالیتهای خبری و تحلیلی خود در مورد پیگیری سرنوشت امام صدر به
شدت افزودهاند.
به گزارش سرویس دیپلماتیک خبرگزاری کار ایران (ایلنا)، در همین راستا و با توجه به افزایش ضریب نفوذ اینترنت در جهان طی سالهای اخیر، پایگاههای متعددی با هدف شناساندن، پیگیری سرنوشت و پرونده حقوقی امام صدر و نیز تحت فشار قرار دادن حکومت لیبی برای روشنکردن حقیقت ماجرای ربودن ایشان، راه اندازی شده است. پایگاههای مرتبط با موضوع امام موسی صدر و پیگیری سرنوشت ایشان را میتوان به سه دسته تقسیم کرد:
الف ـ پایگاههایی که مستقیم به موضوع امام صدر میپردازند.
ب ـ پایگاههایی که بخشهایی را بهطور ویژه به موضوع امام صدر اختصاص داده اند.
ج ـ پایگاههای اپوزیسیون حکومت لیبی که برای تحت فشار دادن این حکومت و مبارزه با خفقان و دیکتاتوری موجود در این کشور از موضوع سرنوشت امام صدر به عنوان ابزاری برای فشار بر القذافی و اطرافیان وی استفاده میکنند.
الف ـ پایگاه هایی که به طور ویژه به بررسی شخصیت امام صدر میپردازند:
۱- «امام صدر» HTTP: //WWW. IMAMSADR. IR
این پایگاه اینترنتی که چهارشنبه، یکسالگی خود را جشن میگیرد سال گذشته در بیست و ششمین سالگرد ربودن امام توسط حکومت لیبی و همزمان با برگزاری کنفرانس امام موسی صدر اندیشه ربوده شده به دست «سیدمحمد خاتمی» رئیس جمهوری وقت افتتاح شد.
این پایگاه متعلق به مؤسسه فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر است که پس از چند سال فعالیتهای گوناگون از قبیل انتشار کتاب و برگزاری همایشهای علمی و بینالمللی، در تاریخ ۱۹/۰۷/۱۳۸۲ رسماً به ثبت رسید. بر اساس اعلام این مؤسسه، اهداف راه اندازی مؤسسه و پایگاه آن طبق اساسنامه مصوب، پیگیری قضیه امام موسی صدر تا آزادی و نجات ایشان و همراهانشان؛ جمع آوری و انتشار آثار و افکار و مجموعه اقدامات، نوآوریها؛ منظومه فکر و عمل ایشان در رهبری و مدیریت طایفه شیعه لبنان و حرکت روشنفکری دینی جهان اسلام و نیز وحدت توسعه و مقاومت لبنان است. این پایگاه همچنین دارای بخشهایی از جمله «آخرین خبرها»، «اندیشه»، «زندگینامه»، «پیگیری»، «نگارخانه» و «درباره امام» است.
نشانی و شمارههای تماس با این پایگاه به این شرح است: تهران، خیابان شریعتی، خیابان میرداماد، شماره ۲۵، طبقه دوم، تلفن ۲۲۹۰۳۰۰۷، نمابر: ۲۲۹۰۳۰۰۸
۲- «مرکز مطالعات و تحقیقات امام سید موسی صدر» HTTP://WWW.IMAMSADRNEWS.NET
این پایگاه اینترنتی وابسته به مرکز مطالعات و تحقیقات امام سید موسی صدر لبنان است که بهطور ویژه خبرهای منتشرشده در تمامی رسانههای عربی جهان در مورد امام را منتشر میکند. پایگاه «امامصدر نیوز»، که روزانه آخرین عدد شماره روزهای گذشته از ربودن امام صدر از سوی لیبی را که نزدیک به ۱۰ هزار روز است اعلام میکند، با توجه به نفوذ زبان فرانسوی در میان لبنانیها و وجود حدود ۵۰ کشور فرانسویزبان در جهان، لینکی به زبان فرانسوی نیز دارد که با مراجعه به نشانی HTTP://WWW.IMAMSADRNEWS.NET/FRENCH/INDEX.HTM قابل دسترسی است و به ارائه تاریخچه، اخبار و آخرین فعالیتهای مربوط به پیگیری سرنوشت امام موسی صدر میپردازد. این پایگاه همچنین دارای بخشهای مختلفی از جمله «قضیه ربودهشدن»، «آخرین خبرها»، «ایستگاه تاریخی»، «مدارک»، «مشارکت»، «پیشنهادها و انتقادها» و «جستوجو» ست. پایگاه «امامصدر نیوز» همچنین سالانه اقدام به پوشش خبری مستقیم همایش «کلمه السواء» که برای بزرگداشت اندیشه امام صدر در بیروت برگزار میشود، میکند.
۳- «امام رهبر، سید موسی صدر» HTTP://WWW.IMAM-MOUSSA.DE/IMAMMOUSSA.HTM
این پایگاه اینترنتی که از سوی دفتر جنبش افواج مقاومت اسلامی (امل) در برلین و با شعار «اسرائیل، شر مطلق است» راهاندازی شده بهطور ویژه به مسائل مربوط به شخصیت امام موسی صدر میپردازد. پایگاه «امام موسی»، دارای بخشهای گوناگونی از جمله «منش امام رهبر»، «فعالیتهای امام رهبر»، «مصاحبههای امام رهبر»، «سخنان امام رهبر» و «تألیفات امام رهبر» است.
۴- «محسن کمالیان» HTTP://MOHSENKAMALIAN.PERSIANBLOG.COM
این وبلاگ از سوی مهندس «محسن کمالیان» مدیر مرکز مطالعات امام موسی صدر در تهران راهاندازی شده است. وی که علاوه بر فعالیت روزمره خود به عنوان پژوهشگر و استاد دانشگاه در رشته زمینشناسی و مهندسی زلزله، به نگارش کتاب و مقالاتی درباره شخصیت امام موسی صدر میپردازد، از جمله فعالترین افرادی است که در سالهای گذشته به پیگیری سرنوشت امام موسی صدر در ایران و ارائه اندیشههای وی در قالب دهها کتاب، مقاله و سخنرانی پرداخته است.
این وبلاگ بیش از یک سال پیش تأسیس شده و حاوی اطلاعات مفیدی درباره پشتپرده ماجرای ربودن امام موسی صدر و مسائل سیاسی، استراتژیک و امنیتی مرتبط با این موضوع است. در این وبلاگ، همچنین مقالاتی در نقد و ارزیابی عملکرد دولت در قبال این موضوع مهم درج شده است. علاوه بر این وبلاگ، وبلاگهای فارسی و عربی متعددی نیز برای ارائه اطلاعات در مورد امام موسی صدر و سرنوشت وی تأسیس شده است.
ب ـ پایگاه هایی که بخشهای ویژهای را به موضوع امام صدر اختصاص داده اند:
۱- «جنبش افواج مقاومت اسلامی (امل)» HTTP: //WWW. AMAL-MOVEMENT. COM/INDEXA۱. HTMاین پایگاه فرهنگی که متعلق به جنبش افواج مقاومت اسلامی (امل) است دارای زیرمجموعههای مفیدی در مورد امام موسی صدر است که زندگی و شخصیت وی را در نشانی HTTP: //WWW. AMAL-MOVEMENT. COM/KIDS/STORY/PAGE_۱. HTM بهصورت داستانی و برای کودکان و در نشانی HTTP: //WWW. AMAL-MOVEMENT. COM/IMAM/INDEX. HTML در سه بخش «منش رهبر»، «تاریخ جهاد» و «آلبوم تصاویر»، برای بزرگسالان معرفی کرده است. پایگاه فرهنگی امل، همچنین در بخش دیگری با نشانی HTTP: //WWW. AMAL-MOVEMENT. COM/KALOFILIMAM. HTM به ارائه سخنرانیها، جملات و عبارات بزرگان سیاسی و دینی از جمله حضرت امامخمینی (س)، شهید دکتر مصطفی چمران شهید آیتالله سیدمحمدباقر حکیم در مدح شخصیت برجسته امام موسی صدر پرداخته است.
۲- «العواصف (تندبادها)» HTTP://WWW.AL-AWASSEF.COM
این پایگاه خبری که دفتر آن در بیروت است، وابسته به جنبش لبنانی امل است که پایه گذار آن، امام موسی صدر بوده است. بیشتر اخبار این پایگاه، علاوه بر اخبار داخلی جنبش، به رویدادهای مرتبط با پیگیری سرنوشت امام و فشار بر حکومت لیبی مربوط است. العواصف دارای یک بخش ویژه با عنوان «در رکاب رهبر» است که به انتشار اندیشهها، تألیفات و سخنرانیهای امام موسی صدر در مناسبتهای دینی و آیینهای مختلف مذهبی میپردازد. سردبیر این سایت شماره تلفن ۰۰۹۸۶۱۳۲۸۶۵۷۶ را برای ارتباط مستقیم، در اختیار مخاطبان این پایگاه قرار داده است.
۳- «امام میهن و مقاومت» HTTP://WWW.AMAL-MOUVEMENT.ORG.LB/IMAM/IMAM.HTM
این پایگاه اینترنتی نیز یکی دیگر از پایگاههایی است که با فعالیت جوانان شیعه لبنان و اعضای جنبش امل اداره میشود. «امام میهن و مقاومت» علاوه بر ارائه زندگینامه و اندیشههای امام موسی صدر، به ارائه خاطرات و نیز تفسیر بخشی از قرآن توسط امام صدر پرداخته است. این پایگاه همچنین آخرین میزگردها و کنفرانسهای اعضای جنبش امل درباره امام موسی صدر را ارائه میکند.
۴- «مقاومت» HTTP://WWW.MOQAWAMA.NET
این پایگاه اطلاعرسانی مستقیماً زیر نظر دفتر «سیدحسن نصرالله» دبیرکل حزبالله لبنان اداره میشود و ارگان رسمی این حزب به شمار میرود. این پایگاه که با مراجعه به نشانی HTTP://WWW.NASROLLAH.ORG نیز قابل دسترسی است این روزها و در آستانه بیست و هفتمین سالگرد ربودن امام موسی صدر، بخش بالای صفحه اصلی خود را به تصویر و پیامی درباره این موضوع اختصاص داده است. این پایگاه که با عنوان پایگاه «حزبالله لبنان» نیز شناخته میشود بخش ویژهای را به معرفی رهبران این حزب از جمله امام سید موسی صدر اختصاص داده است. این بخش که حجم زیادی از اطلاعات را درباره امام موسی صدر، زندگینامه، فعالیتها و اندیشه های وی ارائه میکند با مراجعه به نشانی
HTTP://WWW.MOQAWAMA.NET/_LERAGIBKHITAB.PHP?FILENAME=20050601185045
قابل دسترسی مستقیم است. این پایگاه همچنین علاوه بر ارائه خبرهای مربوط به پیگیری سرنوشت امام موسی صدر در بخش «اخبار روزانه»، به ارائه سخنان و تصریحات نصرالله درباره امام موسی صدر نیز میپردازد. «سید حسن نصرالله» یکی از مریدان و شاگردان برجسته امام موسی صدر بوده است که با همکاری دوستانش و استادانش از جمله شهید شیخ «راغب حرب» و شهید «سید عباس موسوی» حزبالله لبنان را پایه گذاشت. وی هماکنون، دبیرکلی حزبالله را برعهده دارد. پایگاه مقاومت در بخش مربوط به شهید «سید عباس موسوی» نیز به ارائه تعدادی از سخنرانیهای وی از جمله سخنرانی مربوط به نهمین سالگرد ربودن امام موسی صدر توسط حکومت لیبی پرداخته است.
ج ـ پایگاه های اپوزیسیون حکومت لیبی:
۱- «جبهه مدافعان حقوق بشر در لیبی» HTTP: //WWW. FIDH. ORG
این پایگاه وابسته به تعدادی از فعالان حقوقبشری لیبی است که تا کنون با انتشار دستکم ۲۰ گزارش حقوقبشری به بررسی اقدام غیر انسانی حکومت لیبی در ربودن امام موسی صدر پرداخته است.
۲- «القذافی یهرج» HTTP: //WWW. ALGATHAFI. TV
این پایگاه که با هدف تحقیر و تمسخر رهبر حکومت لیبی و از سوی فعالان اپوزیسیون تأسیس شده است با زبانی نیشدار و گزنده و در عین حال طنزآمیز، به ارائه سخنان مضحک و کفرآمیز ژنرال «معمر القذافی» و نقد اظهارات، سخنرانیها و کتابهای وی میپردازد. این پایگاه، همچنین به بررسی جنایات حکومت لیبی و نقض حقوق بشر توسط رهبر این حکومت از جمله در مورد امام موسی صدر میپردازد.
علاوه بر این پایگاهها، تعداد زیاد از پایگاههای اپوزیسیون لیبی به این موضوع میپردازند که در سالهای گذشته و با افزایش فضای دیکتاتوری و خفقان در این کشور، از سوی حکومت لیبی و با همکاری دولت آمریکا فیلتر شدهاند و امکان دسترسی به آنها سلب شده است.