فرزند امام موسی صدر اعلام کرد: بسیاری از کشورها و افراد ممکن است از
ناپدیدشدن امام موسی صدر منتفع بوده باشند اما همه مدارک نشان میدهد که
شخص «معمر القذافی» مسؤول این کار بوده است.
به گزارش خبرنگار سرویس دیپلماتیک خبرگزاری کار ایران (ایلنا)، «سید صدرالدین صدر» در نشست مطبوعاتی و رادیو تلویزیونی مشترک با سه تن از نمایندگان مجلس شورای اسلامی گفت: امام صدر، مدتی پیش، بنا به احساس تکلیف، به دعوت شیعیان لبنان و توصیه رهبران فکری و مذهبی آن سامان، به لبنان رفت و در مدت ۱۹ سال توانست به کمک خدا تحولاتی ایجاد کند که تا امروز هم تأثیرات آن را از نظر سیاسی، گفتوگوی تمدنها و فرهنگها و نیز مبارزه با رژیم اسرائیل میبینیم.
وی با اشاره به دعوت القذافی از امام صدر و دو تن از معاونان وی برای سفر به لیبی گفت: در مدت چند روز اقامت امام در طرابلس، هیچ توجهی به حضور ایشان نشد و حتی چند ملاقات رسمی با القذافی نیز که هدف سفر بود منتفی شد یا به تأخیر افتاد و این نشان میدهد که بهرغم اختلافاتی که در برداشتها و تفکرات مذهبی وجود داشت امام به توصیه رئیسجمهوری الجزایر و بنا به احساس تکلیف، به لیبی رفت. فرزند امام موسی صدر، با اشاره به اینکه امام موسی صدر رأس ساعت یک بعدازظهر روز سیویکم اوت ۱۹۷۸ در پاسخ به سؤالات خبرنگاران که از امام پرسیدند به کجا میرود، جواب داد که به ملاقات القذافی خواهد رفت.
وی ادامه داد: امام سپس سوار خودروهای تشریفاتی دولت لیبی شد و رفت و از آن زمان تاکنون هیچ خبر رسمی از وی به دست نیامده است هر چند اطلاعات غیر رسمی و پنهانی وجود داشته اما القذافی هیچ مسؤولیتی در اینباره نپذیرفته است. صدر ادامه داد: دقایقی پس از ساعت یک بعدازظهر، کسانی گذرنامههای امام و دو همراه وی را به سفارت ایتالیا بردند و به اصرار، برای آنها ویزای ایتالیا گرفتند در حالی که آنها ویزای فرانسه داشتهاند.
«سیدصدرالدین صدر» با بیان اینکه از آن به بعد، القذافی سپر شایعهسازی و دروغپردازی را به دست گرفت، گفت: این شایعات و دروغها و سندسازیها نشان میدهد که ناپدید شدن امام صدر، تصادفی نبوده و براساس یک توطئه مشخص و از پیشبرنامهریزیشده انجام گرفته است.
وی با اشاره به تحقیقات دستگاه قضایی ایتالیا گفت: نتیجه این تحقیقات نشان داد که آقای صدر و همراهان وی، هیچگاه وارد ایتالیا نشدهاند و حتی از طریق ایتالیا به کشور ثالثی هم ترانزیت نشدهاند. سید صدرالدین صدرادامه داد: حتی دلایلی مطرح شد که قاضی پرونده اعلام کرد که «فکر میکنم آقای صدر، هنوز در لیبی است.» فرزند امام صدر، با بیان اینکه القذافی، ۲۴ سال سندسازی کرد تا ثابت کند امام و همراهان وی به ایتالیا رفتهاند، گفت: با این حال، وی در ۳۱ اوت ۲۰۰۲، در نطقی تمام اظهارات پیشین خود را درباره شخصیت امام صدر و ماهیت شیعیان لبنان پس گرفت و امام را مؤسس مقاومت لبنان در برابر اسرائیل و رفیق خود و کشورش خواند که به دعوت رسمی وی به لیبی رفته و سپس در لیبی مفقود شده است.
سیدصدرالدین صدر با تأکید بر اینکه امام صدر دشمنان زیادی داشت زیرا سخن حق گفت، ادامه داد: امام صدر، دشمن اصلی رژیم اسرائیل و نقشههای این رژیم در منطقه بود بنابراین رژیم اسرائیل هم از ناپدید شدن امام سود میبرده است ضمن اینکه ساواک هم از این موضوع نفع میبرد اما شواهد و مدارکی وجود دارد که نشاندهنده مسؤولیت مستقیم شخص القذافی و حکومت وی در این موضوع است.
وی با اشاره به ادعاها و اتهامات القذافی در مورد دستداشتن جنبش امل لبنان و «نبیه بری» در ربوده شدن امام موسی صدر گفت: تنها کسانی این اتهامات را میپذیرند که نسبت به مسائل لبنان بیاطلاع باشند در حالی که امام صدر مراد همه مردم لبنان بود. فرزند امام صدر، به تصویب طرحی در مجلس لبنان در سال ۱۹۷۴ توسط امام موسی صدر اشاره کرد و گفت: این سند، همان سندی است که بعدها با عنوان توافق طائف، سند وفاق ملی همه مردم لبنان شد. وی با تأکید بر اینکه «نبیه بری» یکی از همکاران امام موسی صدر بود، گفت: این افراد، هنوز هم در اظهارات خود، موضوع «امام موسی صدر» را مطرح میکنند و این نشان میدهد که لبنانیها تا چه حد به برگشتن امام به جمع خود احساس نیاز میکنند.
سیدصدرالدین صدر با تأکید بر اینکه اطلاعاتی که از بدو کار تا به حال جمعآوری شده ما به این نتیجه میرساند که این سه نفر زنده و در اسارت القذافی هستند، گفت: تعداد زیادی از زندانیان سیاسی در لیبی پس از آزادی از زندان اعلام کردند که یا دستخط امام را بر روی دیوارهای زندان دیدهاند و یا از ملاقات حضوری و شنیدن صدای وی صحبت کردهاند. وی با بیان اینکه بعضی از این زندانیان بین ۲۸ تا ۳۲ سال مفقود بودهاند، گفت: پرونده امام موسی صدر از همان لحظه اول، در لبنان پیگیری شد و در ایران نیز این موضوع اتفاق افتاد اما شرایط جنگ هم در لبنان هم در ایران با عث کمرنگشدن این پرونده شد اما دولت لبنان این موضوع را هماکنون بهعنوان یک توطئه بر ضد امنیت ملی لبنان پیگیری میکند.
فرزند امام صدر با اشاره به اینکه شهید دکتر «مصطفی چمران» پس از نخستین دیدار از ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی، موضوع ربودهشدن امام موسی صدر را در ایران مطرح کرد، گفت: از آن زمان تا به حال، پیگیری سیاسی قضایی این پرونده در ایران ادامه دارد و حتی حضرت امام خمینی (س)، مانع سفر القذافی به ایران شدند و همیشه این موضوع را مطرح میکردند که مشکل اصلی ما با لیبی بر سر مسأله امام موسی صدر است.
وی به اقدامات «سیدمحمد خاتمی» در سرعتبخشی به روند رسیدگی به این پرونده اشاره کرد و گفت: خاتمی نه به خاطر نسبت خانوادگی که با امام صدر داشت بلکه از روی عقیده و اعتقاد به ضرورت حضور این تفکر، مسأله را پیگیری میکرد و مقام معظم رهبری نیز از وی حمایت میکردند.
سیدصدر الدین صدر با بیان اینکه خاتمی حتی مورد انتقاد دوستان خود قرار گرفت، گفت: امیدواریم در دولت جدید نیز این موضوع پیگیری شود تا بتوانیم امام صدر را آزاد کنیم و از حضور او در لبنان و در ایران استفاده کنیم.
وی با اشاره به کمیته پیگیری سرنوشت امام موسی صدر که از سوی خاتمی تشکیل شد، گفت: این کمیته هنوز پراکنده نشده و به دوستان جدید منتقل میشود زیرا این پرونده مربوط به دوران خاتمی نیست و با رفتن یکی و آمدن دیگری متوقف نخواهد شد.
فرزند امام صدر تصریح کرد: امام، سالم است و اسیر القذافی است اما این دلیل نمیشود که وی همچنان سالم بماند بنابراین ما همانقدر که به اقدامات جمهوری اسلامی ایران در اینباره دلخوش و امیدواریم همانقدر هم از جانب شخصی مانند القذافی نگرانی داریم زیرا از وی همه چیز برمیآید.
وی احضار القذافی و ۱۷ نفر از متهمان ردیف اول این پرونده به دادگاه لبنان را مایه امیدواری ذکر کرد و گفت: یکی از بهترین راههای پیگیری سرنوشت امام صدر، این است که وی را به مردم معرفی کنیم و این کار بر عهده رسانهها و خبرنگاران است.