سخنگوی وزارت امور خارجه اعلام کرد: بازی دوستانه با تیم ملی لیبی، بدون هماهنگی با وزارت امور خارجه برگزار شده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری کار ایران، ایلنا، «حمیدرضا آصفی» در این نشست که در اولین هفته کاری وزیر جدید امور خارجه برگزار شد در پاسخ به این سؤال که با توجه به اعتراضات مطرحشده علیه بازی دوستانه تیم ملی لیبی با تیم ایران، آیا فدراسیون فوتبال برای دعوت از تیم ملی لیبی برای سفر به جمهوری اسلامی ایران و برگزاری مسابقه دوستانه در آستانه سالگرد ربودن امام موسی صدر، با وزارت امور خارجه رایزنی کرده است؛ تأکید کرد: برای برگزاری این بازی، با وزارت امور خارجه هماهنگی نشده است.
وی با اشاره به اینکه با لیبی روابطی در سطح سفیر داریم، گفت: البته انجام یک مسابقه ورزشی، چندان غیرمعمول نیست اما برای برگزاری این بازی با وزارت امور خارجه هماهنگ نشده است.
آصفی با اشاره به اینکه نفس مسابقه، چندان جای اشکال نیست و از نظر وزارت، اشکالی نداشته است، درباره روند پیگیری سرنوشت «امام موسی صدر» در ماههای اخیر، تصریح کرد: کمیته پیگیری، کار خود را دنبال میکند و با توجه به شخصیت و احترامی که امام صدر در میان شیعیان لبنان دارد به دنبال روشنشدن وضعیت وی است.
وی تصریح کرد: ایران علاقهمند است که وضعیت امام، روشن شود و پرونده به سرانجام برسد و بارها نیز اعلام کردهایم که خواستار روشنشدن این قضیه هستیم. گفتنی است کمیته پیگیری حقوقی سرنوشت امام موسی صدر به تازگی با صدور بیانیهای شدیداللحن، به اقدام اخیر فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی ایران در دعوت از تیم فوتبال حکومت لیبی اعتراض کرده بود.
در این بیانیه آمده بود: ناگهان شاهد آنیم که با زیر پا گذاشتن عزت ملی و عزت شیعه و تمام اصول اخلاقی ایرانیان، شرایط برگزاری مسابقه تیم ملی ایران یعنی نماینده مردم ایران با تیم حکومت لیبی و نماینده رژیم تروریست لیبی و حکومت رباینده امام موسی صدر آماده میشود و با بازیگری و تکذیبهای مکرر خبری، ملت بزرگ ایران و مسؤولان و مقامات و نخبگان کشور اغفال میگردند و همه در مقابل عمل انجامشده قرار میگیرند.
این بیانیه با تأکید بر اینکه تیم فوتبال لیبی، ارزش تکنیکی و تجربه و امتیاز و رهآوردی برای تیم ملی فوتبال ایران ندارد که دعوتکنندگان ایرانی آن، حاضر باشند تمام ارزشها و غیرت و عزت ملی را قربانی آن کنند، پرسیده بود: این مسابقه دوستانه، آغاز چه نوع نیّت شومی است که در لباس دوستی به ایران هدیه میشود؟ آیا برگزاری این مسابقه آن هم در آستانه بیست و هفتمین سالگرد ربودن امام موسی صدر توسط حکومت لیبی، توهین و تمسخر و دهنکجی نسبت به جامعه ما نیست؟
نویسندگان این بیانیه در ادامه آوردهاند: در این مسابقه دوستانه، چه ارزشی برای اعتلای مادی و معنوی بازیکنان و جامعه فوتبال ایران ـ یعنی قهرمانان آسیا دارد ـ که برگزارکنندگان آن، مردم شریف بهویژه جوانان با نشاط ایران را دعوت به سکوت میکنند تا از حقوق خود و حقوق هموطنان خود از جمله حقوق شهروندی امام موسی صدر، شهروند افتخارآمیز ایران بگذرند؟
کمیته پیگیری حقوقی سرنوشت امام موسی صدر در ادامه بیانیه خود افزوده بود: دادگاههای صالحه دنیا و مراجع بینالمللی و کمیسیون حقوقبشر و تمام مقامات منطقه و کشورهای اسلامی و عربی، به ربودن امام موسی صدر توسط حکومت لیبی و دشمنی قذافی نسبت به ایشان، رسماً و علناً اعلام و اعتراف کردهاند. کدام انسان آزاده و کدام عقل سلیم یا کدام حمیت و فضیلت ورزشکارانه اجازه میدهد که جوانان برومند ما دست دوستی به سوی ربایندگان امام موسی صدر دراز کنند در حالی که ایشان، هنوز در زندانهای حکومت لیبی گرفتار است.
این بیانیه در پایان آورده بود که مطلع شدهایم پیشنهاد برگزاری این مسابقه توسط حکومت لیبی به ایران داده شده است و دستاندرکاران ایرانی بدون مشورت با مقامات سیاسی و شاید هم بدون توجه به اصول حقوقبشر و مبانی دفاع از حقوق شهروندی با آن موافقت کردهاند. بهراستی اندیشیدهاید که چرا لیبی این پیشنهاد تحقیرآمیز را به ورزشکاران فوتبال ما داده است؟ خصوصاً پس از آنکه از رسیدن به راهحل سیاسی و یا تحمیل مماشات با مسؤولان سیاسی ایران ناامید شدهاند.
ما امروز هشدار میدهیم که پیشنهاد حکومت لیبی، توطئه جدید این حکومت برای بهفراموشیسپردن قضیه ربودن امام موسی صدر و انحراف اذهان عمومی ایرانیان است؛ توطئهای که دشمنی و کینه قدیمی خود را در لباس دوستی و ورزش هدیه میدهد. به هوش باشیم که همگان در پیشگاه خداوند و عدالت و حقیقت و نیز مردم و تاریخ پرشکوه ایران اسلامی مسؤولیم.