فوزی صلوخ وزیر امور خارجهٔ لبنان تاکید کرد که اندیشههای امام موسی صدر
رهبر ربوده شدهٔ شیعیان این کشور در ابعاد دینی، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی
برگرفته از روح اسلام است.
صلوخ روز پنجشنبه در آغاز نشست بررسی اندیشههای امام موسی صدر که در بیروت پایتخت لبنان برگزار شد، اظهار داشت: توجه به انسان و حقوق او ویژگی اندیشهٔ امام صدر است و این ویژگی انسان را آمادهٔ درک شرایط مختلف زمان و مکان میکند.
وی با بیان اینکه در اندیشهٔ امام صدر انسان برادر انسان دیگر است، افزود: اندیشههای رهبر ربوده شدهٔ شیعیان لبنان فراتر از مرزهای این کشور است و او به جهان اسلام و عرب نظر داشت و ملیگرایی و قومیت گرایی را نه هدف بلکه پلی برای عبور ملتها از مشکلات کنونی میدانست.
صلوخ گفت: بر خلاف دیدگاههای تنگ ونژاد پرستانه، امام صدر ملیگرایی را عاملی برای ارتباط یک انسان با دیگران میدانست و این مفهوم را مطابق آموزهها و اصول اسلامی تعریف میکرد. به گفتهٔ وزیر امور خارجهٔ لبنان از دیدگاه امام صدر ملیگرایی به این معنا نبود که مردم یک کشور فقط به خود و آرزوها و آرمانهای خویش بیندیشند و خیر و صلاح را تنها برای خود بخواهند زیرا این امر موجب جنگ و درگیری و و برخورد تمدنها خواهد شد.
در نشست بررسی اندیشههای امام صدر که به مناسبت بیست و هفتمین سال ربوده شدن وی برگزار شد، «محمد السماک» عضو کمیتهٔ گفتوگوی اسلام و مسیحیت نیز طی سخنانی اظهار داشت: امام موسی صدر یک رهبر ملی بود و پرچم وحدت اسلامی را در لبنان بر افراشت.
وی افزود: رهبر ربوده شدهٔ لبنان برای تحقق وحدت در این کشور و دیگر کشورهای عربی و اسلامی کوشش فراوان کرد و اندیشههای او اکنون به الگویی برای تحکیم روابط این کشورها تبدیل شده است. قرار است آیین بیست و هفتمین سال ربوده شدن امام موسی صدر چهارشنبه آینده ۳۱ماه اوت (نهم شهریور) در ورزشگاه بیروت برگزار شود. امام صدر و دو تن از همراهانش روز ۳۱اوت ۱۹۷۸میلادی در جریان سفری رسمی به لیبی در این کشور ربوده شد و از آن زمان هیچ اطلاعی از سرنوشت وی در دست نیست.
دولت لیبی ادعا کرده است که امام صدر و همراهانش آن کشور را به مقصد ایتالیا ترک کردند اما دولت رم و شیعیان لبنان با مردود شمردن این ادعای لیبی تاکید دارند که وی همچنان در آن کشور زندانی است.