نماینده مردم تهران پیگیری مقطعی پرونده امام موسی صدر و دیپلماتهای ربوده
شده ایران در لبنان را مفید ندانست و خاطرنشان کرد: برای به سرانجام
رسانیدن این دو پرونده وجود یک اراده منسجم و پایدار از طرف دولت، مجلس و
رسانهها ضروریست.
سعید ابوطالب در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس افزود: در مورد مسئله ۴دیپلمات ایرانی و همچنین امام موسی صدر که از خیلی جهات شبیه به هم هستند، در طی این سالها اگر چه تلاشهای مقطعی انجام شده ولی متاسفانه به نظر میرسد که اراده منسجم و مکملی برای پیگیری و به سرانجام رساندن هر دو پرونده وجود نداشته است.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با مقایسه شرایط زمان ناپدید شدن دیپلماتها و شرایط امروزی ایران یادآور شد: شرایط امروز کشور و وضعیت امروز سیاست بینالمللی ما با اوایل انقلاب یعنی سالهایی که این اتفاق برای ۴دیپلمات افتاد متمایز میباشد. ضمن اینکه موقعیت طرفهای مقابل ما نیز تضعیف شده است. لیبی دیگر در شرایطی نیست که تعیین کننده باشد و گروههایی همچون فالانژیستها که در آن سالها در لبنان صاحب اقتدار بودند و ۴دیپلمات عزیز ما را ربودند در حال حاضر در زندانهای لبنان هستند و جزو گروههای معارض هستند و هیچ پایگاه قانونی و مردمی ندارند.
نماینده مردم تهران تصریح کرد: در این شرایط اگر ارادهای در داخل جمهوری اسلامی ایران شکل بگیرد، میتواند هر دو پرونده را به سرانجام برساند. لزوما به سرانجام رساندن پرونده ممکن است با شنیدن اخبار خوش همراه نباشد. نتیجه مطلوب این است که ۴ دیپلمات ما و همچنین امام موسی صدر صحیح و سالم به ایران تحویل داده شوند، ولی یکی از اهداف دست پایین جمهوری اسلامی بایستی این باشد که بالاخره این پرونده به سرانجام برسد، یعنی اگر اتفاق ناخوشایندی نیز برای این عزیزان افتاده باشد باید مشخص شود و مقصرین آن شناسایی شوند و این امکان با توجه به شرایط بینالمللی و موقعیت استراتژیک جمهوری اسلامی وجود دارد.
عضو کمیسیون فرهنگی با بیان این مطلب که بدست آوردن نتیجه دو پرونده نشان دهندهشان و اقتدار جمهوری اسلامی است، افزود: اگر حکومتی نتواند موضوعی از این دست را که به منافع شهروندان مربوط میشود را به نتیجه برساند برای شانیت این حکومت زیاد جالب نخواهد بود.
سعید ابوطالب وجوه اراده منسجم در درون دولت و مجلس را الزامی دانست و افزود: مجموعا میبایست ارادهای در درون حاکمیت ایجاد شود تا بتواند این پرونده را به سرانجام برساند، در مقام مقایسه بین حکومت خودمان با دیگر کشورها نیستم ولی در مورد حادثه هواپیمای لاکربی، دولت آمریکا اراده کرد و این پرونده را با مشخص کردن عاملان این حادثه و مجازات آنها به سرانجام رساند.
نماینده مردم تهران با اشاره به لوازم این اراده منسجم خاطرنشان کرد: به عنوان حقوق شهروندی مجلس بایستی یک کمیته حقیقتیاب تشکیل دهد و همه گزارشاتی که در داخل و خارج از کشور وجود دارد را متمرکز کند و این مسئله را تبدیل به یک پرونده حقوقی کند تا در مجامع بینالمللی قابل دفاع و پیگیری باشد.
وی به نقش قوه قضائیه در مرحله دوم این فرآیند اشاره کرد و افزود: قوه قضائیه بایستی این اراده را داشته باشد که پرونده را در سطح بینالمللی پیگیری کند. اعتقاد دارم که اگر این مسیر را تا آخر برویم حتما به نتیجه خواهیم رسید و خیلی کمتر از سالهایی که گذشته است وقت صرف خواهد شد. صرفنظر از اینکه با پیگیری این پروندهها به چه نتیجهای برسیم، به سرانجام رسانیدن این پرونده برای خانواده دیپلماتها و خانواده امام موسی صدر مفید و موثر خواهد بود.