با وجود اینکه از زمان ربوده شدن امام موسی صدر رهبر شیعیان لبنان در لیبی بیش از ۲۷ سال میگذرد و پرونده این آدم ربایی تشکیل شده است، هنوز مقامهای طرابلس نسبت به روشن شدن جزئیات این پرونده بیاعتنایی نشان میدهند.
نخستین جلسه محاکمه پرونده ربوده شدن رهبر شیعیان لبنان و دو همراهش قرار بود عصر دیروز در دادگاه شهر بیروت برگزار شود. متهم ردیف اول این پرونده، معمر قذافی رئیس جمهور لیبی است و پس از وی ۱۷ مقام مسئول وقت لیبی از وزیر امورخارجه تا سفیر این کشور در لبنان از متهمان پرونده امام موسی صدر هستند که در صورت حاضر نشدن آنها یا وکیلانشان، دادگان حکم پیگرد قانونی و دستگیری آنها را صادر خواهد کرد. رهبر شیعیان لبنان در سال ۱۳۵۷ به اتفاق دو همراهش به نامهای شیخ «محمد یعقوب» روحانی و «عباس بدرالدین» روزنامه نگار برجسته لبنانی در آخرین مرحله از سفر دورهای خود به برخی کشورهای عربی و به دعوت رسمی «معمر قذافی» رهبر لیبی به این کشور سفر کرد و در آنجا ناپدید شد.
چندی بعد و به دنبال پیگیری فوق العاده مردم و مقامهای لبنان و مطبوعات منطقه، دولت لیبی با انتشار بیانیهای رسمی اعلام کرد که مهمانانش لیبی را به مقصد ایتالیا ترک کردهاند. دو سال بعد دستگاه قضایی ایتالیا پس از دو روز تحقیق و بررسی این پرونده اعلام کرد که امام موسی صدر و همراهانش هرگز با پرواز مورد ادعای لیبی به رم وارد نشدهاند و مستندات دولت لیبی در این مورد ساختگی است.
در سال ۱۳۶۴ قاضی تحقیق دستگاه قضایی لبنان نیز با صدور حکمی اعلام کرد که بر اساس شواهد و مستندات پرونده، امام موسی صدر و همراهانش در داخل لیبی ربوده شدهاند. با گذشت بیش از ربع قرن از این حادثه آدم ربایی و مسکوت ماندن این موضوع از طرف دولت لیبی، خانواده امام موسی صدر چند ماه پیش، از دولت به دستگاه قضایی لبنان شکایت کردند و در پی آن دادگاه لبنانی با توجه به شواهد،
متهمان این پرونده را احضار کرد. قذافی و دیگر مقامهای طرابلس اگر چه تا بیش از ۲۰ سال از واقعه ربوده شدن رهبر شیعیان لبنان مدعی خروج وی از لیبی بود، اما سرانجام در تاریخ ۳۱ اوت ۲۰۰۳ میلادی طی سخنرانی که از تلویزیون لیبی پخش شد به طور رسمی ربوده شدن صدر و همراهانش در این کشور را پذیرفت. اما هرگونه ارتباط دولت خود با این ماجرا را انکار کرد.