عضو هیئت رئیسه جنبش امل گفت: از مسئولان جمهوری اسلامی ایران و از رئیس جمهوری ایران میخواهیم که نهایت تلاش خود را برای آزادی امام موسی صدر مبذول دارند.
به گزارش روابط عمومی مؤسسۀ فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر، خلیل حمدان، عضو هیئت ریسه جنبش امل، در مراسم سی و پنجمین سالگرد ربودن امام موسی صدر گفت: مفتخرم که سلام و تحیات رئیس جنبش أمل، جناب آقای نبیهبری، و همة برادران و خواهران عضو جنبش أمل را به همه، خصوصاً به رهبر انقلاب، امام سید علی خامنهای، و رئیس جمهور محترم، حجتالاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی، برسانم و از خداوند عزّوجّل، میخواهیم که این سرزمین و مردمانش را حفظ کند. سرزمین و مردمی که همیشه و تا أبد امید و آرزوی مستضعفان و مظلومان جهاناند، آنچنان که امام راحل و بنیانگذار جمهوری اسلامی، امام خمینی، میخواست.
وی افزود: به مناسبت سیوپنجمین سالِ ربودنِ رهبرمان، امام موسی صدر، و دو همراهش، شیخ محمد یعقوب و عباس بدرالدین، گرد هم آمدهایم. قذافی این اشخاص را ۳۱ اوت ۱۹۷۸ (نه شهریور ۱۳۵۷) ربود. چهبسا این جنایت در تاریخ بیسابقه باشد که کسانی به دعوتِ رسمی مهمانِ کشوری باشند و در عملیاتی نفرتانگیز ربوده شوند و دولتهای مدعی صیانت از حقوق بشر هم در نادیده گرفتن و روشن نکردن این جنایت همداستان شوند. جرایم متعددِ قذافیِ معدوم شماره شد، اما مسئلة ربودن امام موسی صدر و دو همراهش از قلم افتاد و در فهرست اتهاماتی که این دولتهای مدعی حقوق بشر اعلام کردند و بیشتر جرایم قذافی در آن آمده بود، ذکری از این جنایت نشد، به رغمِ اینکه با اظهارات شهود و ادلة متقن مسئولیت لیبی در این جنایت روشن مسلّم است.
خلیل حمدان اضافه کرد: امام صدر همچنان در لیبی است. در اینجا و در برابر شما باید بگویم که گرچه قذافی به جزایش رسید و نتایج جنایتها و ستمش را چشید، این مسئله همچنان حل نشده باقی است و امام صدر آزاد نشده است. تأکید میکنیم که این مسئله همچنان باید پیگیری شود و گذشت زمان نمیتواند آن را پاک کند و به پایان برساند. امام و دو یارش در انتظار آزادگان و شریفان و وفاداراناند تا دستشان را به سوی این زندانیان دراز و آنان را آزاد کنند تا آنان هم به عرصة جهادشان بازگردند.
وی گفت: رئیس جنبش أمل، جناب آقای نبیهبری، راههای مختلفی را در برابر حکومت جدید لیبیِ پس از قذافی پیمود و اقدامات مختلفی را صورت داد، کمیتههایی به لیبی رفتند و تصمیمات مختلفی گرفته شد تا به آزادی امام و دو همراهش و روشن شدن ماجرا بینجامد. به رغم آنکه ما به همة آنچه لیبیاییها از ما خواستند، التزام کامل داشتیم و همه نوع همکاری با آنان کردیم، به نتیجة تازهای دست نیافتیم و با شما همرأی هستم که آنان در این مسئله تأخیر و اهمالکاری میکنند. این اهمال و تأخیر اسبابی دارد که کمترین چیزی که دربارة آنها میتوان گفت این است که این دلایل و اسبات غیر موجهاند.
حمدان گفت: باید تأکید کنیم که مرگ قذافی از مسئولیتِ رهبران کنونیِ لیبی در قبال روشن شدن این قضیه و رفعِ ستم از امام موسی صدر نمیکاهد. امامی که برای خدا زندگی کرد و برای پیروزی مسائل حق و عدالت جهاد کرد. فلسطین بالاترینِ این مسائل بود. امام صدر حیاتِ خود را برای خدمت به محرومان در هر مکانی سپری کرد. رهبران کنونیِ لیبی، در همة سطوح، با همة رنجهایی که از ستم قذافی کشیدند، به طور کامل مسئولِ آزادی امام و دو همراهش و حل این مسئله هستند، هرچند که برخی مسئولان لیبیایی به بهانة حواث و اوضاع و احوال استثناییِ لیبی و این ادعا که ما مسئول گذشته نیستیم، در صدد فروگذاشتن این پرونده هستند.
وی افزود: ما به اسم جنبش أمل و از جانب همة لبنانیها اعلام میکنیم که پیش از حل شدن این مسئله در رابطة لبنان و لیبی هیچ تغییر و تحولی رخ نخواهد داد. مناسب است که همین جا بر ضرورت سرعت عمل در حل این مسئله تأکید کنیم، زیرا تأخیر و کندی و اهمالکاری به طور اساسی به این مسئله آسیب میزند.
خلیل حمدان گفت: امام موسی صدر شهروندی ایرانی است، همچنانکه شهروندی لبنانی هم است. برای انقلاب اسلامی ایران تلاش کرد و آخرین مقالهاش را دو روز پیش از سفر به لیبی فراموش نمیکنیم. عنوان این مقاله «ندای پیامبران» است که روزنامة لوموند فرانسه آن را چاپ کرد. او در این مقاله اهداف انقلاب اسلامی ایران و ستم شاه را شرح میدهد. از چند ماه پیش از ربودن امام، همة فعالیتهای ایشان و توجهشان بر انقلاب اسلامی ایران متمرکز بود، تا جایی که وقتی مجلة الأسبوغ العربی دربارة دور شدن امام از فعالیتهای روزانة سیاسی پرسید، پاسخ امام این بود که گویا همة وقت امام صدر معطوف به انقلاب ایران و تماس با رهبران و بزرگان انقلاب است.
وی افزود: برای وفاداری با این مرد بزرگ و در حالی که هنوز فرصت باقی است، از مسئولان جمهوری اسلامی ایران میخواهیم که همسو با کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی نهایت تلاش خود را برای آزادی امام صدر مبذول دارند. این کمیسیون در مجلس هفتم گزارش روشن و کاملی دربارة این پرونده ارائه و چاپ کرد و در این گزارش درخواست شده که برای این پرونده تلاش خستگیناپذیر صورت بگیرد. امام خمینی (ره) و، همچنین، رهبر جمهوری اسلامی، امام خامنهای، اهتمامی حقیقی به این مسئله داشتند و دارند. چشم ما به رئیسجمهور، حضرت حجت الإسلام حسن روحانی، دوخته است تا دستورات لازم را برای در اولویت ماندن این مسئله صادر کنند. سرانجام نیک این پرونده به مثابة پیروزی قضایای حق و عدل و پیروزی ستمدیدگان در جهانی است که ضعیفان زیر نور خورشید صاحبِ حیاتِ کریمانه نیستند، و گرگان آن را آکندهاند، آن چنان که امام صدر میگفت.
خلیل حمدان در بخش دیگری از سخنانش گفت: حکایت پیوند ایران و لبنان حکایت علم و شهادت است که علما و شهدایی مانند شهید اول، صاحب لمعه، و تا کسانی چون دکتر چمران آن را نگاشتهاند. دکتر چمران تکیهگاه استوار امام موسی صدر و نخستین مسئول تشکیلات مرکزی و جنبش أمل و پرورشدهندة نسلهایی در مدرسة فنیوحرفهای جبلعامل و اولین مجاهد تپههای طیبه و بنتجبیل و بیروت و بقاع بود که با دشمن صهیونیستی رو در رو شد.
وی در خاتمه ضمن آرزوی بازگشت اما موسی صدر گفت: مناسب است که بگویم ما بر عهد و پیمان خود برای آزادسازی سرزمینهای اشغالی هستیم و فلسطین مسئله مشترک اعراب همة مسلمانان است و معتقدیم توطئهای که جمهوری اسلامی ایران و سوریه و مقاومت در لبنان را هدف قرار داده، در هم خواهد شکست و مروجان نزاع فرقهای و مذهبی شکست خواهند خورد، ناامید میشوند، زیرا مکتبِ امام موسی صدر مکتب همزیستی است، مکتب رد تحریک فرقهای و مذهبی است.
گفتنی است مراسم گرامیداشت امام موسی صدر به مناسبت سی و پنجمین سالروز ربودن امام موسی صدر، با حضور شخصیتهای برجستۀ علمی، فرهنگی، سیاسی و دینی خارجی و داخلی، روز سهشنبه دوازدهم شهریور ۱۳۹۲ به همت دفتر جنبش امل در تهران، در هتل انقلاب تهران برگزار شد.