دکتر خانیکی در پاسخ به این سؤال که «امروز چه نیازی به امام موسی صدر داریم؟» گفت: بهترین راهی که نیاز به شناخت و بازخوانی و ادامه آن است، شناخت رویکردهایی است که امام موسی صدر از فهم دین ارائه کرده است.
هادی خانیکی: امام موسی صدر از نهادهای مدرن اجتماعی استفاده کرد و به آنها شکل داد
دکتر هادی خانیکی، عضو هیئت علمی دانشکده علوم اجتماعی علامه طباطبایی، در گفتگو با روابط عمومی موسسه فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر مهمترین نیاز امروز جامعه به وی را شناخت رویکردهای امام موسی صدر در ارائه دین بیان کرد و گفت: از مهمترین رویکردهای امام ارائه چهره رحمانی از اسلام است. امام موسی صدر در متن مبارزات پیچیدهای در خاورمیانه بود و در این مبارزه منازعه و انقلابی بودن و روشهای انقلابی و مرزبندی و تمایز است. اما وی در عین وفاداری به این اصول توانست چهره بسیار مهربان و عاطفی را با توجه به مسائل و شرایط جامعه، به ویژه طبقات محروم کار عقیدتی و سیاسی انجام دهد. اینکه وی چطور توانست بین گرایشهای مختلف اسلامی شیعی و سنی و حتی مسلمان و مسیحی چهرهای رحمانی و عقلانی از اسلام ارائه دهد، یکی از مهمترین وجوه تمایز امام موسی صدر بود.
این استاد ارتباطات افزود: وجه دیگر، شناخت زمانه و هوشمندی وی نسبت به زمان و در زمینه شناخت زمان و مکان بود. امام موسی صدر توانست در درجه اول تحولی در جامعه ایجاد کند؛ شبکههای اجتماعی و فرهنگ را تقویت کند و سیاست را بر بنیانهای اجتماعی و فرهنگی سوار کند. امام موسی صدر با فهمی که از جامعه متکثر داشت توانست به جای اینکه سیاست را محدود به عرصه سیاست کند، آن را با استفاده از ساز و کارهای فرهنگی و اجتماعی خیلی ریشه دارتر و قویتر کند و این ویژگی نیاز ما را به این تفکر بیشتر میکند.
وی تاکید کرد: امام موسی صدر هم از تمام نهادهای مدرن مانند رسانه، نهادهای مدنی، شبکههای اجتماعی استفاده کرد و هم به آنها شکل دهد و مرزهای بین کار علمی، فقهی، سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، ارتباطی را کم کند و بین ساحتهای مختلف ارتباط ایجاد کند. این از ویژگیهای ممتاز امام موسی صدر است. همچنین امام توانست این ایدهها را به برنامههای عملی تبدیل کند.