صدرالدین صدر «فرزند رهبر ربوده شده شیعیان لبنان اهداف نهمین همایش»
خویشتن و دیگران «با عنوان» نقش آزادى در اصلاحات و نوگرایى از دید امام
صدر «که فردا پنجشنبه در سالن یونسکو در بیروت گشایش مى یابد را تشریح کرد.
صدر که ریاست مرکز مطالعات و پژوهش هاى امام موسى صدر را به عهده دارد روز چهارشنبه در گفتوگو با خبرنگار» ایرنا «گفت: هدف از این همایش دو روزه که با حضور اندیشمندان و صاحب نظران لبنانى و ایرانى برگزار خواهد شد ایجاد بستر مناسب براى روحانیون، دانشگاهیان و اندیشمندان مسلمان و مسیحى است تا مسایل حساس و مهم در عرصه فکرى و نظرى در مورد جایگاه آزادى و روند اصلاحات را مورد بررسى قرار دهند.
فرزند امام صدر خاطر نشان کرد: از آنجا که هدف همایش نهم، بررسى روند اصلاح و نوگرایى است، اندیشمندان مسلمان و مسیحى قرار است به این پرسش مهم پاسخ دهند که با توجه به جایگاه بالاى مفهوم آزادى در جامعه و حکومت آیا جوامع مسلمان نیازمند رویکرد اصلاح طلبانه هستند و آیا در فضاى کنونى حاکم بر بیشتر کشورهاى اسلامى چنین کارى شدنى است یا خیر. به گفته وى، در شرایطى که آمریکا خواهان تحمیل خواسته هاى خود در پوشش اصلاحات بوده و مدعى است که مى خواهد الفباى دمکراسى را به ما دیکته کند، آیا وضعیت کشورهاى اسلامى فارغ از مسایل سیاسى تا بدین پایه وخیم است که خود نمى توانند به اصلاحات و نوگرایى با رویکرد بومى رو آورند و آیا زمان آن فرا نرسیده است که به واپسگرایى موجود مهر پایان زد؟
رییس مرکز مطالعات و پژوهش هاى امام صدر در بیروت افزود: صاحب نظران همچنین با الهام از اندیشه و رفتار امام صدر خواه در دورانى که وى در ایران بود یا زمانى که به لبنان مهاجرت کرد به بررسى اندیشه و اقدام هاى ایشان در حوزه آزادى و روند اصلاحات و نوگرایى، خواهند پرداخت. وى گفت: امام صدر هنگامى که در قم بود به همراه تعدادى از دوستانش مجله مکتب اسلام را انتشار داد که در نوع خود جدید و خواندنى بود و توجه روحانیون و دانشگاهیان را به آن جلب و طرحى را براى بازنگرى در روش هاى درسى حوزه تدوین کرد.
صدر اضافه کرد: رهبر شیعیان لبنان پس از هجرت به این کشور افزون بر توجه به مفاهیم نظرى مانند آزادى و نوگرایى، در عرصه عمل هم به سازماندهى شیعیان توجه بسیار نشان داد که تاسیس مجلس اعلاى اسلامى شیعیان لبنان از جمله فعالیت هاى امام صدر است. به گفته رییس مرکز مطالعات و پژوهش هاى امام صدر، رهبر شیعیان لبنان به مقوله اصلاحات اهمیت بسیارى نشان مى داد و بر این باور بود که اصلاحات امر بایسته و گریزناپذیر است و آن را در گفتار و کردار خود جامه عمل پوشاند.
وى خاطر نشان کرد: آزادى و روند اصلاحات، ضرورت هاى درونى و فشاهارى بیرونى، آزادى و نحوه تعامل با دیگران و آزادى و نوگرایى از جمله محورهاى همایش بیروت خواهد بود. صدر نسبت به گرفتن نتایج مثبت از این همایش ابراز امیدوارى و تاکید کرد: یکى از مهمترین دستاوردهاى برگزارى چنین همایش هایى رایزنى اهل خرد درباره موضوع و مفهوم مهم اصلاحات و دستیابى به نکات مشترک و ارائه طرح عملى در این زمینه است.
وى اضافه کرد: در همایش بیروت مفتى اهل سنت، نایب رییس مجلس اعلاى اسلامى شیعیان لبنان، نمایندگان طایفه درزى و طوایف مختلف مسیحى و سفیر پاپ در این کشور حضور داشته و صاحب نظران برجسته علمى، فکرى و دینى جهان و ایران سخنرانى خواهند کرد.
صدر با اشاره به همایش پنجم» خویشتن و دیگران «با عنوان» مقاومت و جامعه مقاوم «تاکید کرد که چند ماه پس از برگزارى این همایش بود که شاهد آزادى بخش هاى وسیعى از خاک لبنان در خرداد ماه ۱۳۷۹ خورشیدى از چنگ رژیم صهیونیستى بودیم. وى در پاسخ به این پرسش که آخرین رویدادها مربوط به پرونده و سرنوشت امام موسى صدر چیست، اظهار داشت: پیگیرى قضایى پرونده ایشان در لبنان با جدیت ادامه دارد و روند اوضاع به خوبى پیش مىرود.
صدر افزود: طبق نظر قاضى پرونده ۱۷ ماه مه سال۲۰۰۵ (۲۸ اردیبهشت آینده) معمر قذافى رهبر لیبى و۱۷ نفر از مقام هاى آن کشور که در جنایت ربودن امام صدر و دو همراه وى شیخ» محمد یعقوب «و» عباس بدرالدین «دست داشتند احضار خواهند شد که گام مثبتى در این زمینه است. امام موسى صدر رهبر شیعیان لبنان در۲۵ اوت ۱۹۷۸ میلادى (شهریور۱۳۵۷) به دعوت رسمى دولت لیبى وارد آن کشور شد و از آن زمان تاکنون هیچ نشانى از او در دست نیست.