بیش از یک سال از مرگ معمر قذافی دیکتاتور معدوم لیبی می گذرد اما هنوز خبری قطعی درخصوص سرنوشت نهایی امام موسی صدر به دست نیامده؛ هرچند سرنگونی نظام لیبی نقطه امیدی در دل خانواده و دوستداران ایشان ایجاد کرده بود.
بیش از یک سال از مرگ معمر قذافی دیکتاتور معدوم لیبی می گذرد اما هنوز خبری قطعی درخصوص سرنوشت نهایی امام موسی صدر به دست نیامده؛ هرچند سرنگونی نظام لیبی نقطه امیدی در دل خانواده و دوستداران ایشان ایجاد کرده بود.
به گزارش ایرنا از بیروت، طی ماه های اخیر شایعات گسترده از از رسانه های مختلف در رابطه با سرنوشت امام صدر و دو همراهش منتشر شد که آخرین آن خبر کشف جسدی بود که گفته می شد متعلق به امام صدر است.
این امر سبب شد، هیاتی لبنان به ریاست عدنان منصور وزیر خارجه این کشور با سفر به لیبی از کم و کیف اوضاع اطمینان حاصل کنند که البته ماموریت آنها با مشکلاتی نیز روبرو بود.
به هر حال این خبر نشان دهنده این مساله بود که این پرونده از جمله اولویت های نظام جدید لیبی بوده و تمام احتمالات را در این خصوص در درجه اهتمام قرار می دهند و از جمله نتایج این سفر این بود که دو طرف ابتدا تمام روایات را که از سوی رسانه ها و برخی مسئولین نظام قذافی صادر می شود، به دقت بررسی کنند.
هیات لبنانی طی سفر خود با طرف لیبیایی به نقاط مشترکی رسیدند که از جمله آنها این بود که منبع اطلاع رسانی در این رابطه واحد شده و هنوز هیچ روایت کامل و قطعی در این رابطه وجود ندارد.
دیگر اینکه تمام گزارش هایی که تاکنون ارایه شده، شروط و قرائن لازم را ندارند و دیگر اینکه بسیاری از این گزارش ها ضد و نقیض بوده و همدیگر را تکذیب می کند.
طی ماه آوریل گذشته، مقامات لیبیایی از طرف لبنانی می خواهند که به منظور نبش قبر در لیبی حضور یابند که گفته می شد که بر اساس سخنان چند زندانبان، امام صدر در این زندان دفن شده است.
جسد مورد نظر که ظاهرا چند سال در سردخانه نگهداری شده بود، به شکل کامل تجزیه شده و نمونه ای از آن در بوسنی مورد آزمایش دی ان ای قرار گرفت که در نهایت طی گزارش آزماشگاه مشخص شد که این جسد متعلق به امام صدر نیست.
پس از آن طرف لبنانی از مقامات لیبیایی خواست که تمام اماکنی که امکان دستیابی به نتیجه در آنها وجود دارد، مورد بررسی قرار گیرد که هنوز این درخواست اجرایی نشده است.
هیات لبنانی به این قدر اکتفا نکرده و تلاش های خود را به منظور گفتگو با بازماندگان نظام قذافی ادامه داد و با سفر به موریتانی، اعضاء این هیات توانستند دیداری با عبدالله سنوسی رییس دستگاه اطلاعاتی نظام سابق داشته باشند.
در این دیدار که در دوم سپتامبر گذشته انجام شد، منصور به همراه دو تن دیگر از مقامات سیاسی و قضایی لبنان حضور داشت و در آن سنوسی مطالبی را عنوان کرد که در پیگیری مسیر پرونده خالی از لطف نبود.
پس از آن، در ماه اکتبر گذشته، هیات لبنانی سفری به طرابلس داشته و طی اقامت یک هفته ای خود در آن از مقامات لیبیایی خواستن که به روند اقدامات و تبادل اطلاعات سرعت بیشتری دهند و همچنین بر بازرسی اماکن مختلف این کشور تاکید کردند.
در این سفر همچنین پیام نبیه بری رییس مجلس لبنان به همتای لیبیایی خود در رابطه با پرونده امام صدر تسلیم شد که قول مساعد مقامات طرابلس را در افزایش همکاری و تبادل اطلاعات در پی داشت.
روزنامه السفیر در این خصوص نوشت: با این حال باید تاکید کرد که شایعات اخیر در رابطه با وفات امام صدر و کشف قبر وی به هیچ وجه دقیق و صحیح نبوده و برخی سخنان در رابطه با عقد معاملات مالی میان خانواده وی یا جنبش امل و یا کمیته لبنانی کذب محض بوده و تنها در راستای جو سازیهای رسانه ای صورت پذیرفته و اهدافی سیاسی در ورای آنها قرار دارد.
امام موسی صدر رییس مجلس اعلای شیعیان لبنان در سال 1978میلادی طی سفر به لیبی همراه با شیخ محمد یعقوب و عباس بدرالدین ( خبرنگار) توسط دولت لیبی ربوده شده و به رغم تلاش های دولت لبنان در شناسایی سرنوشت امام موسی صدر و همراهانش، تاکنون هیچ خبری از سرنوشت آنها به دست نیامده است.