مديركل دفتر حوزه رياست جمعيت هلال احمر پس از ۶۹ روز اسارت در بنغازي گفت: هيچكدام از اعضاي اين گروه مسلح ناشناس حق صحبت با ما را نداشته و تنها مسئولشان كه فردي مسلح و ناشناس بود اجازه ارتباط با ما را داشت.
مديركل دفتر حوزه رياست جمعيت هلال احمر پس از 69 روز اسارت در بنغازي گفت: هيچكدام از اعضاي اين گروه مسلح ناشناس حق صحبت با ما را نداشته و تنها مسئولشان كه فردي مسلح و ناشناس بود اجازه ارتباط با ما را داشت .
به گزارش خبرنگار «حوادث» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، محمد عباسي مدير كل دفتر حوزه رياست جمعيت هلال احمر كه روز گذشته به همراه شش مدير ديگر هلال احمر پس از 69 روز از اسارت ربايندگان بنغازي رهاشده بود در تشريح چگونگي اين حادثه گفت: اين سفر براي انعقاد تفاهمنامهاي ميان جمعيت هلال احمر ايران و ليبي و در پي دعوت رسمي جمعيت هلال احمر ليبي اتفاق افتاد.
وي با بيان اينكه پس از ورود هيئت ايراني به ليبي جمعيت هلال احمر اين كشور خودرويي در اختيار اين افراد قرار داد گفت: در شب حادثه پس از آن كه هيئت ايراني از دفتر جمعيت هلال احمر ليبي خارج شد گروههاي مسلح كه صورتهاي خود را پوشانده بودند اقدام به متوقف كردن خودرو و ربودن ما كردند.
مديركل دفتر حوزه رياست جمعيت هلال احمر كه به نمايندگي از اين هيات ايراني سخن ميگفت، با بيان اينكه ربايندگان دقيقا ميدانستند كه اين هيئت از كجا آمده و چه اقداماتي انجام دادهاند، گفت: صحبتهاي مطرح شده در مورد اين كه گروه مسلح رباينده اطلاعي از هويت هيئت ايراني نداشته است درست نيست چرا كه پس از چند ساعت كه در بازداشت انفرادي بودهايم سعي داشتيم به آنان بگوييم كه ما از كجا آمده و براي چه منظور به ليبي سفر كردهايم اما مسئول اين گروه مسلح عنوان كرد كه دقيقا مطلع هستند كه هيئت ايراني جمعيت هلال احمر براي چه منظور به اين كشور سفر كرده است.
عباسي با بيان اينكه اين سفر به منظور انعقاد تفاهمنامه در زمينه بهداشتي و دارويي و درماني انجام شده بود گفت: اعضاي اين گروهك اعلام كردند كه ايراني بودن ما برايشان مهم است.
وي كه در جريان جنگ تحميلي نيز به مدت 100 روز در اسارت عراقيها بود گفت: تفاوت زيادي بين پديده گروگانگيري و اسارت وجود دارد چرا كه فشار رواني كه در جريان گروگانگيري بر فرد ربوده شده ايجاد ميشود بسيار فزاينده و غيرقابل تحمل است؛ به گونهاي كه بارها و بارها خدا را شكر كرديم كه توانستيم با صبر از اين مسئله خارج شويم.
عباسي با بيان اينكه 26 روز هيئت ايراني در بايكوت خبري قرار داشته و هيچ تماس و اطلاعي از محيط خارج خود نداشتند گفت: هيچ كدام از اعضاي اين گروه مسلح ناشناس حق صحبت با ما را نداشته و تنها مسئولشان كه فردي مسلح و ناشناس بود اجازه ارتباط با ما را داشت كه اين فرد نيز در شب اول با حضور در محل نگهداري ما عنوان كرد كه ما با شما كاري نداريم اما با دولت شما كار داريم.
وي با بيان اينكه اين فرد اشارات مبهمي به جريانات عراق و مسائل داخلي ليبي داشت، گفت: اين افراد درخواست مشخص و معقولي از ايران نداشتند چرا كه اگر درخواست خود را مطرح ميكردند ما ميتوانستيم اميدي به آزادي داشته باشيم اما جالب است كه اين گروه هيچ درخواستي مطرح نميكردند.
عباسي با اشاره به خاطره ربودهشدن امام موسي صدر در ليبي گفت: هنگامي كه متوجه شديم توسط افراد مسلح ناشناس در ليبي ربوده شدهايم كه اين گروه براي خود مسئولان ليبي نيز ناآشنا است خاطره امام موسي صدر در ذهن ما متجلي شد و بارها عنوان كردهايم كه اگر سابقه امامموسي صدر بخواهد تكرار شود، بعيد ميدانيم كه به زودي آزاد شويم. اما با تلاش و توكل به خدا بر اين مهم فائق آمديم.
مدير كل دفتر رياست جمعيت هلال احمر ايران با بيان اينكه با وجود اين اتفاق بازهم راه بشردوستانه كمك به نيازمندان را ادامه خواهيم داد، گفت: از زحمات مسئولان به ويژه وزارت اطلاعات، سربازان گمنام امام زمان (عج)، وزارت امور خارجه و همكارانش در جمعيت هلال احمر ايران كه همواره پيگير مسئله آزادي ما بودند تشكر ويژه داريم.
به گزارش ايسنا، ظاهر رستمي دبير كل جمعيت هلال احمر ايران نيز كه به همراه عباسي در يك برنامه زنده تلويزيوني حضور داشت، با بيان اينكه جمعيتهاي هلالاحمر بر اساس منشور بشردوستانه خود ميتوانند در تمام عرصههاي جهان حضور مثمر ثمري داشته باشند، گفت: در جريان انقلاب ليبي جمعيت هلال احمر ايران كمكهاي زيادي به مردم ليبي داشته است به گونهاي كه چهار محموله كمكهاي بشردوستانه كه حدود 200 تن وزن داشت براي كمك به مردم انقلابي ليبي به اين كشور ارسال كرد.
وي با بيان اينكه در اين مدت 40 تن دارو براي مردم ليبي ارسال شده، گفت: 150 تن از مجروحاني كه در جريان انقلاب ليبي مجروح شده بودند توسط جمعيت هلالاحمر به كشور ما آورده و توسط معاونان درمان جمعيت كه در ميان ربودهشدگان نيز بودند، درمان شدند.
وي با بيان اينكه هيئت ايراني اولين هيات اعزامي به ليبي نبود گفت: اين سفر تنها به درخواست و دعوت رسمي جمعيت هلال احمر ليبي براي توسعه مراكز درماني و خدمات بشردوستانه رخ داد.
رستمي با بيان اينكه پس از اطلاع مسئولان جمعيت هلال احمر از ربودهشدن اين هيئت تلاشهاي زيادي براي آزادي اين افراد انجام شد، گفت: جمعيت هلال احمر به واسطه ذات ماموريتهايش با شرايط سخت و طاقت فرسايي روبرو است اما بايد پذيرفت كه حادثه گروگانگيري براي نخستين بار در طول تاريخ فعاليت هلال احمر ايران رخ داده و تجربهاي جديد و سخت بود.
وي با بيان اينكه آزادي مسئولان هلالاحمر هديه خدا به جمعيت هلال احمر بود گفت: تجربه جديد و سختي بود كه توانستيم با مديريت خوب بر آن فائق بياييم.