مصطفى دیرانى از آزادگان لبنانى رها شده از بند رژیم صهیونیستى خواهان
بهره گیرى از همه امکانات براى روشن شدن سرنوشت امام موسى صدر رهبر شیعیان
لبنان شد.
وى روز چهارشنبه درمصاحبه با خبرنگار ایرنا با بیان این مطلب افزود: رژیم قذافى در ربوده شدن امام صدر و دو همراه وى دست دارد و رهبرى لیبى نمى تواند به همان شیوه حل وفصل ماجراى لاکربى از زیر بار مسوولیت ربوده شدن امام صدر شانه خالى کند.
دیرانى افزود: قذافى با پرداخت پول پرونده لاکربى را بست اما باید بداند که با چنین شیوه اى نمى تواند به پرونده امام صدر و دو همراه وى پایان دهد و ما به قذافى نصیحت مى کنیم که به اشتباه خود اعتراف کند و مسوولیت این ماجرا را بپذیرد.
به گفته این آزاده لبنانى، امام موسى صدر همچنان در زندان لیبى است و گذرنامه پیدا شده وى و یکى از همراهانش نشان مىدهد که امام صدر وارد خاک ایتالیا نشده و همچنان در لیبى زندانى است و این احتمال هست که گذرنامه پیدا شده بتواند نکات ابهام آمیز را روشن کند، از این رو دولت لبنان باید پیگیر این موضوع باشد.
دیرانى ابراز امیدوارى کرد که امام موسى صدر و همراهانش بزودى به لبنان باز گردند تا بتواند به نقش تعیین کننده و اسلامى و ملى خود ادامه دهد. گذرنامه امام موسى صدر و شیخ محمد یعقوب روز دوشنبه این هفته تحویل دادستان کل لبنان شد تا به پرونده امام صدر منضم شود. این دو گذرنامه را سفارت لبنان در رم براى وزارت خارجه این کشور ارسال کرد و این وزارتخانه نیز به نوبه خود آن را در اختیار دادستانى لبنان قرار داد.
«محمد رزق» مسوول بخش اطلاع رسانى مجلس اعلاى اسلامى شیعه لبنان امروز در مصاحبه با خبرنگار ایرنا گفت که پیدا شدن گذرنامه امام موسى صدر هیچ نکته ابهام آمیزى را درباره سرنوشت ایشان و همراهانش در لیبى روشن نمى کند.
رزق در پاسخ به این پرسش که آیا پیدا شدن گذرنامه امام صدر تحولى در پرونده ایشان ایجاد کرده است، گفت که هیچ گونه اطلاعات تازه اى در این زمینه ندارد. این درحالى است که منابع مجلس اعلاى اسلامى شیعه لبنان اعلام کردند، پیدا شدن گذرنامه امام موسى صدر در ایتالیا بر پیچیدگى این پرونده افزوده و این احتمال وجود دارد که لیبى با این کار در صدد شانه خالى کردن از مسوولیت ماجراى امام صدر برآمده باشد.
به گفته این منابع، اطلاعات اعلام شده از سوى دولت ایتالیا قدیمى است و براى دست اندرکاران این ماجرا تازگى ندارد. منابع یاد شده تاکید کردند که بر خلاف ادعاى مقام هاى لیبى، امام موسى صدرو دو همراه وى آن کشور را ترک نکرده و دو نفر شبیه امام موسى صدر و شیخ یعقوب که احتمالا از ماموران سازمان اطلاعاتى لیبى بوده با گذرنامه هاى آنان راهى ایتالیا شدند و به طور عمد این گذرنامهها را در هتل محل اقامت رها کرده و از انظار متوارى شدند.
منابع مجلس اعلاى اسلامى شیعه همچنین گفتند که مقام هاى لیبیایى پیش از این به خارج نشدن امام صدر از آن کشور اعتراف و دولت لیبى لباس هاى ایشان را براى خانواده وى ارسال کرده بود.
این منابع همچنین فاش کردند که مقام هاى لیبیایى براى بستن پرونده امام موسى صدر بارها موضوع پرداخت غرامت مالى مطرح کردهاند که این پیشنهاد با مخالفت شدید رو به رو شد. امام موسى صدر روز۳۱ ماه اوت ۱۹۷۸ میلادى در جریان سفرى رسمى به لیبى ربوده شد.