وزیر امور خارجه فرانسه در مصاحبهای در نقد حکومت لیبی، در خصوص امام موسی
صدر، گفت: موسی صدر را میشناختم و بسیار او را دوست داشتم.
به گزارش خبرنگار فارس در پاریس، برنار کوشنر، وزیر امور خارجه فرانسه پنجشنبه شب در برنامهای مستقیم در شبکه دوم تلویزیون فرانسه در واکنش به انتقادات موجود نسبت به سفر سال گذشته معمر قذافی، رهبر لیبی به فرانسه در حین توجیه این سفر خود نیز به انتقاد از قذافی و سوابق تیره وی پرداخت.
وی در بخشی از اظهارات خود به مساله ناپدید شدن امام موسی صدر در لیبی اشاره کرد وگفت: علاوه بر این موارد (سوابق تیره قذافی) نکات دیگری هم هست از جمله ناپدید شدن امام موسی صدر، امام شیعی لبنان و ایرانی الاصلی که من او را خوب میشناختم و بسیار او را دوست داشتم.
وی در عین ناخشنودی از سفر قذافی به فرانسه در بیان علت انجام آن در شرایطی که نیکلا سارکوزی رئیس جمهوری فرانسه در دوران انتخابات ریاست جمهوری سیاست خارجی خود را سیاست حقوق بشری خوانده بود، گفت: قذافی سالها بود که برنامه نظامی خود را رها کرده، به نظارتهای آژانس بین المللی انرژی اتمی تن در داده، از تروریسم روی برگردانده بود، مهمتر از همه پرستاران بلغاری و پزشک فلسطینی را که به ناحق به طور وقیحانه دستگیر کرده بود، آزاد کرد.
وی افزود: در چنین شرایطی که قذافی از این اقدامات دوری کرده بود جامعه بین المللی نیز پذیرای وی شد. در بخش دیگری از این برنامه وی به انتقادات پیر مسکوویسی، نماینده مجلس و وزیر سابق در امور اروپایی که از دوستان هم حزبی سابق اوست و نسبت به بیتفاوتی وی در قبال سیاستهای سارکوزی پاسخ داد.
کوشنر در واکنش به انتقاد مسکوویسی به ویژه سخنرانی سارکوزی در ۲۳ اوت سال گذشته در جمع سفرای این کشور درخصوص «دو گزینه بمب ایرانی یا بمباران ایران»، گفت: رئیس جمهوری گفت که نمیتوان صبر کرد که بمب ایران روی سرمان بیاید یا امریکا به بمباران این کشور مبادرت ورزد. وی افزود: ما همیشه خواستار مذاکره با ایران بودیم. از طرفی ما هیچگاه راه انرژی هستهای غیر نظامی را روی ایران نبستیم. در همین ارتباط نیز به زودی نامه پیشنهاد ما و هم پیمانانمان تحویل ایران میشود.
در بخش دیگری از این برنامه مسکوویسی با انتقاد از سیاست آمریکایی سارکوزی به کوشنر دوست و همکار گذشتهاش اظهار داشت: تو میدانی که من به آمریکا سفر میکنم، در آمریکا زندگی کردهام، در آنجا تدریس میکنم و آمریکا را دوست دارم اما جرج بوش را دوست ندارم. وی افزود: وقتی به سیاستهای بوش در خاورمیانه، عراق، افغانستان یا ایران نگاه میکنم نمیتوانم از آن حمایت کنم.
مسکوویسی در ادامه اقدام فرانسه برای پیوستن این کشور به فرماندهی ناتو را دنباله روی از سیاست شکست خورده آمریکا توصیف کرد و از همراهی کوشنر با دولت راستگرایان که چنین مسیری را دنبال میکنند، ابراز تردید کرد. کوشنر در واکنش به این انتقاد با بیان اینکه فرانسه هیچگاه از ناتو خارج نشده است، گفت: ما همیشه عضو ناتو بودهایم و فقط در دو کمیته آن حضور نداریم. حضور ما در ناتو به معنای دنباله روی از امریکا نیست.
ما در کوزوو مخالف آمریکا رای دادیم، در پیمان کیوتو در مورد گرم شدن کره زمین مخالف آمریکا بودیم، در مورد لبنان این طرح فرانسه است که در این کشور دنبال میشود و ابتکار ما در مورد لبنان اکنون در اختیار اتحادیه عرب است که امیدواریم جواب دهد.
در خصوص ایران نیز ما همیشه گفتهایم که در کنار مجازاتها باید با این کشور مذاکره کرد و این ما بودیم که این مذاکرات را انجام داده و میدهیم نه امریکاییها. همین چند روز قبل من با متکی (وزیر امور خارجه ایران) مذاکره کردم. پس اقدام ما به معنای دنباله روی از آمریکا نیست.