امام موسی صدر در سال ۱۹۶۹ میلادی برای شرکت در پنجمین کنفرانس مجمع پژوهش های اسلامی به قاهره سفر کرد. در آن زمان جمال عبدالناصر که رئیس جمهور بود، امام صدر را به ناهار دعوت کرد.
همسر جمال عبدالناصر، خانم «تحیه کاظم» نام داشت. وی از والدینی مصری متولد شده بود اما پدرش ایرانی تبار بوده است. بر همین اساس برخی کارشناسان مصری معتقدند که «تحیه کاظم» شیعه بوده ...
به گزارش شیعه آنلاین، نگاهی گذرا به مطبوعات مصری نیمه های قرن گذشته میلادی یعنی زمانی که «جمال عبدالناصر» رهبر ملی گرای مصر که از محبوبیت قابل توجهی در کشورش و نیز دیگر کشورهای عربی تا به امروز برخوردار است، نشان می دهد که وی علاقه بسیار زیادی به امام موسی صدر داشت.
اما در مورد علت این عشق و علاقه، اما و اگر و پرسش های بسیار زیادی وجود دارد. برخی ها کارشناسان معتقدند به دلیل رفتار و کردار اسلامی و اخلاقی امام موسی صدر، جمال عبدالناصر شیفته وی شده بود. گروهی دیگر معتقدند اظهارات امام صدر بر رهبر ملی گرا مصر در آن زمان تأثیر گذاشته بود.
اما اخیرا یکی از خبرنگاران جهان عرب با کنکاش در این موضوع، نتیجه گرفته که علاوه بر رفتار، کردار اسلامی، اخلاق و اظهارات امام موسی صدر که همگی در به وجود آمدن این عشق و علاقه در جمال عبدالناصر تأثیر گذار بوده، همسر ایرانی تبار وی نیز در این میان نقش داشته است.
همسر جمال عبدالناصر، خانم «تحیه کاظم» نام داشت. وی از والدینی مصری متولد شده بود اما پدرش ایرانی تبار بوده است. بر همین اساس برخی کارشناسان مصری معتقدند که «تحیه کاظم» شیعه بوده و بخاطر شیعه و ایرانی بودنش در به وجود آمدن عشق و علاقه جمال عبدالناصر نسبت به امام موسی صدر تأثیر گذار بوده است.
این خبرنگار عرب با هدف اثبات ادعای خود، به داستانی اشاره و استناد کرده و می گوید: امام موسی صدر در سال 1969 میلادی برای شرکت در پنجمین کنفرانس مجمع پژوهش های اسلامی به قاهره سفر کرد. در آن زمان جمال عبدالناصر که رئیس جمهور بود، امام صدر را به ناهار دعوت کرد. بر سر سفره ای که برای امام صدر انداخته بود، نوعی میگوی سخت پوست نیز وجود داشت اما امام موسی صدر از آن میگو نخورد. جمال عبدالناصر علت نخوردن این نوع میگو را از ایشان پرسید. امام پاسخ داد: در فقه ما شیعیان حلال، حرام و مکروه وجود دارد بر همین اساس برخی غذاها را نمی خوریم. این نوع میگو از انواع غذاهای حرام نزد ما است. جمال عبدالناصر با صدای بلند خندید و گفت: یعنی دقیقا مانند همسر من رفتار می کنید.
این خبرنگار عرب می افزاید: پس از پی بردن به این مسأله، موضوع خیلی برایم جالب شد و تصمیم گرفتم که بیشتر در این باره تحقیق کنم. در نهایت متوجه شدم که همسر جمال عبدالناصر نوه سید «کاظم رشتی» از علمای شیعه در ایران بوده است.
این خبرنگار همچنین برای اثبات ادعای خود می گوید: دلیل دومی که در این باره وجود دارد این است که گفته می شود هنگامی که جمال عبدالناصر خواست با خانم تحیه کاظم ازدواج کند، پدر تحیه شرط کرد که «عبدالحمید بیه کارزونی» که از تجار سرشناس شیعه در مصر بود، با این ازدواج موافقت کند. آقای علاوه بر تجارت، رئیس "جمعیت ایرانیان مقیم مصر" نیز بود.
این خبرنگار عرب زبان در ادامه می افزاید: «هادی خسروشاهی» سفیر سابق ایران در مصر نیز در کتاب خاطرات خود به علاقه جمال عبدالناصر به امام موسی صدر اشاره کرده و از آرزوی جمال عبدالناصر سخن به میان آورده که گفت: ای کاش الأزهر رئیسی مانند امام موسی صدر داشت. جمال عبدالناصر این جمله را بر سر سفره ناهار بر زبان آورد.